Acasă Carte „În umbra vieţii, Vol. 4″ (Vol. 7 din seria „Investigaţii jurnalistice în...

„În umbra vieţii, Vol. 4″ (Vol. 7 din seria „Investigaţii jurnalistice în serial”). Născut cu a V-a Republică franceză! (Né avec la Ve République française)

Profesor de modelizare matematică  și matematici aplicate în științe inginereștiși socialeconomice, Director de Studii CUFR ROMÂNIA, Franța (Le Parisien)

În sfârșit, iată și vol. 7/11 apărut astăzi, din seria de Investigaţii jurnalistice în serial și vol. 4/4 din seria „În umbra vieții” n format ceva mai mic de A4, în 1.386 de pagini).
Materialul este consacrat, în întregime, unor tematici inedite ale celei de-a a V-a Republici Franceze, care încearcă să restabilească adevărul istoric în problemele pe care le abordează:

  • marile jafuri în Europa celei de-a V-a Republici, clasate oficial ale secolului”
  • crima organizată și activitatea infracțională a organizației criminale French Connexion
  • celebrele dosare criminale franceze nesoluționate
  • marile (și celebrele) erori judiciare oficiale și oficioase, respectiv, dosarele criminale (mai mult sau mai puțin) dubioase  ale celei de-a V-a Republicii (în care politicul, este, mai mult sau mai puțin, implicat)
  • accidentele aviatice celebre cu consecințele lor dramatice
  • mari scriitori (răufăcatori) francezi, care au marcat istoria literaturii,  „formați” în mediul carceral al celei de-a V-a Republici franceze
  • Indochina și Algeria franceză, atentatele teroriste contra Generalului Charles de Gaulle (fondatorul celei de-a V-a Republici, „cel mai ilustru dintre francezi
  • Marea criminalitate în perioada războaielor din Indochina și Algeria
  • Organizația Armată Secretă (OAS) – partizana Algeriei franceze și Serviciului de Acțiune Civica (SAC) – fidel  Generalului Charles de Gaulle
  • marile evenimente istorice (social-politice și  economice) care au condus la instaurarea celei de a V-a Republici francezecu care m-am născut.Din contră, revizuirea condamnărilor penale (în 6 părți) va fi inclusă, în volumele următoare, în curs de finalizare (volumele 10 și 10 – hors serie), cele de Educație și Învățământ, având în vedere faptul că acestea stau la baza unor teze de doctorat pe care le conduc în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale) utilizând teoria categoriilor matematice (abstracte), topologia rețelelor, teoria grafurilor și cercetarea operațională.

Notă: Ziarul REALITATEA este partener al seriei de lucrări Investigaţii jurnalistice în serial, în 11 volume (peste 14.000 de pagini) cu caracter ştiinţific şi didactic,  care constituie suportul unui curs academic experimental, având ca scop promovarea culturii si civilzatiei franceze, respectiv, a actualităţii franceze prin intermediul faptului divers.

Prefaţă

Lucrări în  curs de apariție