Acasă Opinii De ce urăsc România? Din prea multă iubire…

De ce urăsc România? Din prea multă iubire…

433
0
TheBarracuda57

NewvoRadio

Sună destul de dur să spui că îți urăști țara,  dar în cazul meu e în mare măsură adevărat. E o ura izvorâtă din prea multă iubire, din prea multă durere și dezamăgire.
De 22 de ani sper, și de tot de atunci sufăr pentru că fiecare zi e o dezamăgire.
De ce urăsc România? Pentru că nu învață nimic din greșeli, pentru ca oamenii ei sunt plini de prejudecăți și ifose. Pentru Botezatu, Gigi Becali, Tonciu, Zăvoranu, pentru toate curvele și toți tâmpiții care țin prima pagină a ziarelor cu nimicniciile lor cotidiene.
O urăsc pentru non valorile ridicate prin expunere repetată la rangul de modele sociale.

Urăsc România pentru manelizarea la care s-a lăsat supusă în ultimii ani.Pentru lipsa de respect față de lege, care e văzută că un lucru bun, pentru șmecheria care a devenit o calitate “Lasă ba că ăla e șmecher, nu te pune tu cu el”.
Urăsc România pentru și lenea care e sport național. Ne declarăm că un popor de oameni harnici, dar câmpul stă nemuncit, iar visul oricărui român de rând e să lucreze la stat pe o leafă bună, unde eventual să poată facă și niște șmecherii din care să-și rotunjească veniturile și să devină milionar peste noapte.
Urăsc România pentru intoleranță oamenilor, care nu pot să accepte posibilitatea unei păreri diferite de cea a lor. În România handicapații sunt niște paria și au un singur drept, acela de a fii umili și umiliți. Nu mai vorbim de minoritățile sexuale, că nu există în România, pentru că toți bărbații români s-au născut super macho chiar și atunci când tot aerul din jurul lor miroase a gay.

Urăsc România pentru lipsa de responsabilitate, pentru faptul că  vina e tot timpul la alții. Arunc gunoiul pe jos pentru că nu e bun primarul; Nu muncesc pentru că oricum guvernul mă plătește prost;Totul merge prost în țară din cauza turcilor, că ne-au cotropit acum 400 de ani și a rușilor că ne-au făcut comunistii.
Suntem lași și schimbăm barcă de câte ori simțim că ia apă, oricum scuză e că suntem șmecheri. (Vezi războaiele mondiale) Avem un învățământ penibil, dar insistăm că e extraordinar. O treime din colegii mei de liceu avea dificultăți cu tabla înmulțirii, cititul și scrisul. Profesorii în facultăți predau același cursuri cu zecile de ani și sunt ținuți în funcții până ies la pensie, toate astea  indiferent de calitatea lor.

Urăsc România pentru  că acolo gunoiului se ascunde sub preș și se zice că s-a  făcut curat.Ne bucurăm că ne-au plecat țiganii în Franța sau Italia, pentru că avem o probleme mai puțind, dar când suntem admonestați sărim cât colo de parcă am fii fete mari și totul ar fi o noutate.
Nașterea celui mai mic lucru durează dublu la noi,  până și roata trebuie reinventată.

De 20 de ani nu suntem în stare să aplicăm nici un model dovedit că funcțional, pentru că trebuie  moșit și  alterat că să fie mai ușor exploatat de șmecherii cu gulere albe.
Urăsc România, pentru lipsa de demnitate. Ne lăsăm călcați în picioare de șefi, și suntem convinsi  că fără mărinimia lor am fi morți de foame, de parcă n-am avea nici o valoare și suntem cu toții ținuți de milă în pozițiile pe care le ocupăm.

Urăsc România pentru clasa ei politică, formată de 20 de ani din acceași oameni, fii lor și prietenii fiilor lor. Aceeași oameni care se rotesc parcă într-un joc al scaunelor muzicale, iar la fiecare 4-8 ani sunt văzuți că salvatorii patriei, că peste 4 ani să fie aruncați că fiind răi.
Ar fi multe de spus, dar am obosit deja. Tuturor celor care nu se regăsesc în cele spuse de mine le cer scuze, dar câtă vreme nu spui nimic, nu schimbi nimic. Celorlalți le spun treziți-va, altfel o să continuăm să ne irosim generație după generație. Vină e tuturor, nu exclusiv a guvernului, turcilor sau rușilor.

Autor: Tudor Bicoi