Acasă Opinii Eseul de sâmbătă. Suntem în genunchi toți!

Eseul de sâmbătă. Suntem în genunchi toți!

„Cerul i-a dăruit omului, spre a-i recompensa toate greutățile, trei lucruri: speranța, visul și zâmbetul”. Immanuel Kant

Doamne, mulțumesc că mai există oameni liberi! Sau care încă mai au ideea de libertate. Se întâmplă asta pentru că nu avem coloană vertebrală, pentru că tăcem și fierbem în sucul propriu, ne supunem, au băgat frica în oameni, care se suspectează, se pârăsc unii pe ceilalți în timp ce ni se îngrădesc toate drepturile, până nici să respirăm în voie nu mai putem. Toți suntem suspecți până la testul negativ. Asta nu ne împiedică să așteptăm să respirăm liber, să simțim primăvara. Dar cea mai dureroasa pentru mine a fost fuga oamenilor de oameni. Covid a venit cu nenumărate mesaje anti-creștine pe care oamenii le-au înghițit pe nemestecate. Suntem în genunchi, decreștinați, speriați fiecare dintr-un motiv, nu neapărat același, singuri, păcăliți si auto-păcăliți că precauția era soluția.

Nu. Soluția era simplă. Acum ne rămâne doar credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea. Iubirea între oameni nu se poate manifesta în on-line. S-a văzut acum cât de puțină iubire era între oameni. De asta a și fost îngenuncheată omenirea: din cauza iubirii de sine, atât de promovată de motivaționale. Omenirea nu suferă deloc de lipsa iubirii de sine, ci de iubirea de aproapele. Vai de noi… Cei din Republica talibană autonomă.

De fapt, BOR și CCR conduc țara. Mai rămâne haiducia. CNCD e ca ăia care au descins la Charlie Hebdo ca să-i învețe minte și au făcut rahatul praf. Mă simt umilit ca român în propria mea țară, de aceea puțini observă, pe bune, că am ajuns slugi în propria țară. Deși suntem cea mai bogată din Europa. Dar nu ne mai pasă de celălalt dacă avem burta plină. Nimeni nu se întreabă unde sunt cele 35 miliarde euro împrumutate în ultimul an. Nu avem nici un viitor dacă nu ni-l facem singuri. Cum doar în stradă ne putem apăra dreptul de a fi cetățeni europeni. Pe de altă parte, nu mai avem curaj să ne internăm în nici un spital. Chiar dacă ne uităm la Plăvan cum se plimbă cu Răvășitoarea. Mulți susțin că doar disperații ies în stradă. Zvonul vine din tabăra ofițerilor de informații patrioți.

Doar cu asta rămânem, cu zicerile. Pe șest se dorește privatizarea tuturor spitalelor în favoarea celor proprietate și a celor din străinătate, ca și privatizarea sistemului de urgență. Cuvântul ’patriotism’’ a devenit desuet. Trăim cu toții genocidul declanșat împotriva noastră. Românii sunt discriminați în raport cu minoritățile. Dar românii adevărați au nevoie de un lider. Care însă nu mai apare, deși îl așteaptă toți. Trebuie să dăm curs îndemnului din imn, Deșteaptă-te, române’’. Altfel continuă la nesfârșit sparangheliada. Iar pe al nostru boss l-aș fugări până lângă fusta Angelei Merkel. Pentru că în stradă ies doar cei plătiți cu bani de afară, iar neamțul tace și face.

Concluzia: oamenii fug de oameni. Până când?

Cu plecăciune,

P.S. CNN relatează că medicul rus care l-a tratat pe opozantul Alexei Navalnîi, după ce acesta fusese otrăvit, a murit brusc. Sergey Maximishin era medic șef adjunct în cadrul spitalului de urgență din Omsk, locul în care a ajuns Navalnîi după ce a fost otrăvit cu Noviciok (numele dat unei serii de neurotoxine de a 4-a generație, produse în Uniunea Sovietică și Rusia  între anii 1971 și 1993, ca arme chimice). Vă dau această știre că tot m-au catalogat mulți pe FB că sunt un Navalnîi  de România.

Dictatura comunistului nemernic Vladimir Putin a ajuns la cote alarmante. Oare dictatura Ciumei galbene PNL prin Ludovic Orban și cretinul Florin Câțu sprijinit de actualul președinte, vor lua exemplu? Oricum, Dictatura medicală a intrat în făgașul normal știind că și nemernicii de la Armată vor să amendeze cetățenii așa cum fac nemernicii ticăloși în uniformă cu ceafa lată din poliție și seCURIȘTII în uniformă de jandarmerie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.