Acasă Evenimente culturale Israel a lansat primul cinematograf plutitor

Israel a lansat primul cinematograf plutitor

Pentru atingerea păcii cu Emiratele Arabe Unite, Israel a pus în așteptare reunificarea Iudeii și Samariei cu restul patriei evreiești. Pacea Israel-Emiratele Arabe Unite nu este un pas ușor de făcut nici pentru Israel sau pentru Emiratele Arabe Unite. Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a declarat, săptămâna trecută, că în timpul pandemiei de coronavirus violenţa domestică a crescut şi a arătat că orice persoană care suferă din această cauză „trebuie să vorbească” şi să facă ceva. „Orice persoană care suferă de violență domestică”, a declarat diplomatul pentru Agerpres. Epidemia de coronavirus s-a dovedit deosebit de dificilă pentru sectorul cultural din întreaga lume, astfel că inițiativele în aer liber sunt aproape singura alternativă pentru evenimente culturale. În presa din Israel, în urma aprobării acordate de Ministerul israelian al Sănătății evenimentelor în aer liber, municipalitatea Tel Aviv-Yafo a lansat un cinematograf plutitor „sail-in”, sub cerul nopții în parteneriat cu Cinemateca Tel Aviv. Cinematograful tip Drive-In nu este nou, dar municipalitatea din Tel Aviv-Yafo lansează primul cinematograf plutitor din Israel, pe lacul de agrement din Parcul HaYarkon. „Nu mă voi lăsa pradă disperării” a declarat pe contul său de socilaizare actrița Maia Morgenstern. Regizoare și directoare a Teatrului Evreiesc de Stat (TES), Maia Morgenstern a fost profund afectată ca toți oamenii de teatru și cinema de pandemia de Coronavirus.

Reprimarea violenței conjugale (Mondo Police – Corespondență din Franța)

„Crimă și pedeapsă”. Violența conjugală și consecințele ei dramatice. Dosarele criminale Jacqueline Sauvage și Alexandra Lange. Lupta Justiției franceze contra violenței conjugale și violul conjugal. (Corespondență de la Orléans – Franța)

 

Nota redacției

Municipalitatea Tel Aviv-Yafo a lansat primul „cinema plutitor” din Israel. Ambițiosul primar al metropolei israeliene Tel Aviv, Ron Huldai vine cu o nouă surpriză. Cinematograful tip drive-In nu este nou, dar municipalitatea din Tel Aviv-Yafo lansează primul cinematograf plutitor din Israel, pe lacul de agrement din Parcul HaYarkon, relatează Anima News, partenerul nostru media (al Jurnalului Bucureştiului) din Tel Aviv.

Anima News (Radio Anima Live) – Vocea păcii în Orientul Mijlociu, partener media al Jurnalului Bucureștiului (corespondență de la Nando Mario Varga – PDG Anima News, Israel – Tel Aviv)

Interviu cu Doina Meiseles – „Pasărea Phoenex” a jurnalisticii românești din Israel, director al celebrului ziar „Jurnalul săptămânii” (al singurei agenţii de ştiri în limba română în afara României „Anima News”, aflată sub direcția lui Nando Mario Varga)

Epidemia de coronavirus s-a dovedit deosebit de dificilă pentru sectorul cultural din întreaga lume, astfel că inițiativele în aer liber sunt aproape singura alternativă pentru evenimente culturale. În urma aprobării acordate de Ministerul israelian al Sănătății evenimentelor în aer liber, municipalitatea Tel Aviv-Yafo a lansat acum un cinematograf plutitor „sail-in”, sub cerul nopții tel-aviv-iene în perioada 22-28 august, în parteneriat cu Cinemateca Tel Aviv.

În total, 70 de bărci care respectă distanțarea socială au fost disponibile pentru participanții la film, adulți și copii, care își doreau să se bucure de o noapte de divertisment cinematografic sub stele. Bărcile se aflau la doi metri una de cealaltă în permanență în fața unui ecran mare, ceea ce  asigura o experiență sigură și distractivă și permitea astfel tuturor deținătorilor de bilete să plutească și să se relaxeze pe timpul a cel puțin cateva ore.
Evenimentul a primit aprobarea Ministerului Sănătății și a avut loc în conformitate cu standardele de sănătate publică. Biletele pentru opt proiecții–patru potrivite pentru familii și patru potrivite pentru adulți–erau disponibile exclusiv pentru deținătorii cardului de rezidenți DigiTel.

Ron Huldai, primarul din Tel Aviv-Yafo a declarat: „Criza coronavirusului creează noi provocări pentru municipalitatea din Tel Aviv-Yafo, în special prin blocarea capăt vieții culturale a orașului. Inițiativa proiectării de filme pe lacul din parcul HaYarkon este o modalitate creativă de a petrece zile fierbinți de august, așa cum a fost indicat de Departamentul de Sănătate”.

Deschiderea cinematografului plutitor „sail-in” se alătură unei lungi liste de inițiative municipale lansate în ultimele luni pentru a sprijini activitatea culturală a orașului. Inițiativele de până în prezent includ spectacole în aer liber în restaurante și cafenele, evenimente culturale online și în aer liber, în conformitate cu instrucțiunile Ministerului Sănătății, vizite ghidate în aer liber prin oraș, cursuri educaționale, educație fizică pe acoperișul Primăriei Tel Aviv sau concerte pe acoperișul Muzeului Eretz Israel

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.