Acasă Diaspora română Consultările interinstituționale și cu mediul asociativ ale DRP (Departamentul pentru Românii de...

Consultările interinstituționale și cu mediul asociativ ale DRP (Departamentul pentru Românii de Pretutindeni), în live, cu corespondentul nostru, jurnalistul Geo Scripcariu (Radio Punct Londra)

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) organizează consultări interinstituționale și cu mediul asociativ românesc printr-o primă consultare privind documentele strategice pentru elaborarea unei noi Strategii Naționale pentru Românii de Pretutindeni. Strategia Națională pentru Românii de Pretutindeni este documentul de politici publice în care se regăsesc obiectivele, direcțiile de acțiune și măsurile previzionate pentru perioada 2023–2026, în sprijinul românilor de pretutindeni și adaptate la nevoile curente ale comunităților istorice și ale diasporei de mobilitate, în vederea păstrării, afirmării și promovării identității românești. Gheorghe Cârciu, secretar de stat pentru românii de pretutindeni, va fi gazda evenimentului care se desfășoară astăzi, miercuri, 2 noiembrie 2022, în format hibrid (participare fizică și online) și are ca obiectiv general dezvoltarea la nivelui DRP a unui set de instrumente de planificare strategică prin fundamentarea unei noi Strategii pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni desfășoară la acest moment proiectul „Cadrul strategic pentru dezvoltarea infrastructurii politicilor publice derulare de DRP” în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA), cod Sipoca 730, cod MySmis 130070, proiect finanțat atât din fonduri europene, cât și resurse proprii.

Vizualizează videoclipul

Diaspora română, o (lumpen)diasporă aflată într-o profundă criză de identitate! (Corespondență din Franța – prof. univ. dr. Thomas CSINTA)

Notă.

Nota redacției