Acasă Pamflet Pamflet. Democrația sacrilegiului (Corespondență de la prof. univ. asoc. Pompiliu Comșa, directorul...

Pamflet. Democrația sacrilegiului (Corespondență de la prof. univ. asoc. Pompiliu Comșa, directorul ziarului Realitatea)

Aș vrea să scriu cu sodă caustică despre ei, dar nu reușesc.
Fac parte dintr-un grup de complexați, resetați complet de la realitate.
Un fel de roboți bolnavi repetând la infinit un adevăr închipuit de ei.
Asta pentru că avem instituții blegite de politic.
Capo di tutti e unul care a trăit doar din pensia babană a mamei.
Când a fost să se țină pe planetarele lui a dat greș. Provine dintr-un mediu cenușiu spre negru tăciune.
Moș limbist în devenire, a adunat în preajmă personaje similare.
Îi mână în luptă cu îndemnul bășinist ‘’Băi, nea cetățene’’. Cum istoria îi ajunge din urmă pe torționari, grupul atacă doar vârful.
Pe cel mai bun din lume.
Culmea, concetățean, încă, pe plaiurile mioritice.
În budele în care se întâlnesc fac planuri de război și au senzația că trăiesc viața ca o lampă cu flacăra dată la maximum.
Asta pentru că suntem la ora când nu se pune acea bandă izolatoare între atâția gură-cască și câmpul infracțional.
Toată lumea se ține de procese, dar nu și de zidit ceva.
Degeaba vârful face bine, fiindcă acel bine nu le aparține lor, celor născuți printr-un colț al lumii.
Nu le pasă de teama de penibil sau de ipocrizie.
Altul scoate volum după volum, toate cu același conținut, doar cu coperți schimbate. Se pișă pe cititori.
A venit lângă mustăcios pentru că au ce specula de dimineață până seara, plus la loc comanda.
Prostimea nu trebuie să afle nimic esențial.
Printre scuipături și înjurături, ei le fixează zeii.
Critica, dacă o putem cataloga astfel la noi, este o zonă exagerat de liberă. Biata țărișoară a devenit un tărâm al ororilor.
Umbrele lui Farfuridi sunt completate de un sibian și un vrâncean, altminteri talentați, dar cu boală în ei.
Corul nemulțumiților intonează aria ‘’Din această dilemă nu puteți ieși. Am zis’’.
Ne-am săturat de jocurile lor de culise.
În ultimii ani România a devenit un imens teren de joacă pentru unii care duc în derizoriu orice valoare.
Comuniunea lor veninoasă e ca o păpușă defectă și plină de praf. 
  
V-am suportat destul, veneticilor.
Chiar dacă românii au vocația autodenigrăriii. Fotografiați-vă sufletul înainte de a ataca haotic. Litera, în cazul vostru, se visează amantă. La noi e rost mereu de învoială.
Nu e nevoie pentru asta de un revelion la Urziceni. Bucurați-vă că e cald în acest pântec de toamnă. Chiar dacă sprâncenele caută motiv să stea arcuite.
De ce el și nu noi? E toamnă și suntem singuri.
Cu toții însă suntem fii celui mai frumos grai din lume.
Deși avem o clasă conducătoare adunată pe repede înainte. Fiecare veți repeta în gând că vă urmați pretinsul mareșal de mucava.
Dar nu vedeți, deși e clar și din avion, că mustăciosul este un epileptoid cu personalitate greoaie, cu porniri afective foarte puternice, caracteristică brutelor.
Ca el sunt mulți care din cauza strălucirii banului nu-l mai văd pe Dumnezeu.
Dar el există și are grijă de fiecare.
Mă mir cum membrii grupului autoflagelaților n-au un minim simț al ridcolului, preferând să dețină valoarea unui ban găurit.
Acești paraziți trebuie eliminați prin gazare.
Asta dacă nu mă vor reclama și pe mine la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.
Nu m-ar mira de această nouă faptă a demagogilor lătrători.
Păi să nu le spui acestor nimeni de nicăieri una ca alde’ Cocoșilă? Măcar Moromete și prietenul lui aveau umor.
Paștele mă-sii de treabă. A dracului boală scenarita asta se întinde ca pecinginea și e foarte bine împănată și cu o doză mare de conspiraționism.
Poborul e mulțumit, tace și înghite. 
  
Aș aminti în final versurile-sentință ale lui Adrian Păunescu, dar dacă nici acestea nu o să le placă?
Viscolește sufletul meu, pe sub masă, deși toamna de afară e mai toamnă decât oricând. Detectorul de fum detectează, se pare, tristeți.
Vivat jungla! 
Seful Biroului de Presă al lui Ștefan Popa POPA’S 
Articolul precedentProtejat: Terorismul nu are religie. Global war on terror în lumea occidentală. Partea I.a (Thomas CSINTA – Ziarul Realitatea, noiembrie 2019)
Articolul următorMuzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”: a XIII-a ediţie a Conferinţei de conservare-restaurare „Doina Darvaş”
Fizician teoretician și matematiciancian de formaţie pluri-inter și transdisciplinară, adept şi promotor al educaţiei de excelenţă (gifted education) şi jurnalist de investigaţii criminale francez, de origine română, specializat în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale), în studiul fenomenelor socio - judiciare cu ajutorul unor structuri matematice complexe (teoria haosului - sisteme complexe, teoria ergodică, teoria teoria categoriilor și rețelelor, cercetarea operațională și teoria sistemelor formale de tip Gödel). Cofondator al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia de Excelenţă), de peste un deceniu și jumătate, este Director de studii în cadrul CUFR România (Conseil Universitaire-Formation-Rechereche auprès des Grandes Ecoles Françaises-Consultanţă Universitară, Studii şi Cercetări de pe lângă Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii), organism educaţional franco-român agreat de stat, având ca obiectiv, consilierea, orientarea şi pregătirea candidaţilor români cu Diplomă de bacalaureat, respectiv ai studenţilor din primul ciclu universitar (Licenţă), la concursurile de admitere în sistemul elitist de învatamânt superior „La conférence des grandes écoles françaises” (Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii - CPGE-Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles, Grandes Ecoles) şi Universităţile elitiste franceze (Licenţă, Master). Este autor a peste 600 de lucrări cu caracter științifico–didactic (articole și cărți de matematică și fizică, respectiv, de investigație jurnalistică – atât în limba română cât și în limba franceză, repertoriate și în BNF – Bilibioteca Națională a Franței, „François, Mitterrand”), care au contribuit la promovarea culturii și civilizației franceze în lume, precum și la admiterea a peste 1.000 de tineri români cu abilități intelectuale înalte (absolvenți de liceu și studenți) în școlile superioare franceze de înalte studii – Les Grandes Ecoles (un sistem educațional elitist și unic în lume), în special, în cele științifico–inginerești și economico–comerciale, dintre care, astăzi, majoritatea ca absolvenți, contribuie în calitate de cadre superioare sau de conducere la prosperitatea spirituală și materială a națiunii franceze în cadrul unor prestigioase instituții de învatamânt superior și de cercetare, mari companii private sau de stat, civile si militare, multinaționale, specializate în tehnologia de vârf, respectiv, în cadrul administrației locale și centrale de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.