Acasă Medic Medicamente care pot ucide…

Medicamente care pot ucide…

Vă ofer astăzi un post din cele multe care se culeg din desagă bogată a e-mail-ului cuidei utile şi înţelepte”. Post-ul este preluat cu copy+paște, l-am mai găsit şi prin alte părţi (că de obicei la post-urile din e-mail-uri, nu ştiu cine e autorul original, dar sunt sigur că nu se supără). Nu bag mâna în foc că ce scrie aici este actual, mai ales că multora  din aceste medicamente li s-a retras autorizaţia. Totuşi, unele din ele îmi sunt cunoscute pentru că am auzit vorbindu-se în jurul meu de ele şi ştiu că “îşi au fanii”. Totuşi, e bine să le ştiţi şi să vă feriţi de ele.

Medicamente care pot ucide
Primul pe lista este…”medicamentul săracului” sau celebrul Algocalmin. Piață algocalminului din România este estimată la peste 11 milioane de dolari anual. Prețul mic l-a transformat în calmantul nr. 1 pentru români. Un adevărat “medicament al saracului”, spun medicii. Licență pentru denumirea de algocalmin este deținută de fosta fabrică de medicamente SICOMED. În anul 2005 cehii de la Zentiva au preluat licență și astfel, doar datorită algocalminului le-au crescut vânzările cu peste… 1.000 de procente
Potrivit surselor medicale, dintre toate medicamentele fabricate de compania de medicamente Zentiva, calmantul pe baza de metamizoladuce, de departe, cele mai substanțiale profituri. Din această piață, au reușit să prindă felii importante și alte companii farmaceutice care produc algocalmin, dar sub o altă denumire. Algocalminul se mai numește și algozone, și este produs de Ozone România .
Agenția Europeană de Evaluare a Produselor Medicale, de recomandările căreia suntem obligați să ținem cont, nu a restricționat folosirea algocalminului. Cu toate acestea, majoritatea țărilor europene l-au interzis de mai mulți ani. Studiile au demostrat că metamizolul din algocalmin poate provoca o boală fatală, numită agranulocitoza, o boală… mortală care debutează că o infecție supraacuta. Boală distruge celulele din măduva osoasă, altfel spus … tratarea durerilor de cap cu algocalmin duce la distrugerea sângelui.

Mai periculoase decât algocalminul, susțin medicii, sunt calmantele de durere care folosesc în componentă, alături de metamizol o a două substanță activă. De departe, Piafenul (metamizol și antispastic) este cel mai riscant de administrat. Altul este Benalgin, un calmant pe baza de metamizol și cofeină. Ambele se vând la liber în farmaciile românești, fără niciun fel de restricții. Primii care au interzis metamizolul au fost americanii, încă din 1977. Din aceeași perioada datează și decizia statului suedez de interzicere a calmantului. Azi substanță din care se face ”calmantul săracului” din România este interzisă în Danemarca, Belgia – unde trecută la rubrica otrăvuri – Germania, Spania – din 1989, Olanda – începând cu 1990, Grecia sau Irlanda. Am luat doar exemple din Europa și Statele Unite!

Pe lista analgezicelor considerate nocive de occidentali, dar care se folosesc frecvent în România, se mai regăsesc Dipyrone, Novalgin, etc.,medicamente care au la baza substanță denumită noramidopirina metansulfonat și fenilbutazonă, Butazolidine, Rheopirin R, Reumopiryrine etc., care au la baza fenilbutazonă. În plus, pe piață românească se găsesc și combinații ce conțîn Scobutil Compus sau aminofenazonă – Aminofenazonă L, Lizadon.
Piroxicamul și Aulinul sunt și ele pe lista neagră a Agenției Europene a Medicamentului.
Aulinul este un alt medicament care poate ucide și totuși este vândut la liber în farmaciile românești. Mai grav, Aulinul este vândut și în formele sale pentru copii (pediatrice) cu toate că riscul este și mai mare. Aulinul este interzis în țări precum Spania, Marea Britanie, Finlanda, Turcia, SUA, Australia sau Japonia, deoarece s-a constat că provoca frecvent …insuficientă hepatică mortală! Aulinul este recomandat pentru tratamentul durerii și inflamației asociate osteoartritelor, entorselor și luxatiilor, durerilor menstruale. Aulin se numără printre cele mai căutate și utilizate medicamente în România , datorită efectelor sale calmante imediate. Puțini însă știu că substanță activă conținută de Aulin, denumită nimesulid, poate fi… mortală. Acum poate înțelegeți mai bine de ce am corelat de la bun început Codex Alimentarius de… industria farmaceutică de pe planetă! Poate așa vedeți mai clar de ce miliardarii Americii și ai Europei – nu toți, că să nu mergem cu prostii la tribunal sau să ne calce mașină mai repede – de ce aceste “forțe ale banului și răului” vor înlocuirea usturoiului, a mentei și a ceaiului de tei cu… produsele minunate și clar… vindecătoare ale concernelor farmaceutice!
Agenția Europeană de Evaluare a Produselor Medicale a interzis administrarea Aulinului copiilor sub 12 ani. De asemenea, Comisia Europeană a Medicamentului a reluat, spre analiză, nimesulidul, în vederea retragerii sale de pe teritoriul întregii Uniuni Europene. Aulinul a fost restricționat chiar și în țară producătoare, Irlanda. Consiliul Irlandez pentru Siguranță Medicamentelor a atras atenția asupra pericolului pe care îl prezintă. În România … este la mare preț pentru că sănătatea sau chiar viață copiilor noștri… nu e la preț european. Dacă tot vrem depopularea planetei, moartea pentru sute de milioane de oameni… de ce să nu punem accent pe români?
Din cauza efectelor secundare grave o serie de medicamente au fost retrase de pe piaţă în unele ţări. Cu toate acestea ele continuă să fie comercializate în… România! Suntem un vast laborator cu 20 de milioane de cobai, un loc în care se fac bani, mulți bani, pe sănătatea și chiar viață…”prostimii” Europei! “Prostimea”, adică ce a ajuns poporul român în ultimii 21 de ani, este doar… o bună piaţă de desfacere pentru multe medicamente criminale interzise în alte state.
Sprayul pentru astm Isoproterenol, comercializat sub numele de Isuprel, a ucis în anii ’60 în jur de 3500 de pacienţi. Cu toate acestea el se comercializează în continuare în ţara noastră şi este prescris în diverse afecţiuni ale inimii. Ce medici, ce interese, ce bani sunt în joc?
Medicamentul Stilbestrola fost dovedit că producând tumori uterine şi mamare la femei şi a fost scos de pe piaţă în unele ţări europene. În România este produs şi comercializat de patru companii farmaceutice. Oare medicii care prescriu astfel de “leacuri vindecătoare” sunt proști, sunt răi sau sunt doar… plătiți bine?
În 1970 au fost scoase de pe piaţă tranchilizantele Pronap şi Plaxin pentru că produceau moartea nou-născuţilor.
Thyreotom forte, un medicament pentru suplimentarea aportului de hormoni tiroidieni la pacienţi cu hipotiroidie a fost scos de pe piaţă în Germania în 2005. Pentru că la români merge perfect ceea ce este interzis la nemți… medicamentul este în continuare prescris de medicii noștri şi se găseşte în farmacii.
În 1984 ziarul Daily-Mail a scris clar că medicamentul împotriva acneei, Roacutan, medicament care se prescrie şi în prezent, a condus la malformaţii foarte grave ale nou-născuților. Peste 50% dintre mamele care, în timpul sarcinii, au luat Roacutan, au născut copii malformati! Roacutan este prescris în continuare de… doctorii români.

Zelmac, medicament împotriva afecțiunilor digestive, care se vinde în România la ora actuală, produs de compania Novartis, a fost scos de pe piață în Germania, în aprilie 2007, deși nici măcar nu fusese aprobat încă, fiind folosit ilegal de către doctori în scopul testării lui pentru industria farmaceutică.
Ketotifen, un medicament pentru tratamentul de lungă durata în astmul bronșic alergic sau cu componentă alergică, bronșită alergică și tulburări astmatice a fost scos în 2006 de pe piață în Germania , din cauza efectelor secundare grave la nivelul globului ocular și al rinichilor. În România se găsește în farmacii.
Terfenadin, antialergic, a fost scos de pe piață în mai multe țări europene. În România se găsește sub denumirea de Histadin, un sirop folosit în tratamentul simptomelor multor afecțiuni alergice și în prevenirea și tratamentul reacțiilor alergice la transfuzia de sânge.
Methotrexat, de asemenea împotriva leucemiei, a produs tumori și a dus la anemie gravă și ruperea intestinelor. În România este comercializat și prescris în reducerea dureriilor și a tumefactiilor articulare.
Mitothan, un alt medicament împotriva leucemiei, duce la moartea rinichilor secundari. La noi se găsește sub numele de Lysodren și este utilizat pentru tratamentul cancerului stratului exterior al glandei suprarenale.
Antibioticul Isoniazid duce la moartea ficatului. Acesta este comercializat în România .
Sunt foarte puțini din păcate cei care au curajul, inconștiență sau posibilitatea să spună lucrurilor pe nume. “Afacerea” medicamentelor care “ucid lent” este una de succes: sute și sute de miliarde de dolari sau euro în fiecare an! Cu ceva timp în urmă Dr. Scott Reuben, angajat al companiei farmaceutice Pfizer – cea care produce de exemplu “minunăția” Viagra a declanşat cel mai mare scandal de falsificare din istoria medicinei, recunoscând că, timp de 13 ani avea sarcina de a falsifică rezultatele studiilor şi cercetărilor, pentru că produsele farmaceutice ale companei să aibă un succes mai mare pe piaţă. În calitate de colaborator al biroului de presă de la compania Pfizer, el a publicat cu duzină în reviste medicale de specialitate articole fără niciun dram de adevăr.

Republicat de către