Acasă Concerte Concerte Maxim Belciug

Concerte Maxim Belciug

În ziua de joi (pe 30 septembrie), și duminică (pe 3 octombrie), chitaristul Maxim Belciug va susține 2 concerte (în aer liber), primul alături de tânăra violonistă Irina Perneș, iar al doilea, la Unteatru Open-Air, împreună cu bandeonistul Alexandru Nuca (formulă prezentată acum în premieră).
Vă mulțumim că sunteti alături de spațiul cultural independent și că ne susțineți. Din păcate, cel mai probabil nu vom mai avea de anunțat prea multe concerte în lunile care urmează.
Chansons Russes. Concert de Irina Perneș (vioară) & Maxim Belciug (chitară)
Joi, pe 30 septembrie 2021, de la ora 19h00, terasa Hidden din București găzduiește o seară de muzică rusească live cu Irina Perneș (vioară) și Maxim Belciug (chitară). Un concert ce merge bine acompaniat de un păhăruț: vioară, chitară, „chansons russes”, romanțe, câte ceva din filmul „Fata fără zestre”

Suspine și sminteală rusească, într-o variantă plină de prospețime și de bucuria de a cânta a Irinei, care abia are 20 de ani, este năucitor de talentată și cântă la vioară cu toată tinerețea ei contagioasă.

 

Irina Perneș, solista serii, cântă la vioară de mic copil.
În prezent, studiază muzică și compoziție la Conservatorul din București, și a adunat un palmares de premii, reușite și apariții pe scenă surprinzător de bogat pentru vârsta ei primăvăratică.
De cealaltă parte, Maxim Belciug, supranumit și „chitaristul Încântărilor”, este un nume îndrăgit printre amatorii de muzici bune.
A cântat mult, solo sau în diverse formule camerale, atât în ţară cât şi în străinătate, în Serbia, Ungaria, Polonia, Austria, Franţa, Scandinavia, Italia, Spania etc, abordând repertorii diverse, de la baroc și clasic până la tango și flamenco, și de la Bach și Scarlatti până la muzica țiganilor ruși.
Artist clasic în formarea şi preferinţele sale, discret ca persoană, dar expresiv până la năstruşnicie ca muzician, Maxim Belciug stăruie, de peste 20 de ani, să arate publicului cum se poate declina frumosul pe o chitară. 
 
Notă. Grădina Hidden se află în str. Doamna Chiajna 26, București. Rezervarea este obligatorie și se poate face la telefonul 0735.830.630 (sms, whatsapp, signal).
A se vedea și articolul conex

Chansons Russes. Concert premieră Irina Perneș (vioară) & Maxim Belciug (chitară)

Toamnă de tango. Concert Alexandru Nuca (bandoneon) & Maxim Belciug (chitară)

Duminică, pe 3 octombrie 2021, cu începere de la orele 19h00, în Grădina Casei Universitarilor e premieră și e sărbătoare: bandoneonistul Alexandru Nuca și chitaristul Maxim Belciug urcă prima oară împreună pe scenă în această seară de toamnă, pentru un concert de muzică latinoamericană, tango, milonga și alte finețuri, pe care afișul îl prefațează cu un haiku de Mario Benedetti: „mi-am luat un tango/de la chioşcul de amintiri/din aeroport.”

Întâlnirea muzicală dintre Alexandru Nuca și Maxim Belciug este unul dintre acele momente fericite care trebuiau să se întâmple, cândva, într-o zi cu două dimineți de muzică și soare. Și iată că s-a întâmplat chiar în această toamnă, iar chitara pasională a lui Maxim Belciug, cu sunetul său aparte și toate pornirile sale, când misterioase și duioase, când brutale, tăioase, își găsește în bandoneonul cântat cu măiestrie de Alexandru Nuca un partener de joc pe măsură. Din muzica lor sar scântei, sar trăiri, sar culori: galben, singura culoare pe care o putea vedea Borges, și azuriu, și verde, culoare dementă, și roșu sângeriu. E o bogăție, dar nu numai de străvezii, romantice plăceri, ci și de scrâșnet, de dureri, de despărțiri, de împreună. Ca-n viață–și-n muzică, și-n tango. Căci, așa cum a spus scriitorul argentinian Jorge-Luis Borges (Jorge Francisco Isidoro Luis Borges Acevedo/1899-1986, unul dintre cei mai importanți romancieri esteiști și poeți ai secolului XX, faimos pentru povestirile sale fantastice, în care a unit cu măiestrie idei filozofice și metafizice cu temele clasice ale fantasticului) „tangoul dă tuturor un trecut imaginar, ascultând tangoul simțim cu toții cum, în chip magic, am murit în colțul străzii într-o încăierare”.

Concertul din 3 octombrie 2021 marchează debutul pe scenă al noii formule de duo Maxim Belciug (chitară) & Alexandru Nuca (bandoneon). Spectacolul începe la ora 19h00 și are loc în Grădina Casei Universitarilor din str. Arthur Verona (intrarea vizavi de Grădina Icoanei). Rezervări se pot face la adresa de email rezervari@unteatru.ro sau sms la numărul de telefon  0721.268.516. Biletele sunt disponibile pe Tomtix, Mystage, Eventbook sau în locație, înainte de începerea concertului.

Nota redacției

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.