Acasă Editorial Jurnalul Bucurestiului Anima News (Radio Anima Live) – Vocea păcii în Orientul Mijlociu, partener...

Anima News (Radio Anima Live) – Vocea păcii în Orientul Mijlociu, partener media al Jurnalului Bucureștiului (corespondență de la Nando Mario Varga – PDG Anima News, Israel – Tel Aviv)

Anima News

Vocea păcii în Orientul Mijlociu

        

O suburbie din Ierusalim a fost evacuată în urma unui incendiu scăpat de sub control (VIDEO)

Născută în 1938 în Ierusalim, Rika Zarai (1938 – 2020, fostă cântăreață, compozitoare de muzică ușoară și actriță franco – israeliană) s-a familiarizat cu muzica de la vârsta de 7 ani, când a început lecțiile de pian. Ea a excelat rapid în acest domeniu, câștigând primul premiu la conservator la vârsta de 15 ani. Ea a condus un grup muzical al armatei israeliene în timpul serviciului militar, grup cu care a pus în scenă un musical, Five on Five. Ulterior s-a căsătorit cu compozitorul Johann Zarai. În 1959 s-a născut fiica lor, Yael. După serviciul militar, ea s-a mutat în Franța, pentru a-și continua studiile muzicale. În timp ce cânta în cabarete, l-a întâlnit pe producătorul Eddie Barclay: el i-a oferit un contract, iar Rika Zarai a înregistrat primele single-uri. În a doua jumătate a anului 1960, au urmat succesele: Casatschok, So I sing, Fără cămașă, fără pantaloni sau Balapapa. De asemenea, a scris două cântece de Charles Aznavour, Le Temps și Et pourtant.

Tragedie în Israel: Morți și răniți în timpul sărbătorii Lag Ba’Omer (VIDEO) / ATENȚIE! Imagini care vă pot afecta emoțional

Declarații de presă comune ale premierului israelian Benjamin Netanyahu și ale omologului său român, Ludovic Orban

România: Bogdan Stanoevici, actor și fost ministru, a murit din cauza COVID-19 / El a fost un aprig contestatar al măsurilor de protecție (VIDEO)

Nota redacției

 

 

 

Articolul precedent„Pelerinaj” în Albania (cu imagini inedite) de la corespondentul nostru, inginerul și alpinistul Mihai Vasile – Sângealb, membru al Asociației Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România (AJTR)
Articolul următorWilo lansează o nouă pompă – Wilo-Yonos PICO 1.0
Fizician teoretician și matematiciancian de formaţie pluri-inter și transdisciplinară, adept şi promotor al educaţiei de excelenţă (gifted education) şi jurnalist de investigaţii criminale francez, de origine română, specializat în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale), în studiul fenomenelor socio - judiciare cu ajutorul unor structuri matematice complexe (teoria haosului - sisteme complexe, teoria ergodică, teoria teoria categoriilor și rețelelor, cercetarea operațională și teoria sistemelor formale de tip Gödel). Cofondator al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia de Excelenţă), de peste un deceniu și jumătate, este Director de studii în cadrul CUFR România (Conseil Universitaire-Formation-Rechereche auprès des Grandes Ecoles Françaises-Consultanţă Universitară, Studii şi Cercetări de pe lângă Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii), organism educaţional franco-român agreat de stat, având ca obiectiv, consilierea, orientarea şi pregătirea candidaţilor români cu Diplomă de bacalaureat, respectiv ai studenţilor din primul ciclu universitar (Licenţă), la concursurile de admitere în sistemul elitist de învatamânt superior „La conférence des grandes écoles françaises” (Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii - CPGE-Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles, Grandes Ecoles) şi Universităţile elitiste franceze (Licenţă, Master). Este autor a peste 600 de lucrări cu caracter științifico–didactic (articole și cărți de matematică și fizică, respectiv, de investigație jurnalistică – atât în limba română cât și în limba franceză, repertoriate și în BNF – Bilibioteca Națională a Franței, „François, Mitterrand”), care au contribuit la promovarea culturii și civilizației franceze în lume, precum și la admiterea a peste 1.000 de tineri români cu abilități intelectuale înalte (absolvenți de liceu și studenți) în școlile superioare franceze de înalte studii – Les Grandes Ecoles (un sistem educațional elitist și unic în lume), în special, în cele științifico–inginerești și economico–comerciale, dintre care, astăzi, majoritatea ca absolvenți, contribuie în calitate de cadre superioare sau de conducere la prosperitatea spirituală și materială a națiunii franceze în cadrul unor prestigioase instituții de învatamânt superior și de cercetare, mari companii private sau de stat, civile si militare, multinaționale, specializate în tehnologia de vârf, respectiv, în cadrul administrației locale și centrale de stat.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.