Acasă Apararea drepturilor cetatenilor 2% din 5%. E mult, e putin?

2% din 5%. E mult, e putin?

Două procente aparent banale, nereprezentative, ați putea spune chiar inutile.

Și totuși ele reprezintă ceva, exact acel ceva unic care poate face diferența între nimic și tot. Un tot reprezentând în acest caz informațîi, studii, activități de informare, dezbateri, știri corecte în massmedia, într-un cuvânt rezultate palpabile.

2% reprezintă de fapt suma pe care fiecare din dumneavoastră o poate alocă unui ONG pentru că acesta să-și continue activitatea, proiectele, cu rezultate vizibile și concrete. Atenție! Această suma nu este “pierdută” în nici un fel de ține cititorule. Nu-ți afectează în nici un fel bugetul de venituri și cheltuieli. De ce? Pentru că ea reprezintă de fapt o suma de bani pe care statul oricum o ia, și în locul deciziei tale, statul o poate atribui evident unor proiecte de “mare importantă” pentru ține, dragă cititorule.

Faptul că statul e cel mai prost administrator al banilor o știe cred oricine, trăitor pe aceste meleaguri, altfel nu s-ar putea justifică existența atâtor vile, căsuțe de vacanță, la munte sau la mare, excursii ale parlamentarilor în țări exotice cu care nici măcar nu avem schimburi economice, atâtea jeepane și mertzane de nu mai ai loc de ele pe străzile supraaglomerate, hainele, bijuteriile și telefoanele de la firme de lux, ceasuri de mii de euro ce strălucesc să-ți ia ochii pe mai toate mâinile demnitarilor. Da, aceia sunt chiar banii tăi gestionați de cine nu trebuie!

Și totuși stă în puterea ta cititorule să schimbi ceva, puțîn, din această risipă fără sfârșit care o reprezintă în fapt cheltuirea banului public fără nici o noimă.

Dragă cititorule, dacă ești prin cei 5% din cei care sunt interesați cu adevărat de calitatea produselor, alimentare și nu numai, pe care le achiziționezi volens nolens din România pentru că nu ai de unde altundeva, și dacă vrei să te implici cu adevărat în activitatea de sprijinire a unui ONG care, prin activitatea sa, desfășurată din ’90 încoace, are exact aceleași obiective că și ține, ba mai mult, chiar încearcă (și asta de 25 de ani) să te îndrume prin hatisurile și labirinturile din super extra mega mall-uri, deslusindu-ți ce se ascunde în spatele reclamelor de pe rafturile și galantarele bine aprovizionate, și asta prin studiile pe care le desfășoară și le popularizează gratis, prin mass-media scrisă și audiovizuală, promovând însă exact aceleași lucruri pe care în subconștientul tău le-ai dori să devină realitate și aici, în România, nu doar afară, adică: produse curate și sănătoase, de calitate, fiabile, acea asociație care consideră că protecția ta în față abuzurilor producătorilor și furnizorilor de servicii este foarte importantă și care îți este totodată alături în cazurile în care, furnizorul de bunuri sau servicii îți refuză acest drept, și în acest spirit încearcă prin toate mijloacele legale ce îi stau la îndemână să evite astfel de situații neplăcută, și să-i oblige pe aceștia să respecte legislația în vigoare, în orice domeniu în care tu reprezinți punctul terminal adică beneficiarul contra cost a acelui bun sau serviciu, activitate destul de urâtă de mai toți cei care au interes în păstrarea unui status quo în care consumatorul să fie mereu eternul perdant, și tu deja știi acest lucru, atunci acționează, donează cei 2% din impozitul pe venit unui ONG care încearcă să facă ceva pentru ține, cititorule.

Știm că ție îți este greu să te deplasezi după formulare și că ar fi fost de o mie de ori mai bine că acest lucru să se întâmple online, știm că după o zi de lucru nu mai ai chef să completezi alte hartoage, dar, gândește-te bine, procedând astfel te protejezi atât pe ține cât și pe ceilalți. Îi protejezi în primul rând pe cei dragi ție, pe cei ce vor fi generația de mâine. Tocmai pentru acest lucru efortul tău de azi va fi răsplătit înzecit.