Acasă Economie Epuizarea fondurilor Noua Casă. Soluții pentru a te proteja de riscul pierderii...

Epuizarea fondurilor Noua Casă. Soluții pentru a te proteja de riscul pierderii avansului!

Fondurile Noua Casă sunt aproape epuizate. Unii clienți vor rămane cu avansul plătit și cu locuințele necumpărate!  Acțiunile pe care le pot întreprinde romanii pentru a se proteja de riscul pierderii avansului sunt:

  • Românii care doresc și aplică pentru programul Noua Casă la băncile care încă mai au fonduri, trebuie să se asigure că în promisiunea de vânzare-cumpărare pe care o semnează cu vânzătorul imobilului există o clauză de restituire a avansului în cazul în care banca nu acordă creditul cumpărătorului.
  • Românii care doresc și aplică pentru programul Noua Casă la băncile care încă mai au fonduri pentru a achiziționa imobile care încă nu sunt finalizate, pot semna atât promisiune de vânzare-cumpărare cu vânzătorul, dar și promisiune de garantare cu banca. Prin promisiunea de garantare banca îți rezervă creditul de la momentul semnării până la maximum 18 luni. Așadar, imobilul trebuie finalizat în maximum 18 luni.
  • Românii care au deja semnate promisiunile de vânzare-cumpărare cu vânzătorii, dar nu vor mai beneficia de fondurile Noua Casă deoarece vor fi epuizate, pot aplica la băncile care, în anumite condiții, oferă credite ipotecare standard fără avans sau pot aplica la băncile care, pentru un anumit segment de clienți, oferă credite ipotecare cu o rată chiar mai mică decât rata la Noua Casă.

Ofertele bancare sunt diferite de la o instituție financiară la alta, iar ele se aplică în funcție de profilul clientului și de numeroase alte condiții de eligibilitate stabilite de finanțatori. Aceste condiții de finanțare sunt perfect cunoscute de brokerii de credite. Românii pot apela la brokerii de credite nelegați pentru a obține creditele ipotecare necesare achiziționării locuințelor dorite.

Mai multe informații despre epuizarea fondurilor Noua Casă

Fonduri Noua Casă 2021 epuizate?! Ce facem când se termină fondurile Noua Casă?

Notă.

AVBS Credit lucrează cu peste 30 de bănci și IFN (Instituție financiară nebancară) din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienții care optează pentru un credit. AVBS Credit este membră ARBC (Asociația Română a Brokerilor de Credite). Detalii despre obținerea unei francize AVBS Credit: Detalii Obținere Franciză-AVBS Credit  şi Facebook AVBS Credit

Instituție financiară nebancară (IFN) este o entitate, alta decât instituțiile de credit (bănci), ce desfășoară o activitate de creditare cu titlu profesional, în condițiile stabilite de lege. În cazul României, înființarea și funcționarea IFN-urilor sunt reglementate de Legea nr. 93/2009 privind instituțiile financiare nebancare. Acestea pot desfășura, în condițiile legii, următoarele activități de creditare:

  • a) acordare de credite, incluzând, fără se limita la: credite de consum, credite ipotecare, credite imobiliare, microcredite, finanțarea tranzacțiilor comerciale, operațiuni de factoring, scontare, forfetare;
  • b) leasing financiar;
  • c) emitere de garanții, asumare de angajamente de garantare, asumare de angajamente de finanțare;
  • d) acordare de credite cu primire de bunuri în gaj, respectiv amanetare prin case de amanet;
  • e) acordare de credite către membrii asociașiilor fără scop patrimonial organizate pe baza liberului consimțământ al salariaților/pensionarilor, în vederea sprijinirii prin împrumuturi financiare a membrilor lor de către aceste entități, organizate sub formă juridică a caselor de ajutor reciproc;
  • f) alte forme de finanțare de natura creditului.

În funcție de natura activitații, instituțiile financiare nebancare au obligația de a se înscrie într-unul dintre registrele BNR: Registrul Special, Registrul General sau Registrul de Evidență. Instituțiile înscrise în registrele Special și General au obligația de a se constitui ca societăți comerciale pe acțiuni și sunt supravegheate de către Banca Națională a României.

Alte articole despre AVBS Credit în Jurnalul Bucureştiului

Nota redacției

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.