Acasă Evenimente culturale Deschiderea expoziției „100 de ani de relații diplomatice România – Estonia”, la...

Deschiderea expoziției „100 de ani de relații diplomatice România – Estonia”, la MNIR (Muzeul Național de Istorie a României)

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) găzduiește expoziția „100 de ani de relații diplomatice România-Estonia”, începând cu data de 15 septembrie 2021.

Expoziția, dedicată celebrării a 100 de ani de relații diplomatice între România și Republica Estonia, va fi inaugurată  astăzi, luni, pe 13 septembrie, începând cu orele 16ꓽ 00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, București. La eveniment vor participa Excelența Sa, doamna Ingrid Kressel Vinciguerra, Ambasadorul Estoniei la București, doamna Iulia-Raluca Matei, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, domnul dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, Directorul General al Muzeului Național de Istorie a României, membri ai corpului diplomatic și alți oficiali ai statului român.

La 26 februarie 1921, acum o sută de ani, Regatul României a recunoscut „de jure” Republica Estonia. Acest act a pus bazele relațiilor diplomatice oficiale. Pe 20 august 1991, Estonia și-a recăpătat independența pe baza continuității juridice a Republicii Estonia, pe care România, de asemenea, a recunoscut-o în scurt timp, după cinci zile, pe 26 august 1991. Data de 13 septembrie 1991 marchează restabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două state.

Expoziția este organizată de Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe din România și beneficiază de sprijinul următoarelor instituții: Arhiva Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Estonia, Arhiva Națională a Estoniei, Ambasada Republicii Estonia la București, Ambasada României la Tallinn și Muzeul Național de Istorie a României. Proiectul expozițional conține 21 de roll-up-uri care marchează cele mai importante momente din istoria comună a celor două state. Acestea ilustrează, în mod deosebit, relațiile bilaterale dintre România și Estonia din ultimii 30 de ani, în special vizitele demnitarilor. O expoziție asemănătoare va fi inaugurată la Muzeul Universității din Tartu de către Excelența Sa, domnul Călin Stoica, Ambasadorul României în Estonia.

Notă. Alte articole despre Muzeul Național de Istorie a României în Jurnalul Bucureştiului

Nota redacției

Investigations Criminelles (Investigații Criminale)

Direction Centrale de la Police Judiciaire (DCPJ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.