Acasă IT-Tehnologia informației cu aplicații în economie Pericole (ascunse) la care se expun mamele atunci când se...

Pericole (ascunse) la care se expun mamele atunci când se informează „Online” în legătură cu creșterea copilului. UItilizarea și utilitatea aplicației „Mommey HAI” (în siguranță & cu eficacitate)

„Târgu’ Ieșilor” – prin intermediul Universității Apollonia – din nou Capitala Culturală a Cercetării Internaționale. Corespondență de la Pompiliu Comșa (Prof. univ. asoc. Univ. Apollonia, directorul ziarului Realitatea – partener media al Jurnalului Bucureștiului & directorul executiv al Trustului de Presă Pompidu – Iași), membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

Rețelele social media (Media de socializare) au devenit mediile preferate de hackerii care vizează furtul de date personale precum datele de accesare ale anumitor platforme, precum și informații bancare sau alte date personale ale utilizatorilor. Potrivit unei analize a Identity Theft Resource Center, numărul de atacuri prin social media au crescut cu 1000% în 2022, comparabil cu anul precedent.

În același timp, platformele social media au devenit printre principalele medii de informare pentru tinerele mame, acestea alegând, de multe ori, rețelele sociale (de socializare) precumFacebook, Instagram, Twittersau YouTube pentru a afla sfaturi de parenting sau pentru a realiza achiziții de produse dedicate. Potrivit unui studiu recent realizat de Mommy HAI, aplicaţie dedicată mamelor și femeilor însărcinate, reclamele și anunțurile din Social Media sunt printre principalii factori care influențează comportamentele de cumpărare ale acestora, 79% dintre acestea fiind influenţate de recomandările primite în mediul online. Totodată, 81% dintre mame preferă să achiziţioneze online produse pentru copii.

„Obiectivul de la care am plecat când am gândit aplicația Mommy HAI a fost să le oferim mamelor acces la un mediu sigur, în care să găseasca doar locații, produse și servicii pentru copiii lor. Un spațiu online în care fiecare brand care ni se alătură ca și colaborator activ să aibă un cont validat. Acest lucru se întâmplă după semnarea unui contract cu termeni și condiții foarte clare în ceea ce privește securitatea utilizatorilor, informațiile actualizate prin șabloanele pe care le punem la dispoziție, cât și comunicarea cu aceștia fără spam-uri și notificări excesive”, declară Stefana Rondak, fondatorea aplicației Mommy HAI.

Care sunt principalele pericole de care trebuie să se ferească mamele în mediul online?

Parolele nesigure pot oferi acces hackerilor la date sensibile. Tot mai mulți utilizatori ai internetului folosesc adesea parole simple, ușor de spart chiar și de către un hacker aflat la început de drum. Rapoartele arată o creștere a numărului de utilizatori dar, în același timp, aceasta duce la creșterea numărului de atacuri cibernetice.

Potrivit unui raport al companiei de securitate informatică, Eset, în anul 2021 se înregistra o creștere de aproximativ 65% a combinațiilor de nume de utilizatori care se aflau pe lista de atac a hackerilor. Tot atâtea parole simple au fost înregistrate ca fiind ușor de spart, ceea ce nu duce decât la ușurarea muncii atacatorilor din mediul online și la creșterea continuă a procentului celor afectați, explică experții în securitate cibernetică. Deși la început poate părea o bătaie de cap pentru utilizator, acesta își poate înregistra contul folosind doar parole care să conțină variații de numere, cifre, majuscule și caractere speciale.

Notă. Crezi că partenerului tău i-ar plăcea că marți, pe 28 februarie 2023 să participe la un eveniment gratuit, împreună cu alți tătici curioși și dornici să descopere cum sportul și mișcarea contribuie la un stil de viață sănătos în familie? Noi vom fi prezenți la evenimentul Modern Dads și abia așteptăm să aflăm de la speakerii invitați, despre drumeții în natură cu copiii, activități și jocuri outdoor, tabere active, beneficiile sportului pentru cei mici, dar și metode de prim ajutor. Mai multe detalii despre desfășurare găsești și în aplicația Mommy HAI. Spune-i și tu partenerului tău despre eveniment! Îl așteptăm acolo la Modern Dad’s Challenges

Atacurile de tip phishing prin mesaje capcană din partea unor conturi social media false

Hackerii folosesc conturile false cu ajutorul cărora livrează utilizatorilor link-uri suspecte, care, odată accesate, îi pot lăsa pe cei care le-au deschis, fără contul de pe rețeaua de socializare, sau chiar fără datele cu caracter personal. În aplicația Mommy HAI, utilizatorul și brandul nu comunică direct prin ferestre de tip chat, scopul fiind strict de expunere a produselor și serviciilor, cât și de transmitere a mesajelor de promovare, a ofertelor și campaniilor, pe care mamele din contul lor de utilizatori, le pot filtra și sorta în funcție de nevoi și interese.

Cumpărăturile de pe platforme nesigure pot vulerabiliza datele bancare

Prin inițierea de achiziții online pe platforme nesigure, utilizatorii se expun la riscuri majore, care merg până la vulnerabilități ale datelor bancare, care pot oferi atacatorilor accesul la conturile bancare ale utilizatorilor. În aplicația Mommy HAI, utilizatorul poate achiziționa direct produse, servicii, chiar și bilete, însă fără să aibă posibilitatea de a-și salva datele bancare. Deși procedura presupune ca la fiecare achiziție să refacă acest traseu de introducere a datelor, echipa a hotărât că siguranța utilizatorului primează și merită să i se aloce cele aproximativ 2 minute pentru introducerea informațiilor.

Care sunt avantajele aplicațiilor

Aplicația pune la dispoziția mamelor sistemul de planificare în funcție de distanța față de locul în care se află, de ora aleasă și de activitățile adăugate în itinerar. De asemenea, toate brandurile existente în aplicație au profilul creat după același șablon, astfel încât utilizatorul să aibă acces ușor și să vizualizeze informația completă. Astfel, utilizatorii au acces doar la evenimentele, magazinele și furnizorii de servicii pentru copii, fără interferența altor anunțuri irelevante pentru ele, datorită filtrelor atent selectate.

Articole asociate

De la viața de părinte la business dedicat părinților. Lansarea Aplicației „Mommy HAI” – prima aplicație gratuită care vine în ajutorul mamelor

O mare majoritate dintre mame (peste 4/5) preferă cumpărăturile online pentru produsele copiilor lor

Nota redacției