Acasă Invatamant, Educatie Le Doctorat en France. Thèse de doctorat en MASS (Mathématiques Appliques aux...

Le Doctorat en France. Thèse de doctorat en MASS (Mathématiques Appliques aux Sciences Sociales). Les erreurs judiciaries. L’étude socio-mathématique des erreurs judiciaires en France.

Thomas CSINTA

Franța (Le Parisien)

Profesor de modelizare matematică  și matematici aplicate în științe inginerești și socialeconomice, Director de Studii CUFR ROMANIA, Redactor – Corespondent (Franța)

Bibliographie

Le fonctionnement du doctorat en France
Le Doctorat (PhD), Les Masters

Pourquoi les diplômés des grandes écoles boudent le doctorat

Observație

Modelul are la baza parametrizarea proceselor penale si posibilitatea revizuirii acestora, în reperul (referentialul) jurisdictiei (teriroriale) competente, cu un set de variabile optime (mai mult sau mai putin)  si clasificarea acestora în functie de functorii corespunzatori (alesi) cu o structura de topologie de retea, într-un spatiu topologic.

Nota autorului

Printre cercetătorii români importanți care au utilizat (aplicat) matematica în studiul fenomenelor sociale au fost Profesorul Spiru Haretcu celebra sa lucrare „Mecanica socială” și Profesorul Gheorghe Zapan – cu lucrările „Cunoașterea și apreciarea obiectivă a personalității”, respectiv, „Cunoașterea personalității semenilor”.

Teză de doctorat în MASS – Matematici Aplicate în Științe Sociale, bazată pe teoria abstractă a categoriilor, a teoriei grafurilor și a topologiei rețelelor. Studiul socio – matematic al erorilor judiciare în Franța. (Thèse de doctorat en MASS – Mathématiques appliquées aux sciences sociales), basée sur la théorie des catégories abstraites, la théorie des graphes et la topologie des réseaux. L’étude socio-mathématique des erreurs judiciaires en France)

Ouvrages en cours de parution