Acasă Evenimente (internaționale) cu caracter politico - militar Deschiderea expoziției „140 de ani de relații diplomatice Spania-România”, la Muzeul Național...

Deschiderea expoziției „140 de ani de relații diplomatice Spania-România”, la Muzeul Național de Istorie a României

Muzeului Național de Istorie a României (MNIR), în parteneriat cu Ambasada Spaniei la București, anunță deschiderea expoziției „140 de ani de relații diplomatice Spania-România”.

Evenimentul va avea loc joi, 14 octombrie, începând cu orele 1100, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, București. Prin intermediul acestei expoziții fotodocumentare vizitatorii vor putea cunoaşte istoria comună a relațiilor bilaterale dintre Spania și România, care a început în 1881, când s-a înființat prima legație spaniolă în ţara noastră.

Expoziția este o călătorie prin istoria legăturilor din ce în ce mai strânse dintre cele două țări și subliniază evenimentele și personajele cele mai reprezentative ale dialogului spaniol-român. Aceasta include principalele vizite de stat, precum cea făcută în Spania, în 1979, de Președintele României sau vizita în România, în 2009, a Alteţelor Lor, Principii de Asturias, astăzi monarhii Spaniei. Sunt prezentate de asemenea, cele mai importante evenimente culturale, precum Expoziția de la Barcelona din 1929 sau crearea Institutului Cervantes din București și a Institutului Cultural Român de la Madrid.

Proiectul expozițional este organizat de Ambasada Spaniei la București, în parteneriat cu Muzeului Național de Istorie a României (MNIR) a României. Valorosul material grafic care alcătuiește această expoziție, a fost pus la dispoziţie de către Ambasada României la Madrid, Arhiva Diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe din România și Arhiva Generală a Ministerului Spaniol al Afacerilor Externe, Uniunii Europene și Cooperării.

Expoziţia va fi deschisă la Muzeului Național de Istorie a României (MNIR) în perioada 14-31 octombrie 2021, putând fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10:00–18:00. Dată fiind situația pandemică, accesul la vernisaj se va face exclusiv pe bază de invitație.

Secția Relații Publice și Marketing Cultural 
Website: www.mnir.ro

NB. A se vedea șicelelate  articole despre Muzeul Național de Istorie a României în  Jurnalul Bucureştiului

Nota redacției

Investigations Criminelles (Investigații Criminale)

Direction Centrale de la Police Judiciaire (DCPJ)

1 COMENTARIU