Acasă Expozitii Deschiderea micro-expoziției „Eduard Hübsch și soția sa, Elena”, exponatul lunii februarie 2022,...

Deschiderea micro-expoziției „Eduard Hübsch și soția sa, Elena”, exponatul lunii februarie 2022, la Muzeul Național de Istorie a României

Plagiatul în lumea contemporană (Plagiatul, boala copilăriei epigoniei. Responsabilitatea morală, răspunderea civilă și penală. Reforme structurale administrative și socio – juridice pentru combaterea cu eficacitate a plagiatului)

În preajma Dragobetelui, Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), dedică evenimentul din februarie 2022 al seriei „Exponatul lunii”, unui cuplu – Eduard și Elena Hübsch.

Eduard Hübsch (1833, Trenčín, Imperiul Habsburgic/azi, Slovacia-1894, Sinaia) este cunoscut publicului ca violonist, compozitor și dirijor, inspector al muzicilor militare între 1867-1894 și dirijor al orchestrei Teatrului Național din București între 1880-1893, cel ce a compus muzica imnului „Trăiască Regele”, imnul național al României din 1881 până în 1947. Soția lui, Elena Băjescu, a avut deasemenea, preocupări artistice, fiind poetă.

Proiectul expozițional oferă vizitatorilor ocazia de a descoperi piese din patrimoniul muzeului – expuse acum pentru prima oară-privindu-i pe cei doi: un portret înrămat al lui Eduard Hübsch, o carte scrisă de Regina Elisabeta a României și purtându-i autograful, dăruită Elenei Hübsch în octombrie 1887, când a fost invitată la Castelul Peleș pentru a recita poezii de-ale sale, și câteva scrisori din corespondența soților Hübsch, ce oferă o imagine asupra vieții lor de familie și dezvăluie, în ceea ce îl privește pe Eduard Hübsch, un logodnic și apoi un soț foarte îndrăgostit.

Micro-expoziția va fi accesibilă publicului începând de astăzi, 18 februarie, până pe 1 martie 2022, la Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), și va putea fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 09.00 – 17.00.

Secția Relații Publice și Marketing Cultural 
Website: www.mnir.ro

Notă. A se vedea și celelate articolele asociate despre Muzeul Național de Istorie a României (MNIR),  în Jurnalul Bucureștiului

Tradiții cu seva în spiritualitate. Dragobetele-Adevăratul Valentine’s Day românesc (Corespondență de la Lect. dr. Doina Guriţă, poet şi prozator, Iași, membru al USR – Uniunea Scriitorilor din România, al AJTR – Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România și al SPAF – Societatea Poeților și Artiștilor din Franța, premiată de „Société des poètes et artistes de France” la Barbizon – Greater Paris)

Nota redacției

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.