Acasă Medic Neolife a adus la Iași cel mai performant echipament de radioterapie și...

Neolife a adus la Iași cel mai performant echipament de radioterapie și radiochirurgie din lume!

Iuliana D. are 32 de ani, este din Iași și a suportat în trecut experiența deloc fericită a diagnosticării cu cancer de sân. Am stat de vorbă în Centrul Medical Neolife Iași. Alături de ea, soțul ei Cristian, tăcut, dar zâmbitor. În timp ce Iuliana îmi descrie pe scurt povestea ce a adus-o aici, scoate fotografia fetiței din buzunar. Are 4 ani și o așteaptă acasă alături de bunica. Pentru ea și-a dorit ca totul să fie bine și a reușit! Iuliana a avut o tumoare la sân de 3 centimetri, care nu a cuprins ganglionii limfatici. Acum este vindecată și-și vede de viață. Vine periodic la consult, pentru a se asigura că totul este în parametri normali.  

Faptul că am început tratamentul radioterapeutic imediat, pur și simplu mi-a salvat viața!

”Faptul că am putut beneficia de o excelentă echipă de medici care cooperează între ei și m-au monitorizat permanent,  și mai ales faptul că am putut începe ședințele de radioterapie imediat, în cele mai bune condiții posibile, fără să trebuiască să fiu pusă pe o lungă listă de așteptare, pur și simplu mi-a salvat viața!” –  spune ea.

Într-adevăr, nevoia de servicii medicale de calitate, la cele mai bune standarde mondiale,  există în toate regiunile țării. De aceea, după succesul repurtat de Centrul Medical Neolife din București, care deservește pacienții din toată țara dar și din sud-estul Europei, un nou centru medical marca Bozlu funcționează în România: Centrul Medical Neolife Iași. Acesta se adresează atât pacienților din regiunea Moldovei, cât și celor din Republica Moldova, dar și din alte țări vecine.

”Nu mai este cazul ca pacienții din zona Moldovei să vină la București pentru a beneficia de serviciile noastre medicale – spune Raluca Tache, director de comunicare.  În oricare dintre centrele Neolife din România pacienții beneficiază de aceleași standarde și de aceeași calitate a actului medical și a serviciilor, ca și în afara țării. Dacă până acum foarte mulți români plecau să se trateze în alte țări, mai ales în Turcia – pentru că această țară are o istorie lungă și bogată în privința tratării cancerului – odată cu apariția centrului medical Neolife București la care se adaugă Centrul Medical Neolife Iași, am adus expertiza din Turcia în România!”

Truebeam STx, cel mai performant echipament de radioterapie și radiochirurgie din lume, acum la Neolife Iași

La rândul său, directorul medical Cristina Berteanu spune că din cauză că numărul cazurilor crește semnificativ de la an la an, există o nevoie departe de a fi satisfăcută de a oferi tratament complet, la standarde internaționale bolnavilor oncologici: ”Din păcate incidența foarte mare a cancerului se împletește nefericit cu o lipsă a echipamentelor pentru tratamentul radioterapeutic. Deși există profesioniști foarte buni la Iași, nu toți pacienții ajung să beneficieze de acest tratament. Există liste de așteptare foarte lungi, iar unii bolnavi pur și simplu nu-și permit luxul așteptării!  În acest moment avem la Iași cel mai performant echipament de radioterapie și radiochirurgie din lume, Truebeam STx. Este a doua premieră pentru centrul nostru din Iași pentru că tot noi suntem primii care au pornit și cu echipamentul PET CT.”

Pentru pacienții din Iași ca și din întreaga zonă a Moldovei, dar și din Basarabia, veștile bune continuă: ”În Iași vrem să ne dezvoltăm și mai mult. Am inaugurat acest departament de radioterapie și chimioterapie. Deja de mai mult de un an de zile funcționam cu PET-CT și cu Scintigrafie. Există, de asemenea, un departament de imagistică cu RMN și CT. Centrul din Iași se bucură de o echipă extraordinară, formată din medici competenţi, iar acest lucru garantează succesul chiar de la început. În plus, avem permanent suportul echipei din Turcia, cu mare experiență și mari reușite în tratamentul oncologic. Cu siguranță vom dezvolta si alte centre de excelență în diagnosticul și tratamentul oncologic în acele locații în care exista cerere pentru acest tip de servicii, fie ele în centrul sau în vestul țării.” – ne-a asigurat Claudiu Tronciu, director general.  

Aceste considerații au fost întărite și de Ismail Dernek, vicepreședinte Bozlu Holding: „Experiența de foarte mulți ani a Turciei în acest domeniu, ne-a impus în piață. Principalul nostru obiectiv, când am hotărât investițiile în România, a fost să transferăm aceeași capacitate de performanță, standarde de servicii medicale și tratamente ca și  în Turcia. La acest moment considerăm obiectivul îndeplinit! În acest domeniu nu numai tehnologia contează,  ci și capitalul uman și toată expertiza noastră. Ca plan de dezvoltare, cu siguranță ne vom îndrepta și către alte regiuni unde este mare nevoie de tratamente oncologice.”

Ai nevoie de o programare pentru tine sau cineva drag? Ești așteptat la Centrul Medical Neolife Iași din B-dul Carol I , nr. 56-56A sau poți apela 0232 930.

Interviu realizat de Adriana Caranfil