Acasă Economie Ai contractat un credit înainte de luna mai 2019 şi acum ai...

Ai contractat un credit înainte de luna mai 2019 şi acum ai rate de până la 40% mai mari? AVBS Credit vine cu soluţia pentru a diminua efectele Robor (Romanian Interbank Offer Rate)

 

Românii care au contractat credite bancarecu dobânda variabilă raportată la Robor (Romanian Interbank Offer Rate), înainte deluna mai a anului 2019,au o soluţieprin intermediul căreia pot diminua efectele creșterii îngrijorătoare ale indicelui Robor. Înlocuirea Robor cu IRCC (Indice de Referință pentru Credite de Consumator) poate fi doar o soluție pe termen scurt, având în vedere creșterea constantă pe care și IRCC o înregistrează de la începutul anului 2022. Principala companie de brokeraj bancar din piaţa de credite aduce veşti bune pentrudebitorii care se confruntă cu rate mai mari de până la 40%.

Creditele vechi, contractate de româniacum mai bine de 3 ani, se pot refinanța în credite noi, în condiții mai bune și costuri mai mici decât au în prezent la plata ratelor. Creditele Prima Casă și creditele ipotecare cu dobânda variabilă formată din marja fixă a băncii+Robor pot fi refinanțate în credite ipotecare Standard, dar cu Dobândă fixă. Dobânzile fixe sunt, în acest moment, mult mai avantajoase și mai sigure pe termen lung, atât pentru debitorii existenți, cât și pentru viitorii debitori.

Le recomand românilor cu credite ale căror rate sunt în creştere din cauza Robor-ului să opteze pentru varianta de refinanțare în credit cu dobândă fixă. Prin refinanțare, rata lunară a creditului scade, iar Robor este eliminat complet din componența dobânzii creditului respectiv. De exemplu, în cazul refinanțării într-un credit ipotecar, dobânda poate fi fixă pe întreaga perioadă de derulare a creditului sau doar pentru primii 5, 7, 8, 10 sau 15 ani ai creditului, ulterior dobânda devine variabilă și va fi formată din marja fixă a băncii+IRCC. Perioada de dobânda fixă protejează clientul de fluctuațiile Robor sau IRCC, timp în care rata creditului clientului rămâne aceeași. Când indicii IRCC/Robor sunt în creștere, dobânda fixă este cea mai bună soluție, timp în care economia și piața bancară au răgaz să se redreseze”, declară Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.

De la începutul anului 2022, Robor a înregistrat o creștere a cotației zilnice de peste 84%, IRCC a crescut cu 59%, iar ratele debitorilor la creditele cu dobânzi variabile au crescut şi cu 40%,așadar momentantrendul este unul ascendent. De la 1 iulie 2022, indicii Robor şi IRCC se vor reactualiza și, cel mai probabil, vor suferinoi creşteri. În plus, până la sfârșitul lunii iunie se preconizează că nivelul inflaţiei va depăși pragul de 14%. Principala preocupare a specialiştilor în domeniul financiar-bancar este diminuarea ratelor creditelor cu dobândă variabilă influenţată de creşterile Robor.

Începând cu luna aprilie, AVBS Credit oferă 50% discount din taxa de franciză pentru specialiştii cu experienţă financiar-bancară, care doresc să obţină franciza în domeniul brokerajului bancar şi să facă parte dintr-o echipăde top performeri în cadrul companiei AVBS Credit. Cu sprijinul brokerilor de credite, româniibeneficiază de soluții de creditare potrivite nevoilor și contextului lor financiar.

Notă. AVBS Credit este compania de intermedieri credite bancare fondată în anul 2007 de către antreprenorul Valentin Anghel, care oferă servicii personalizate de intermedieri credite bancare, 100% gratuite pentru clienți. AVBS Credit lucrează cu peste 30 de bănci și IFN (Instituție financiară nebancară) din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienții care optează pentru un credit. AVBS Credit este membră ARBC (Asociația Română a Brokerilor de Credite). Detalii despre obținerea unei francizeAVBS Credit:Detalii Obținere Franciză-AVBS Credit şi Facebook AVBS Credit

Instituția financiară nebancară (IFN) este o entitate, alta decât instituțiile de credit (bănci), ce desfășoară o activitate de creditare cu titlu profesional, în condițiile stabilite de lege. În cazul României, înființarea și funcționarea IFN-urilor sunt reglementate de Legea nr. 93/2009 privind instituțiile financiare nebancare. Acestea pot desfășura, în condițiile legii, următoarele activități de creditare:

  • a) acordare de credite, incluzând, fără se limita la: credite de consum, credite ipotecare, credite imobiliare, microcredite, finanțarea tranzacțiilor comerciale, operațiuni de factoring, scontare, forfetare;
  • b) leasing financiar;
  • c) emitere de garanții, asumare de angajamente de garantare, asumare de angajamente de finanțare;
  • d) acordare de credite cu primire de bunuri în gaj, respectiv amanetare prin case de amanet;
  • e) acordare de credite către membrii asociașiilor fără scop patrimonial organizate pe baza liberului consimțământ al salariaților/pensionarilor, în vederea sprijinirii prin împrumuturi financiare a membrilor lor de către aceste entități, organizate sub formă juridică a caselor de ajutor reciproc;
  • f) alte forme de finanțare de natura creditului.

În funcție de natura activitații, instituțiile financiare nebancare au obligația de a se înscrie într-unul dintre registrele BNR: Registrul Special, Registrul General sau Registrul de Evidență. Instituțiile înscrise în registrele Special și General au obligația de a se constitui ca societăți comerciale pe acțiuni și sunt supravegheate de către Banca Națională a României.

Alte articole despre AVBS Credit în Jurnalul Bucureştiului

Nota redacției