Acasă Agricultură ecologică Florin Burculescu: „Respectul pentru România este mai presus de interesele financiare imediate....

Florin Burculescu: „Respectul pentru România este mai presus de interesele financiare imediate. Cooperativa integrată Țara Mea reziliază, începând de astăzi, toate contractele cu firme austriece” (corespondență de la Geo Scripcariu – Strategy Director al Jurnalului Bucureștiului)

Începând de astăzi, 13 decembrie, Cooperativa agricolă „Țara Mea” a demarat procedurile de sistare a oricăror parteneriate cu firme austriece, inclusiv bănci, conturi bancare, virarea salariilor și alimentarea cu combustibil pentru mașinile companiei. Toti angajații și partenerii au declarat că sunt alaturi de Romania și că vor duplica acest demers în companiile și familiile lor. Cooperativa agricolă integrată Ţara Mea, cu sediul în Vaslui, este cea mai mare cooperativă agricolă din Romania și singura cooperativă integrată, cu activități de la cultivarea legumelor și creșterea animalelor până la producția de lactate, conserve, mezeluri și produse de băcănie, 100% românești. Cu peste 10.000 de fermieri membri, produsele Tara Mea sunt disponibile pe piața de mai bine de 12 ani.

Cooperativa agricolă Țara Mea a semnat un parteneriat cu eMag, pentru vânzarea produselor sale

Cooperativa Țara Mea ajută producătorii români să își vândă produsele în supermarketuri

„Ne pare rău pentru unii dintre furnizori, dar este momentul sa ne apărăm țara și să o punem mai presus de interesele financiare imediate, precum și de mofturile de foste imperii. Respectul pentru România valorează mai mult pentru mine, astăzi, decât cifra de afaceri.” (Florin Burculescu, președinte Cooperativa Țara Mea)

Acesta nu este un demers de răzbunare, nici un demers emoțional. Este o reacție serioasa, bine gândită și asumată. Cooperativa Țara Mea are in prim plan dragostea de țară, oricât de desuetă ar fi devenit această terminologie generațiilor mai tinere. Nu trăim vremurile iobagilor, ci trăim într-o societate modernă, bazată pe respect mutual și pe afaceri câștig-câștig între toate țările europene. Nu accept că propria mea țară să fie tratată cu lipsa de respect și voi lua toate măsurile, după puterea mea, ca aceste încercări de denigrare sa nu se mai repete. Atrag atenția, pe acesta cale, românilor, că respectul se câștigă, că fermitatea nu înseamnă lipsa de respect, și partenerilor austrieci că țările sunt formate din oameni, iar pentru strategia politica a propriei țări ne asumăm cu toții responsabilitatea.” (Florin Burculescu, președinte Cooperativa Țara Mea)

Cooperativa Țara Mea este în contact permanent cu cei mai importanți retaileri din România și dorește să extindă în perioada următoare rețeaua de distribuție a produselor din portofoliu, dar în același timp să diversifice oferta în funcție de cerințele partenerilor.

„Prezența prodselor românești pe rafturile tuturor marilor retaileri este unul dintre cei mai importanți pași pe care Cooperativa Țara mea îl face în efortul de a promova agricultura românească și de a sprijini și populariza munca producătorilor români. Ne dorim să fim în toate rețelele mari de magazine, cu o gamă cât mai variată de produse, și aceasta va fi una dintre prioritățile pe termen scurt. Cu sprijinul tuturor partenerilor nostri, vrem sa ducem produsele românești în toate colțurile țării”, spune  Florin Burculescu.

Cooperativa Țara Mea sistează vânzarea produselor care au costuri nejustificate

În 2018, Cooperativa „Țara Mea” a deschis o nouă fabrică la Bârlad, care va livra peste 80 de tone de lactate lunar și a necesitat o investiție de 7M€ și a alocat alte 2M€ pentru modernizarea fabricilor de la Berca și Arad. Cooperativa Țara Mea deține 3 fabrici în Buzău, Arad și Ploiești și produce lactate în valoare de 0,5M € pe lună. Cu un an mai devreme, Cooperativa Țara Mea a înregistrat o cifră de afaceri de 26 M€.

Principalul scop al Cooperativei nu este să livreze cât mai mult și cât mai repede, ba dimpotrivă: investiția de 2 M€ se va duce către îmbunătățirea tehnologiei de producție a lactatelor–tehnologii de periere, cântarire, ambalare – asftel încât să livrăm consumatorului final produse sănătoase, de cea mai înalta calitate și producția în sine să fie avantajoasă pentru fabrici–resursele energetice, materia prima și resursele umane să realizeze un raport timp-calitate-cantitate cât mai avantajos posibil”, spune Florin Burculescu, președintele Cooperativei Țara Mea. Fabrica de la Berca, județul Buzău, a care necesitat o investiție de 3M€, produce lunar între 60 și 80 de tone de lactate și are aproape 100 de angajați.

Cooperativa agricolă Țara Mea a semnat un parteneriat cu eMag, pentru vânzarea produselor sale

Cooperativa Țara Mea este cea mai mare cooperativă agricolă din România  care desfășoară activități pornind de la cultivarea legumelor, procesarea lactatelor și până la producția de carne de porc și pasăre, produse finite și băcănie. De la finalul anului 2016, brandul „Țara Mea” include o gamă largă de produse–legume şi fructe, conserve, carne de porc, carne de pasăre, ouă, lactate si brânzeturi, produse de morărit si panificaţie, precum şi altele.  Cooperativa își desfășoară activitatea în județele Arad, Brașov, Giurgiu, Satu-Mare, Buzău, Olt, Hunedoara, Galați, Prahova, Călărași și în Municipiul București și asigură circa 4.000 de locuri de muncă.

Nota redacției

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.