Acasă Economist Salariu de mizerie, taxe de lux!

Salariu de mizerie, taxe de lux!

O caracteristică post-decembristă majoră a societății româneșți o constituie bătaia de joc numită salariu.

Scăzut drastic în perioada guvernării trecute și impozitat de nu mai puțîn de 400 de taxe, această bătaie de joc unică, numită salariu a fost adevărată cauza a sărăcirii populației din România. Și a depopularii ei totodată! Iar statisticile sunt mai mult decât relevante, din păcate.

Insuficient să asigure un acces decent la servicii de sănătate adecvate și totodată permițând doar o alimentație de calitate îndoielnică, multă și mai ales de proastă calitate, pentru că trebuia să îndeplinească un criteriu devenit suprem pe plaiurile mioritice: să fie cât mai ieftină, situație ce a generat pe lângă sărăcie și o serie întreagă de boli mai mult sau mai puțîn vizibile dar bine ascunse în statisticile INS-ului, cel atât de bine păzit, boli evident grave și netratabile. Și asta pentru că minciună oficială care ni se servește la tembelizoare trebuie să fie cât mai credibilă. Orice minciună devine credibilă când e bine împănată cu extrem de multe “detalii” fabricate la comandă de cei ce stau în spatele unei manipulări asidue care inundă presă și audiovizualul oficial de mai bine de 25 de ani.

Dacă HR-ul post decembrist nu aducea nepotismul și lingușeală în marile companii ce începeau să vină în România proaspăt scăpată de jegul roșu, salariile ar fi rămas măcar în limitele decente ale începuturilor. Dar aceșți manipulatori de marca, fără scrupule, acești lingăi ai noilor stăpâni,  și-au făcut fără discernământ “datoria” de slugi supuse, și au căutat mereu să aducă pe cineva, care să accepte să fie plătit mult sub prețul pieții, doar, doar se rupe lanțul. Și astfel salariile au început să scadă, nu vertiginos dar constant, de la o luna la altă, de la o angajare la altă, în cadrul aceleiași companii. Și astfel grație acestor minunați lingăi, de marca aș putea spune, salariile în majoritatea companiilor au scăzut până la cote de avarie, nemaintalnite în Europa! Bravo, fără aceste cozi de topor ne-ar fi fost mult mai bine. Dar cum pădure fără uscături nu există, și-au făcut și ei un loc, călduț dealtfel, într-o mizerie de ei creată și alimentată continuu. Dacă vreți revin și cu exemple, unele chiar intens mediatizate, întâlnite în diverse împrejurări și care chiar se “mandreau” cu astfel de “realizări”. Aici însă este și vină celor ce au acceptat să se vândă ieftin, doar, doar să ocupe un loc. Cu fiecare român care s-a vândut ieftin tendința evoluției salariale a devenit o adevărată batjocură națională! Aici duce lipsa de educație, de conștientizare a propriei valori, de autoevaluare și control al manipulării. Când ti-a propus sub cota ta de piață, ieși frumos pe ușa și lasă-l pe … de serviciu cu buza umflată! Asta dacă vrei să capeți respect. Regulă e valabilă și aici dar mai ales afară. Afară, dacă te-ai vândut ieftin, ai atras și o lipsa acută de respect, un dispreț fără margini al celor din categoria în care te încadrezi. Așa că alege respectul și renunta la vânzarea pe nimic, asta dacă vrei să fii și respectat nu doar plătit. Dacă nu, continuă, dar nu te miră de consecințe. Disprețul, odată instalat, se vindecă greu, foarte greu, dar niciodată complet!

Minciuna cu criză a fostului președinte care ne-a fabricat -o la comandă, artistic,  de nu o mai puteam duce, intens și asiduu mediatizată, a dus la reducerea salariilor și așa destul de mici, aducându-le la un nivel de subzistență, prin reducerea lor cu “doar” 25%. Iar populația vrăjită de tembelizor a reacționat că o legumă fiartă la foc mic, adică deloc. Și așa marea sărăcie s-a instalat în România. Orice tentativă de a scapă de sub jugul FMI s-a soldat cu demiterea și inculparea ministrului care s-a opus acestei organizații, prin dosare mai mult sau mai puțîn fabricate, dar care puteau de la o poștă a contrafacere.

Respectul pentru cei ce și-au tocit coatele și au învățat cu adevărat s-a dus și el  pe apă Sâmbetei odată cu intrarea în funcțiune a fabricilor de diplome și titluri girate de adevărate … ce s-au perindat cu repeziciune prin funcții de conducere la MEN și ARACIS. Și așa a ajuns o batjocură faptul că tu ai muncit pe brânci iar altul a scos banii din teșchereaua altora și și-a plătit și studiile și titlurile. Iar “profesorii” de … din mai toate instituțiile statului au pus și ei vârtos mâna și au contribuit la scăderea reputației tuturor instituțiilor de învățământ, instituții care au trecut deja mult sub nivelul celor similare din țările africane (pentru edificare orice crawler web va stă la dispoziție. Și tot evident, este că “artizanii” se lafaie liniștiți în interminabile talkshow-uri pe la mai toate televiziunile de …. Pentru că ei deja și-au asigurat salariile de lux și nu-i mai afectează nici taxele și nici impozitele pe care noi ceilalți suntem obligați să le achităm că să trăim în acest paradis. Ba mai mult, culmea tupeului, mulți dintre ei și-au scos și certificate de handicapați sau revoluționari, că tot erau la superofertă și nu plătesc un sfânt! Și așa am ajuns să ne putem mândri că avem cele mai mici salarii și cele mai mari taxe din Europa!

Că să fie definitiv împiedicată orice relaxare fiscală, nemuritorul de la Banca României vrea să-și asigure un control pe veci asupra deciziilor din parlament. Cum de ce? Pentru că România este țară tuturor posibilităților, în care toți sociopații își pot duce la îndeplinire experimentele, până la capăt, iar poporul este complet anesteziat și anihilat, dezbinarea și informarea falsă atingând niveluri halucinante …

Oare până când?