Acasă Evenimente culturale Momente deosebite la Biserica Neagră din Brașov, în prezența unor importante personalități...

Momente deosebite la Biserica Neagră din Brașov, în prezența unor importante personalități din țară și străinătate

Sâmbătă (9 octombrie 2021) am participat la Biserica Neagră la un concert caritabil inedit.
Ambasadorul Elvetiei în România, domnul Arthur Mattli, Prof. dr. Christophe Iselin de la Universitatea și Spitalul Cantonal din Geneva (Elveția), proaspăt Cetățean de Onoare al Brașovului și organistul Bisericii Neagre, Prof. Steffen Schlandt au interpretat la orga Buchholz din Biserica Neagră din Brașov diferite piese atent selectate și au încântat publicul din biserică venit la concert.
 Fondurile colectate din vânzarea de bilete au fost donate singurei Școli de Restaurare de Orgi din România, înființată la Hărman în anul 2002 în sistem dual, de Ferdinand Stemmer și Barbara Dudli.
Prin intermediul atelierului de orgi din Hărman au fost restaurate atât orgile Bisericii Neagre și Bisericii Sfântul Bartolomeu din Brașov cât și multe alte orgi din bisericile fortificate din Transilvania.

Astfel, prin aceste lucrări de intreținere și reparație menținem acest valoros patrimoniu mostenit în viață. Media de vârstă a orgilor din Transilvania depășește 200 de ani. Personal doresc să mulțumesc organizatorilor în special domnului  Dr. Bogdan Moldovan, domnului Steffen Schlandt și Primăriei Brașov condusă de Allen Coliban, primarul municipiului Brașov.

Astfel de evenimente sunt un balsam pe suflet mai ales în această perioadă de grea încercare prin care trecem.
La final doresc să felicit interpreții care și-au dovedit măestria la acest instrument extrem de compex și ne-au încântat urechile, mintea și sufletul.

Corespondență de la Emil Stanciu (Ziarist, UZPR–filiala București, editor coordonator, Editura „Noi Media Print”, Manager PR al Fundaţiei Culturale Art Promointerfaţă culturală între România şi occident prin organizarea de evenimente de elită), Director coordonator din partea UZPR  al Jurnalul Bucureştiului

Nota redacției