Acasă Evenimente culturale Cum ajutăm turismul românesc (Primul curs nonformal „Cum să îți promovezi pensiunea...

Cum ajutăm turismul românesc (Primul curs nonformal „Cum să îți promovezi pensiunea turistică” al cercetătorului Valentin-Adrian Iliescu)

691
0
Printre multele activități pe care doresc să le desfășor în sprijinul turismului românesc, în ciuda pandemiei și restricțiilor care decurg din aceasta, voi începe după data de 1 noiembrie 2021, o serie de cursuri dedicate promovării localităților cu potențial turistic dar și pensiunilor turistice și agroturistice care vor să se facă mai bine cunoscute și să atragă un număr mai mare de turiști.
Cursul se va desfășura, deocamdată, în sistem online, pe Zoom Meetings, și se va desfășura pe durata a 4 săptămâni, câte o zi pe săptămâna, durata cursului fiind de 4 ore. De regulă, cursurile se vor desfășura de la ora 17.00 pentru a permite tuturor celor interesați să participe la curs.
Primul curs-un curs nonformal-pe care îl realizez de săptămâna viitoare este „Cum să îți promovezi pensiunea turistică” este destinat proprietarilor de pensiuni, administratorilor acestora dar și celor care lucrează în administrația publică locală sau în Centrele de Informare Turistică și au responsabilități în domeniul promovării turismului din zonă.
Ca și tematică, la curs, participanții vor afla cum poți să îți clasifici o pensiune turistică, să o ridici la un standard superior de clasificare, dacă ai una deja, cum să o promovezi astfel încât să-ți atragi și să fidelizezi un număr important de clienți și să ai o încărcare de aproximativ 80% din spațiile de cazare pe o durată lungă din an (poate tot anul), care sunt așteptările turiștilor și ce poți și trebuie să le oferi în plus, în special pe partea de agrement, pentru a căștiga noi turiști,
De asemenea, participanții vor fi informați despre posibilitatea de finanțare a proiectelor prin fonduri structurale din bugetul european, precum și modul în care trebuie procedat pentru scrierea și finanțarea unui asemenea proiect.
Finalitatea acestui proiect este realizarea de către fiecare participant a unui Proiect de promovarea turistică a pensiunii pe care o deține și pe care, ulterior, îl va pune în practică în folosul propriei pensiuni.

Notă. Detalii suplimentare puteți obține de la Domnul Valentin-Adrian Iliescu, cercetător științific și manager în turism, coordonatorul proiectului „Colțișor de România” și, în curând al proiectelor „Hello Tv” și „Hello Radio Net”. 
(Contact: telefon 0722.208.160 și  e-mail: valentin.iliescu@yahoo.com)

Corespondență de la Emil Stanciu (Ziarist, UZPR–filiala București, editor coordonator, Editura „Noi Media Print”, Manager PR al Fundaţiei Culturale Art Promo–interfaţă culturală între România şi occident prin organizarea de evenimente de elită), Director coordonator din partea UZPR (Uniunea Ziariștilor Profesioniști) din România (România, București)

Nota redacției

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.