Acasă Dezvaluiri Duda de duda sau Urzeala dudelor: Azi, despre Duda comunistoido – monarhista!

Duda de duda sau Urzeala dudelor: Azi, despre Duda comunistoido – monarhista!

Eforturile cuplului princiar Margareta – Radu Duda de a-l ține pe Nicolae departe de Casa Regală și de linia de succesiune la tron sunt de-acum limpezi pentru toată lumea. Dar de unde atâta înverșunare?

Să fie oare numai lupta pentru niște titluri, acela de custode al  Coroanei și cel de prinț consort? Pentru unii ar putea părea de ajuns, dar sigur nu este așa, pentru că, la ieșirea lui publică, șeful Casei Regale, Andrew Popper a ținut să sublinieze că averea Regelui se va împărți între cele cinci fete ale sale și a evidențiat faptul că, dacă lui Nicolae îi va reveni ceva, va fi ceea ce îi va lasă mama lui drept moștenire. Precizare redundanța, dacă ținem seama de faptul că Nicolae a precizat în mai multe rânduri, și avocatul lui de asemenea, că nu are pretenții la averea Majestății Sale. Deci vorbim despre mulți bani. Și atunci cum să nu urzească “cuplul moștenitor” un plan care le permite să taie numai ei, și după bunul plac, tortul averii Regelui?

imageCăci, se știe, cine împarte, parte își face. Dar să trecem la o altă lovitură pentru principele Duda, care vine tocmai din urbea să natală, din “frumosul târg al Ieșilor”.

Duda, “persoană de sprijin” a comunismului

Documente explozive au intrat în posesia jurnaliștilor de la cotidianul Bună Ziua Iași. La Revoluție, biroul Mariei Ghitulica, ultimul prim-secretar al PCR de la Iași, a fost spart și s-au descoperit mai multe documente înregistrate că „Strict Secret”. Acestea conțineau o lista cu zeci de persoane care au colaborat cu vechiul regim, tabelul fiind intitulat eufemistic „Persoane de sprijin”. Printre ultimele poziții apare și numele lui Radu Duda (facsimil). Actual Prinț prin mezalianța, el a fost actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași,  foncție din care compunea turnătorii către Partidul unic, dar poate și către Securitate, căci binganitorii benevoli munceau serios că să își arate utilitatea, că să nu scriem slugărnicia. Cică Duda era prin actele șefei comuniste de la data de 09.09.1986.

imageRealizați acum ce calificare are omul pentru o urzeala simplă, la adăpostul Familiei Regale? Păi când face Duda o treabă, aia așa rămâne. E profi, doar a învățat de la niște maeștri, comuniștii. Întrebarea este cum de l-a izbit iluminarea și a devenit brusc monarhist înfocat. Oare cuvântul oportunism poate fi folosit în cazul său? Sau poate alții au văzut o oportunitate pentru a-și plasa omul, fidel, probat și verificat, în rândul doi al Casei Regale?  Să nu uităm, și tatăl lui Popper fu ilegalist, zice presă. Păi, ce să mai înțelegem de aici, dacă știm că lupul își schimbă părul, dar nu și năravul…Revenind la Duda din ziua de azi, mare lucru nu s-a schimbat. Face ce știe, adică manevre mai ceva că în Urzeala Tronurilor. Totuși, românii se întreabă, pe bună dreptate, ce se întâmplă cu principesa Margareta? De unde această înverșunare de a-l ține departe pe Nicolae? De a fractura familia? Să punem și altfel problema: mai are vreun cuvânt de spus principesa Margareta?

Autor: Andrei Coman