Acasă Sondaje, Studii Studiu Randstad Workmonitor Decembrie 2020 – Numai jumătate din angajații români se...

Studiu Randstad Workmonitor Decembrie 2020 – Numai jumătate din angajații români se simt susținuți de angajatorul lor, în pandemie

„Numai 38% din români își doresc să lucreze și de acasă, după criza Covid-19, doar 43% din angajații români sunt mulțumiți de locul lor de muncă și puțin peste jumătate au echipamentul necesar pentru digitalizare la locul de muncă“.

În acest an, izbucnirea pandemiei de Covid-19 a afectat enorm forța de muncă globală, miliarde de oameni confruntându-se cu restricții și companii din întreaga lume fiind forțate să opereze în moduri noi și provocatoare. Lucrul de acasă este noua normalitate, iar securitatea locului de muncă a devenit mai importantă ca niciodată, având în vedere că, în continuare, multe organizații sunt nevoite să își reducă personalul. Între timp, talentele trebuie să învețe să se perfecționeze rapid, pentru a rămâne relevante în noua economie digitală. Acestui puternic proces disruptiv i se adaugă recentele mișcări de justiție socială, care au impulsionat eforturile de implementare a unor practici incluzive la locul de muncă.

Studiul Randstad Workmonitor Decembrie 2020 a identificat principalele tendințe de pe piața muncii, manifestate în a doua parte a acestui an. Peste jumătate din angajații din țara noastră (54.38%) simt că sunt susținuți de angajatorul lor, mental și emoțional, în timpul pandemiei, față de media globală, de 71%, conform studiului. O diferență de peste 15% se remarcă între angajații români și cei din alte țări din Europa de Est în ce privește numărul celor care spun că au echipamentul și tehnologia pentru a face față digitalizării la serviciu (54.63% față de 70% în Europa de Est și 79% media globală). Procentul celor mulțumiți de locul lor de muncă este considerabil mai scăzut în România (43.50%), comparativ cu alte țări din această parte a Europei (75%).

Indexul de mobilitate (probabilitatea ca o persoană să se angajeze în altă companie, în următoarele șase luni) se menține relativ constant, în ultimii ani, cu o ușoară scădere în 2020. 22.75% dintre români spun că au căutat în 2020 noi oportunități profesionale, față de media declarată de forța de muncă din Europa de Est, de 29%. 20.3% dintre aceștia au schimbat efectiv serviciul, comparativ cu 23% din restul țărilor din regiune.

Dinamica modului în care ne desfășurăm activitatea se schimbă de la o zi la alta. Cu siguranță 2021 va veni cu noutăți în ce privește felul în care angajații se raportează la locul lor de muncă. Studiul Randstad Workmonitor, efectuat la fiecare șase luni, este util în demersul companiilor de a menține un mediu de lucru sănătos și de a avea angajați implicați. Ținând cont de preferințele declarate ale acestora, ele pot începe deja să se pregătească pentru biroul viitorului și să își (re)definească propunerea de valoare ca angajatori“. – Mihaela Maranca, Country Manager, Randstad România

Puterea a trecut de la angajați, la angajatori

Pentru aproape 40% dintre angajații din țara noastră (procent aliniat cu media globală), a fost provocator să învețe noi abilități pentru a se adapta la lucrul în perioada pandemiei. Nevoia de a adopta rapid noi tehnologii determină îngrijorarea lor cu privire la măsura în care sunt pregătiți să facă față muncii în noua eră digitală, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care siguranța locului de muncă este o preocupare pentru mulți dintre ei. Într-un singur an, puterea a trecut de la angajați la angajatori, care se află acum în situația de a alege dintr-o ofertă mai mare de forță de muncă. Cu toate acestea, aproape 50% din angajați consideră că, în perioada post-Covid, companiile vor avea dificultăți să găsească talentele potrivite.

Ce urmează după Covid-19?

Întrebați ce așteaptă de la organizația unde lucrează, după ce se încheie perioada Covid-19, 64% din repondenții din Europa de Est au numit pe primul loc siguranța locului de muncă. Abilitatea și capacitatea de a lucra de acasă s-au dovedit esențiale pentru supraviețuirea multor afaceri. Există numeroase beneficii date de mutarea biroului la domiciliu, precum reducerea impactului asupra mediului, economisirea timpului petrecut în trafic, mai mult timp alături de familie ș.a. Cu toate acestea, experții în sănătate mentală atrag atenția asupra faptului că lipsa interacțiunii sociale poate afecta sănătatea psihică și fizică, pe termen lung.

Ce spun angajații despre posibilitatea de a continua să lucreze separat de colegii pe care acum câteva luni îi vedeau zilnic? Cercetarea Randstad Workmonitor Decembrie 2020 relevă că aceștia își doresc și timp petrecut la birou, atât pentru interacțiunile sociale, cât și pentru avantajul de a avea un spațiu de lucru unde să nu fie distrași. Nu în ultimul rând, sunt de luat în considerare beneficiile care îi așteaptă acolo, precum masa zilnică gratuită asigurată. Programul de lucru hibrid, constând în împărțirea locației de lucru între domiciliu și birou, este preferat de majoritatea repondenților. În acest sens, 38% din români spun că își doresc să lucreze și de acasă, după criza Covid-19. O altă preferință care se evidențiază pentru etapa post-pandemie este programul de muncă flexibil.

Responsabilitatea dezvoltării profesionale

Legat de dezvoltarea abilităților necesare pentru a avansa în carieră, cel mai scăzut procent este înregistrat de cei care consideră că aceasta este responsabilitatea lor și nu a angajatorului. Cu toate acestea, 84% din angajații din Europa de Est declară că au inițiativa învățării de noi competențe și sunt încrezători că au abilități transferabile, care contribuie la valoarea lor pe piața muncii.

Randstad Workmonitor, un studiu ce acoperă 34 de piețe

Lansat în anul 2003, Randstad Workmonitor include în prezent 34 de piețe din Europa, Asia-Pacific, America de Nord și America de Sud. Scopul acestuia este de a identifica gradul de mulțumire în mediul de lucru, probabilitatea schimbării serviciului în următoarele șase luni și furnizează o înțelegere detaliată a tendințelor de pe piața muncii. Studiul este realizat online, în rândul angajaților cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani. Eșantionul pe România a fost de 800 de repondenți, la nivelul mediei globale. Rezultatele ediției din decembrie au la bază interviuri realizate în perioada 13-26 octombrie, 2020.

Despre Randstad

Liderul mondial în domeniul serviciilor de resurse umane, Grupul Randstad este specializat în soluții în domeniul serviciilor flexibile de muncă și resurse umane. În 2019, am ajutat peste două milioane de candidați să își găsească locul de muncă potrivit cu valorile lor, pentru cei 280.000 de clienți ai noștri. Mai mult, am instruit peste 350.000 de specialiști. Compania Randstad este activă în 38 de piețe din întreaga lume și deține unul din primele trei locuri în aproape jumătate dintre acestea. În 2019, a avut, în medie, 38.280 de angajați corporativi și a generat venituri de 23.7 miliarde de euro. Fondată în 1960, compania are sediul central în Diemen, Olanda.

Randstad este prezentă în România sub forma a două sucursale, în București și în Slatina, județul Olt. Contribuim de peste 11 ani la evoluția pieței muncii din România. Din anul 2016, suntem parte a grupului Randstad, îmbinând expertiza demonstrată internațional cu o echipă de succes în plan local. Considerăm că adevăratele conexiuni nu sunt făcute doar prin date și algoritmi. Este nevoie, de asemenea, de empatie, comunicare și instinct. Instinct uman. Într-o lume tehnologizată, amprenta umană este cea care face diferența. Pentru mai multe informații, consultanți Randstad România.

Lucrări științifice ale autorului publicate sub egida  Jurnalul Bucureştiului

Articolul precedentTrusted Advisor: Optimizările de cheltuieli, implementarea de facilități – ajutoare de stat, printre cele mai solicitate servicii financiare de către antreprenori în 2020
Articolul următorZiua Minorităților Naționale la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Fizician teoretician și matematiciancian de formaţie pluri-inter și transdisciplinară, adept şi promotor al educaţiei de excelenţă (gifted education) şi jurnalist de investigaţii criminale francez, de origine română, specializat în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale), în studiul fenomenelor socio - judiciare cu ajutorul unor structuri matematice complexe (teoria haosului - sisteme complexe, teoria ergodică, teoria teoria categoriilor și rețelelor, cercetarea operațională și teoria sistemelor formale de tip Gödel). Cofondator al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia de Excelenţă), de peste un deceniu și jumătate, este Director de studii în cadrul CUFR România (Conseil Universitaire-Formation-Rechereche auprès des Grandes Ecoles Françaises-Consultanţă Universitară, Studii şi Cercetări de pe lângă Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii), organism educaţional franco-român agreat de stat, având ca obiectiv, consilierea, orientarea şi pregătirea candidaţilor români cu Diplomă de bacalaureat, respectiv ai studenţilor din primul ciclu universitar (Licenţă), la concursurile de admitere în sistemul elitist de învatamânt superior „La conférence des grandes écoles françaises” (Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii - CPGE-Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles, Grandes Ecoles) şi Universităţile elitiste franceze (Licenţă, Master). Este autor a peste 600 de lucrări cu caracter științifico–didactic (articole și cărți de matematică și fizică, respectiv, de investigație jurnalistică – atât în limba română cât și în limba franceză, repertoriate și în BNF – Bilibioteca Națională a Franței, „François, Mitterrand”), care au contribuit la promovarea culturii și civilizației franceze în lume, precum și la admiterea a peste 1.000 de tineri români cu abilități intelectuale înalte (absolvenți de liceu și studenți) în școlile superioare franceze de înalte studii – Les Grandes Ecoles (un sistem educațional elitist și unic în lume), în special, în cele științifico–inginerești și economico–comerciale, dintre care, astăzi, majoritatea ca absolvenți, contribuie în calitate de cadre superioare sau de conducere la prosperitatea spirituală și materială a națiunii franceze în cadrul unor prestigioase instituții de învatamânt superior și de cercetare, mari companii private sau de stat, civile si militare, multinaționale, specializate în tehnologia de vârf, respectiv, în cadrul administrației locale și centrale de stat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.