Acasă Economie Trusted Advisor: Optimizările de cheltuieli, implementarea de facilități – ajutoare de stat,...

Trusted Advisor: Optimizările de cheltuieli, implementarea de facilități – ajutoare de stat, printre cele mai solicitate servicii financiare de către antreprenori în 2020

AWS Trusted Advisor o companie de contabilitate și strategie financiară a primit mai multe solicitări de optimizări de cheltuieli (+20%) pe parcursul anului 2020 dar și pentru implementarea de facilități, ajutoare de stat destinate companiilor antreprenoriale în contextul pandemiei de Covid.

Un număr de 18 IMM-uri afectate de pandemie au solicitat ajutor prin intermediul Trusted Advisor  pentru a obține granturi pentru măsurile 1 și 2, astfel aria serviciilor oferite de către companie a fost extinsă. Cele mai multe IMM-uri provin din domenii precum: horeca, medical, servicii, producție, organizări de evenimente, transporturi, IT.  Totodată, în toamna acestui an, Trusted Advisor  a implementat aplicația Trusted App către 60 de IMM-uri și automat, au venit solicitări și de finance, care pe final de an se intensifică, ca număr.

Antreprenorii conștientizează nevoia unui suport pe termen lung și sunt dispuși la parteneriate, de la servicii complexe de finance la atragerea de membri externi în Board, unde noi acționăm în Rol de Finance Business Partner extern, implicați în deciziile strategice, inclusiv la întâlniri de Board, ne asumăm responsabilitatea deciziilor alături de proprietarii afacerilor“, declară Ioana Arsenie (Strateg Financiar și Managing Partner, Trusted Advisor).

Pe tot parcursul anului 2020, la nivel de strategie financiară și finance, IMM-urile și-au dorit recomandări de optimizare a afacerii, pentru stabilitate și dezvoltare sustenabilă, într-o structură financiară și operațională coerentă și pregatită pentru creștere, nevoia unui trusted advisor, acel partener care cunoaște în detaliu afacerea și care este disponibil să intervină agil în situatii complexe, de criză sau de oportunitate. De aceea, este imperativ să fie stabilit un context de lucru pe termen de minimum 6 luni–1 an.

Pentru anul 2020, Trusted Advisor va înregistra venituri de 340000 ron, cu +14.5% în creștere față de anul 2019. Noii clienți Trusted Advisor provin din domenii precum: comerț online, comerț și montaj produse de amenajare a locuințelor, servicii complexe de training, servicii electronice, medical, consultanță.

Planuri pentru 2021–Trusted App, un nou produs către firmele de contabilitate, atragerea de expați și creșterea echipei

În același timp, compania vizează să lanseze un nou produs în anul viitor – Trusted App către firmele de contabilitate din România, o creștere cu minimum 50%, creșterea gradului de automatizare și digitalizare a proceselor operaționale Trusted, dublarea echipei la final de 2021, cu 4 trusted accountants și 1 trusted accounting leader, alături de 1 analist de business pentru a gestiona mai multe proiecte de strategie financiară.

Trusted Advisor își propune să atragă în portofoliu și expați care au dezvoltat business-uri proprii în România, compania dezvoltându-și de-a lungul timpului o puternică expertiză în lucrul cu partenerii străini dar și la nivel de management în multinațională, cu țări din regiune.

Produsele Trusted Advisor sunt potrivite pentru startup-uri (strategie de business, consultanță financiară inițială, contabilitate, raportare financiară cu Trusted App, astfel compania deservește orice tip de activitate), însă expertiza Trusted Advisor  este mai bine pusă în valoare în companii cu activitate complexă, mai multe linii de business, piețe, categorii de produse, cu vechime în piață, cu peste 50 de angajați, compania intervine și la nivel operațional și optimizează procese astfel încât, rezultatele financiare să fie mai bune.

Despre Ioana Arsenie, strateg financiar–fondator Trusted Advisor Strategy & FinanceA început cariera în consultanță, într-o firmă românească, cu clienți antreprenori români, și ulterior într-o firmă străină, unde a lucrat pentru companii străine, preponderent clienți francezi. Astfel, primii 4 ani au definit standardele în profesie, alături de calificarea ACCA. Ulterior, în rolurile de management operațional și strategic, în România și regiune, Ioana Arsenie a descoperit cât este de important ca funcția financiară să fie dublată de implicarea în strategia de business. A fost iness Partner în multinațională și a coordonat, în calitate de membru non-executiv proiectele de strategie ale companiei, în vederea dublării rezultatelor în 7 ani. Din 2015, Ioana Arsenie a decis să pună la dispoziția IMM-urilor tot ceea ce știe să facă, prin servicii integrate de strategie financiară și contabilitate, în cadrul firmei proprii, Trusted Advisor Strategy & Finance și ajută companiile să aibă strategii financiare sănătoase și clare, prin profesionalism și digitalizare. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați site-ul Trusted Advisor

Notă. Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) este o organizație globală de experți contabili (fondată în Marea Britanie și cu sediul la Londra care conferă calificarea profesională de Chartered Certified Accountant  pe plan mondial) și una din cele mai mari organizații de contabili din lume având  în prezent una dintre cele mai rapide rate de creștere a numărului de membri și studenți (peste 122 000 de membri și 325 000 de studenți și afiliați în 170 de țări), fiind membru fondator al International Federation of Accountants (IFAC). Pe lângă sediul central din Londra, ACCA mai deține un centru administrativ la Glasgow și 80 de birouri locale, dintre care unul la București. ACCA este Termenul de „Chartered” din calificarea ACCA se referă la Carta regală conferită în 1974 de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit. Întrucât titlul de Chartered Certified Accountant este protejat legal, persoanele care îl folosesc pentru a se desemna trebuie să fie membri ai ACCA și, dacă desfășoară misiuni de expertiză contabilă sau audit, trebuie să respecte reglementări adiționale, cum ar fi cele care instituie necesitatea de a deține un certificat de liberă practică, obligația de a încheia asigurări de răspundere civilă și obligația de a se supune la controale din partea ACCA.

A se vedea și celelalte articole despre Trusted Advisor în Jurnalul Bucureștiului

Trusted Advisor: Optimizările de cheltuieli, implementarea de facilități – ajutoare de stat, printre cele mai solicitate servicii financiare de către antreprenori în 2020

Bilanţ de aplicaţie a finanţelor: 70 de noi IMM-uri listate la 1 an de la lansare şi 5.000 € upgrade la investiţia iniţială

Fenomenul actual de contracţie economică aduce pierderi şi de 30% pentru transportatorii din România

Cca 80% dintre IMM-urile din România nu au o strategie financiară actualizată la contextul pandemiei

Nota redacției

 

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.