Acasă Literatura Climate literare (Gaetano Camillo, Teatrul Național „Vasile Alexandri” din Iași, Ecourile unei...

Climate literare (Gaetano Camillo, Teatrul Național „Vasile Alexandri” din Iași, Ecourile unei mari iubiri: Lucian Blaga et sa dernière muse, Aroma speranței, Nici cărturarii nu scapă, Nicolae Grigorescu și opera sa plastică, Ne identificăm și suntem cum gândim, Pușkin – poeme celebre)

Subtitrată şi „Revistă de literatură şi de cultură românească”, publicaţia lunară Climate literare  s-a dorit a fi din start (adică din anul 2007) un element de legătură cultural, artistic şi literar pentru toţi creatorii de limbă română de acest fel, din ţară şi din lume. Tipărită de la început pe hârtie, distribuită însă şi electronic, în format PDF, şi iată acum, beneficiind şi de un site, ea a fost considerată, încă de la apariţie „atractivă şi interesantă” şi mai ales „o lucrare plăcută Domnului”. Amin! Revistă a fost premiată cu medalia şi diploma „Pamfil Şeicaru” pentru literatură în 2008

 

Notă. Articole conexe

Aroma speranței. Corespondență de la JHK (Julia–Henriette Kakucs, poet, scriitor, eseist, Germania–Frankfurt am Main)

Traduceri din lirica universală rusă (Mariia Avvakumova, Aleksandr Sergheevici Pușkin, Mihail Iurievici Lermontov, Fiodor Ivanovici Tiutcev, Marina Ivanovna Țvetaeva, Serghei Alexandrovici Esenin, Bella Ahmadulina). Corespondență de la prof. Constanța Modell.

Traduceri din lirica universală rusă (Aleksandr Sergheevici Pușkin, Mihail Iurievici Lermontov). Corespondență de la prof. Constanța Modell.

Destinul Annei Petrovna Kern, cea mai faimoasă dintre iubitele lui Pușkin (cu citarea traducerilor autoarei Constanța Modell)

Gifted Education. József Wildt International Mathematical Competition 30th Edition. Probleme de matematică propuse pentru tineri supradotați (cu abilități intelectuale înalte). Corespondență de la prof. mat. Mihály Bencze (Brașov)

Gifted Education. József Wildt International Mathematical Competition 31th Edition. Probleme de matematică propuse pentru tineri supradotați (cu abilități intelectuale înalte). Corespondență de la prof. mat. Mihály Bencze (Brașov)

Nota redacției

Articolul precedentClarfon și Asociația CSR Nest: două luni până la finalizarea campaniei „Un Pacient Protezat. Un Copac Plantat”  
Articolul următorFilozofia, Știința, Religia și Politica – William James (Corespondență de la Vavila Popovici, poet, prozator, eseist, SUA – Carolina de Nord)
Fizician teoretician și matematiciancian de formaţie pluri-inter și transdisciplinară, adept şi promotor al educaţiei de excelenţă (gifted education) şi jurnalist de investigaţii criminale francez, de origine română, specializat în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale), în studiul fenomenelor socio - judiciare cu ajutorul unor structuri matematice complexe (teoria haosului - sisteme complexe, teoria ergodică, teoria teoria categoriilor și rețelelor, cercetarea operațională și teoria sistemelor formale de tip Gödel). Cofondator al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia de Excelenţă), de peste un deceniu și jumătate, este Director de studii în cadrul CUFR România (Conseil Universitaire-Formation-Rechereche auprès des Grandes Ecoles Françaises-Consultanţă Universitară, Studii şi Cercetări de pe lângă Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii), organism educaţional franco-român agreat de stat, având ca obiectiv, consilierea, orientarea şi pregătirea candidaţilor români cu Diplomă de bacalaureat, respectiv ai studenţilor din primul ciclu universitar (Licenţă), la concursurile de admitere în sistemul elitist de învatamânt superior „La conférence des grandes écoles françaises” (Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii - CPGE-Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles, Grandes Ecoles) şi Universităţile elitiste franceze (Licenţă, Master). Este autor a peste 600 de lucrări cu caracter științifico–didactic (articole și cărți de matematică și fizică, respectiv, de investigație jurnalistică – atât în limba română cât și în limba franceză, repertoriate și în BNF – Bilibioteca Națională a Franței, „François, Mitterrand”), care au contribuit la promovarea culturii și civilizației franceze în lume, precum și la admiterea a peste 1.000 de tineri români cu abilități intelectuale înalte (absolvenți de liceu și studenți) în școlile superioare franceze de înalte studii – Les Grandes Ecoles (un sistem educațional elitist și unic în lume), în special, în cele științifico–inginerești și economico–comerciale, dintre care, astăzi, majoritatea ca absolvenți, contribuie în calitate de cadre superioare sau de conducere la prosperitatea spirituală și materială a națiunii franceze în cadrul unor prestigioase instituții de învatamânt superior și de cercetare, mari companii private sau de stat, civile si militare, multinaționale, specializate în tehnologia de vârf, respectiv, în cadrul administrației locale și centrale de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.