Acasă Jurnalul Bucurestiului Săraca Românie bogată!

Săraca Românie bogată!

Fără Europa, am fi știut că nu putem fi decât esențial mediocri  (Emil Cioran) 
  
În așteptarea cărții prietenului Ion Cașu, fiul fostului meu dascăl de general, despre istoria neștiută a Galațiului, îndeosebi a caselor rătăcite în cele patru zări, astăzi îmi permit să vă invit să ne preumblăm împreună în realitatea cotidiană, căci multe surprise o să mai întâlnim. Consider că această carte ar fi un act de justiție pentru elita uitată a orașului care capătă astfel un chip și care merită să-și recapete locul în istoria Covurluiului. Între timp a apărut pe net o hârtie din care rezultă că ministrul de interne, Marcel Vela, a fost informator, turnător, om al Securității. Și a apărut o alta, dată presei de el, din care rezultă că CNSAS spune că nu s-au găsit dosare despre el. Problema nu este dacă eu cred în prima informație sau în a doua, problema este că eu nu mai cred în CNSAS.
Și Băsescu a avut hârtie că ”nu” iar acum are că ”da”. Iar faptul că nu mai cred, într-o instituție care trebuia să ne ”elibereze” de foștii turnători, mi se pare cel mai grav. Mi se transmite pe mesaj privat că sunt și alte cazuri în discuție. Ruda unei cunoștiințe tot de la Vladimirești a fost repartizată să vândă lumânări la Colțea împreună cu alte două, Tinca și Militina. La Colțea popă era unul din cei mai mari turnători la securitate care îl avea în supraveghere și pe Calciu Dumitreasa și de aia cele trei au fost repartizate acolo. Popa la care avea evlavie toată lumea bună a Bucureștiului s-a dovedit după revoluție cine e. Dar despre ce a fost la Vladimirești și nu numai veți citi în curând în cele trei volume în care vorbesc despre culisele securității, care sunt pe țeavă la Cartea Românească Educational din Iași. Ne-am gândit cu mic, cu mare, că orașul are nevoie de un brânci să iasă din apatie. C-o fi șut, c-o fi ghiont, c-o fi mângâiere, e decizia voastră. Numai să fie băgat în seamă
  
Maniera în care presa cu epoleţi întreţine şi amplifică isteria generală, modul în care sînt lansate gradual, pe surse, tot soiul de afirmaţii fără acoperire, multe dintre ele aberante, felul în care DIICOT investighează cazurile, informaţiile care se scurg gradual din anchete, comunicarea fragmentată instituţională, apelurile care apar pe facebook din direcţia organizaţiilor civice controlate tot de epoleţi, toate coroborate arată că se lucrează intens la ceva…. şi, de regulă, cînd se lucrează la ceva, se lucrează cu mai multe obiective simultan… aşa încît, acum cred că se urmăresc cîteva obiective majore: redesenarea jocurilor de putere politică în scopul pregătirii prezidenţialelor, apoi localelor şi parlamentarelor, şi nu în ultimul rînd creşterea influenţei unor servicii de informaţii străine pe spaţiul românesc… probabil şi altele pe care nu le văd acum…. recunosc însă că încă nu am suficiente elemente pentru a contura un tablou mai clar, drept pentru care, aştept cu interes să văd ce mai apare în zilele următoare…..
Mă aștept ca în curând, libertatea presei, din aceleași motive, să ajungă doar o plăcută amintire. Mă tem însă ca, oricât de curând s-ar întâmpla asta, tot prea târziu va fi. Doar Dragnea este botezat. Ar fi trebuit să stie că in orice situație umedă peste poate trebuie ținută gura închisă. Când ești prost, pățești! Când ești laș, pățești! Când te crezi deasupra lumii, pățești! Când crezi că faci deal cu Secu, pe persoană fizică, pățești! Când ai toate calitățile de dinainte, te cheamă Dracnia. Unii plătesc și boieria și prostia. Oare ne vom face bine vreodată? Regele Carol I spunea despre romțni, că “suntem o nație care nu se știe conduce”. 
  
Nu prea sant speranțe de dreptate ac’u, după ce și PSD, un partid mai mare și deci mai greu de stăpânit, s-a predat serviciilor. Moartea României asistată de Belgia (EP, CE, CEJ), Luxemburg (Juncker) și Olanda (Timmermans). România este țara care și-a omorât în pușcărie adevăratele elite pentru ca acestea să fie în imposibilitate să-și exprime public avizata opinie. De la trădare vin toate celelalte rele. Răul făcut prin mișeleasca trădare e mai malefic decât răul produs pe față. Condamnarea lui Dragnea a fost concepută în laboratorul Sistemului. Pe perceptul marxist al legăturii dintre necesitate și întâmplare “ochiul și timpanul” funcționează simbioza deplină. Simbioza este când animalele parazitează reciproc, în interesul poporului care se bucură că este imunizat. Mafia în justiție s-a înfipt bine în fotolii și cine știe după cât timp, după câte întâmplări nefericite și nenorociri va ajunge (dacă va ajunge) să fie zdrobită de cei care vor lupta pentru o justiție dreaptă.
Suntem din nefericire un popor sărac cu duhul în marea majoritate, un popor ușor de cumpărat și ușor de influențat. S-a risipit sentimentul de unitate, nu ne mai regăsim ca nație, ca popor și asta este cel mai grav lucru. Nu ne mai găsim legimitatea în țara noastră. Dacă nu ne revenim și nu ne întoarcem la origini ne vom pierde toate valorile, iar când ne vom trezi va fi mult prea târziu. Singura problemă este dacă judecătorii vor fi acoperiți ai noii securități sau vor avea conștiință civică și profesională. În rest mult zgomot făcut pentru a ascunde, ca de obicei, adevărul sub o mulțime de gunoaie. Păi ce ne mai miră? Ăștia-s o mare haită.
Jos “nasonii ” ! (Achim Moromete) Un salut sincer cititorilor mei din aceste vremuri pline de spume la gură. Pițifelnicii care au votat cu două mâini, sigur-sigur vor fi activi toată viaţa, convinşi fiind că deţin secretul tinereţii-fără-bătrâneţe! Să le urăm ‘succesuri’, zic…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.