Acasă Sondaje, Studii Cca 67% dintre români sunt dispuși să se vaccineze, dacă angajatorul le...

Cca 67% dintre români sunt dispuși să se vaccineze, dacă angajatorul le solicită acest lucru

  • Cca 53% dintre angajați spun că nu se vor simți în siguranță la locul de muncă până când nu se vor vaccina și colegii lor
  • Ccca 27% cred că angajatorii îi pot ajuta cel mai mult, în contextul modului de lucru hibrid, prin politici dedicate echilibrului între viața personală și cea profesională
  • Pentru cca 59.6% din angajații români, natura activității lor face imposibil lucrul de acasă

Românii se încadrează în media globală (67%) în ce privește intenția de a se vaccina, dacă de acest lucru depinde desfășurarea activității lor profesionale, arată prima ediție din acest an a studiului Randstad Workmonitor, desfășurat în 34 de țări, printre care și România. Cea mai utilă acțiune pentru ca angajații să se simtă sprijiniți de angajatori, în următoarele luni, în contextul modului de lucru hibrid, menționată de peste un sfert dintre respondenți (27%), este consolidarea politicilor menite să îi ajute să mențină un echilibru între viața profesională și cea personală.

Randstad Workmonitor ne oferă repere concrete, valoroase, cu privire la cum se va așeza piața muncii post-Covid 19. Avem câteva surprize plăcute, importante, legate de impactul pandemiei asupra comportamentului angajaților. Solidaritatea în fața unui inamic comun de un calibru fără precedent, care nu se poate compara cu nicio altă provocare a mediului de afaceri, a accentuat valori prețuite în mod special de angajatori, precum loialitatea“, declară Mihaela Maranca, Country Manager, Randstad România

Rolul vaccinului în desfășurarea activității profesionale

Pentru ca organizațiile să revină la starea pre-pandemie, majoritatea respondenților la studiul Randstad Workmonitor consideră că mediile lor de lucru trebuie să fie mult mai sigure decât în prezent, iar o creștere a ratei vaccinării este văzută de mulți ca fiind esențială. Mai mult, 53% dintre angajați spun că nu se vor simți în siguranță la locul de muncă până când nu vor fi vaccinați și colegii lor, iar 51% preferă să lucreze de acasă până când vaccinarea va fi făcută pe scară largă.

Randstad Workmonitor arată că, la nivel global, un sfert dintre angajați sunt obligați de angajatori să fie vaccinați, cel mai mare procent regăsindu-se în Asia și cel mai scăzut în sudul Europei. Mai mult de jumătate (56%) cred că vor avea mai multe oportunități de angajare, odată vaccinați. Acest lucru indică un rol puternic pe care îl are mediul de afaceri într-un moment critic pentru succesul campaniei de vaccinare, în plan mondial.

Crește dorința românilor de a reveni la birou

Până când va fi posibilă revenirea la locul de muncă, sentimentul de izolare, incapacitatea de a atinge un echilibru sănătos între viața profesională și cea privată și nostalgia față de conexiunea directă, personală sunt preocupări menționate de majoritatea angajaților. Mai mult de jumătate duc dorul interacțiunii față în față cu colegii lor și peste o treime dintre cei cu vârsta între 18 și 24 de ani se simt singuri (cel mai mare procent dintre toate grupele de vârstă). Aceste provocări au creat o dorință puternică de a reveni la birou (78%), totuși nu neapărat în același mod ca înainte de pandemie, 54% dintre respondenți apreciind modul de lucru hibrid.

Optimism și provocări față de viitor

Cca 54% dintre angajați cred că vor avea mai multe oportunități profesionale în acest an, față de 2020. Peste jumătate dintre respondenți declară că experiența trăită alături de angajatorul lor, în pandemie, i-a motivat să rămână alături de acesta pe termen lung. Interesant este și faptul că tot această experiență i-a susținut pe 30% dintre angajați să fie mai productivi.

În rândul angajaților cu vârsta cuprinsă între 45-54 de ani există cea mai mare preocupare de a nu-și pierde serviciul, aceasta manifestându-se ușor mai accentuat în cazul femeilor (26.5%). În acest segment de vârstă se înregistrează și cel mai ridicat grad de insatisfacție la locul de muncă. Cel mai puțin îngrijorați (aproape 70%) de perspectiva de a nu-și găsi un loc de muncă sunt bărbații cu vârsta între 18-24 de ani. Cei care declară că sunt cel mai mulțumiți de viața lor profesională au între 18-24 de ani (35.8% bărbați, 28.6% femei).

Cca 74.4% dintre angajații români (procent aliniat cu media globală) spun că angajatorul se așteaptă de la ei să lucreze de la birou, în ciuda posibilelor consecințe cauzate de pandemie. Totodată, 59.6% declară că natura activității lor face imposibil lucrul de acasă (în industrii precum transport, automotive, minerit și utilități ș.a.).

Despre studiul Randstad Workmonitor

Lansat în anul 2003, Randstad Workmonitor include în prezent 34 de piețe din Europa, Asia-Pacific, America de Nord și America de Sud. Scopul acestuia este de a identifica gradul de mulțumire în mediul de lucru, probabilitatea schimbării serviciului în următoarele șase luni și furnizează o înțelegere detaliată a tendințelor de pe piața muncii. Studiul este realizat online, în rândul angajaților cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani. Rezultatele ediției din aprilie au la bază interviuri realizate în primul trimestru al anului 2021, pe baza unui eșantion de 800 de interviuri.

Despre Randstad

Liderul mondial în domeniul serviciilor de resurse umane, Grupului Randstad este specializat în soluții în domeniul serviciilor flexibile de muncă și resurse umane. În 2020, am ajutat peste două milioane de candidați să își găsească locul de muncă potrivit cu valorile lor, pentru cei 202,800 de clienți ai noștri. Mai mult, am instruit peste 313,600 de specialiști si peste 568,800 de candidați care lucrează în fiecare zi. Compania Randstad este activă în 38 de piețe din întreaga lume și deține unul din primele trei locuri în aproape jumătate dintre acestea. În 2020, a avut, în medie, 34,680 de angajați corporativi și a generat venituri de 20.718 miliarde de euro. Fondată în 1960, compania are sediul central în Diemen, Olanda.

Randstad este prezentă în România sub forma a două sucursale, în București și în Slatina, județul Olt. Contribuim de peste 11 ani la evoluția pieței muncii din România. Din anul 2016, suntem parte a Grupului Randstad, îmbinând expertiza demonstrată internațional cu o echipă de succes în plan local. Considerăm că adevăratele conexiuni nu sunt făcute doar prin date și algoritmi. Este nevoie, de asemenea, de empatie, comunicare și instinct. Instinct uman. Într-o lume tehnologizată, amprenta umană este cea care face diferența. Pentru mai multe informații, consultanți Randstad

Alte articole despre Randstad

Raportul Randstad România HR Trends 2021. În 2021, 15% dintre companii vor crește salariile mai mult decât inflația

Studiu Randstad Workmonitor Decembrie 2020 – Numai jumătate din angajații români se simt susținuți de angajatorul lor, în pandemie

Articolul precedentBrașoveanul Dumitru – Dorin Prunariu. Primul zbor al unui român în spațiul cosmic cu 4 decenii în urmă.
Articolul următorIn memoriam Napoleon Bonaparte. Comemorarea morții lui Napoleon I cu două secole în urmă. Scrisoarea Generalului (de Corp de Armată) Michel Franceschi adresată președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron
Fizician teoretician și matematiciancian de formaţie pluri-inter și transdisciplinară, adept şi promotor al educaţiei de excelenţă (gifted education) şi jurnalist de investigaţii criminale francez, de origine română, specializat în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale), în studiul fenomenelor socio - judiciare cu ajutorul unor structuri matematice complexe (teoria haosului - sisteme complexe, teoria ergodică, teoria teoria categoriilor și rețelelor, cercetarea operațională și teoria sistemelor formale de tip Gödel). Cofondator al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia de Excelenţă), de peste un deceniu și jumătate, este Director de studii în cadrul CUFR România (Conseil Universitaire-Formation-Rechereche auprès des Grandes Ecoles Françaises-Consultanţă Universitară, Studii şi Cercetări de pe lângă Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii), organism educaţional franco-român agreat de stat, având ca obiectiv, consilierea, orientarea şi pregătirea candidaţilor români cu Diplomă de bacalaureat, respectiv ai studenţilor din primul ciclu universitar (Licenţă), la concursurile de admitere în sistemul elitist de învatamânt superior „La conférence des grandes écoles françaises” (Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii - CPGE-Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles, Grandes Ecoles) şi Universităţile elitiste franceze (Licenţă, Master). Este autor a peste 600 de lucrări cu caracter științifico–didactic (articole și cărți de matematică și fizică, respectiv, de investigație jurnalistică – atât în limba română cât și în limba franceză, repertoriate și în BNF – Bilibioteca Națională a Franței, „François, Mitterrand”), care au contribuit la promovarea culturii și civilizației franceze în lume, precum și la admiterea a peste 1.000 de tineri români cu abilități intelectuale înalte (absolvenți de liceu și studenți) în școlile superioare franceze de înalte studii – Les Grandes Ecoles (un sistem educațional elitist și unic în lume), în special, în cele științifico–inginerești și economico–comerciale, dintre care, astăzi, majoritatea ca absolvenți, contribuie în calitate de cadre superioare sau de conducere la prosperitatea spirituală și materială a națiunii franceze în cadrul unor prestigioase instituții de învatamânt superior și de cercetare, mari companii private sau de stat, civile si militare, multinaționale, specializate în tehnologia de vârf, respectiv, în cadrul administrației locale și centrale de stat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.