Acasă Conferinte, Dezbateri Conferința „Building Your Future: Mitigating the Impacts of Climate Change”. Atenuarea schimbărilor...

Conferința „Building Your Future: Mitigating the Impacts of Climate Change”. Atenuarea schimbărilor climatice începe cu educația în colegii și universități din întreaga lume

Acesta a fost mesajul emblematic al colaborării dintre Colegiul Canyons (COC) și Universitatea Spiru Haret, inițiată în cadrul seriei de conferințe virtuale de 4 zile sub titlul „Building Your Future: Mitigating the Impacts of Climate Change”, care a avut loc în perioada 12-15 iulie 2022. Profesori și lideri din industrie din California, SUA și România au avut ocazia să-și demonstreze expertiza și să interacționeze cu studenții, practicienii din întreaga lume și să se angajeze în dezbateri și să prezinte soluții inovatoare la problemele tot mai complexe cu care se confruntă planeta noastră.

Printre profesorii și liderii din industrie prezenți s-au numărat arhitecți, ingineri, oameni de știință de mediu și specialiști în managementul construcțiilor. În  cadrul seriei de conferințe dintre instituția americană și cea română, s-au găsit legături între inițiativele europene și cele americane care sunt explorate cu scopul comun de a utiliza principii durabile pentru a îmbunătăți sănătatea și educația, reducerea inegalităților și stimularea creșterii economice-toate în același timp cu combaterea schimbărilor climatice și încercând să conservăm oceanele și pădurile.

Această conferință a oferit studenților și profesioniștilor din întreaga lume un prim pas important în dezvoltarea înțelegerii lor cu privire la preocupările și abordările legate de schimbările climatice.” a spus Jason Oliver, profesionist acreditat LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) în proiectarea clădirilor și construcții și președinte al programului de arhitectură + design interior la Colegiul Canyons (COC). Seria de conferințe le-a oferit studenților aspiranți la învățământul secundar și la colegiu o înțelegere mai profundă și o motivație pentru a urma o carieră care încorporează elemente durabile. Potrivit lui Conf. dr. Costin Lianu, președinte Inter-Bio, director general USH Pro Business și președinte ACEX–Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export și pro-rector al Universității Spiru Haret, „Am fost impresionat de interesul tinerei generații față de subiecte și de angajamentul lor de a schimba și găsi soluții într-o manieră transdisciplinară și creativă”. Acesta a adăugat: „A fost un transfer substanțial de cunoștințe și chiar un laborator de idei noi. Colaborarea dintre instituțiile noastre va continua pe baza ideilor generate în cadrul Conferinței.”

Pe măsură ce schimbările climatice continuă să afecteze negativ comunitățile din întreaga lume, multe organizații, instituții și grupuri de activiști își asumă provocările pe care multe zone se străduiesc să le depășească. Ca o modalitate de a combate problemele globale care decurg din impactul asupra mediului, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a conceput 17 obiective globale interconectate, implementate în 2015, pentru a acționa ca un plan pentru a obține un viitor mai durabil. Aceste obiective globale sunt cunoscute sub denumirea de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD), care se concentrează pe educarea publicului cu privire la ținte specifice stabilite pentru a fi atinse până în anul 2030.

Potrivit lui Ryan Valenzuela-Holguin, student la Colegiul Canyons (COC) și participant la conferință, „Obiectivele de dezvoltare durabilă sunt un aspect esențial pentru o educație durabilă, iar instituțiile care sunt dispuse să încorporeze ODD-urile în curriculum-ul lor vor oferi studenților oportunitatea de a deveni factori de schimbare pentru planetă.” Dl. Ryan Valenzuela-Holguin a continuat: „Am fost foarte impresionat de profunzimea și vigoarea conversațiilor purtate la conferință. Este foarte interesant să aud despre atâtea idei care sunt dezvoltate în spațiul de design sustenabil și să vedem numeroasele posibilități disponibile pentru studenți și viitorii practicieni în domeniu!

Andrei Alexandru-Petrescu student în master în Managementul Integrat al Afacerilor la Universitatea Spiru Haret a declarat: „Multitudinea ideilor și temelor discutate împreuna cu mediul academic mi-au oferit o perspectiva noua către noi zone inovative de studiat și dezvoltat atât pentru mediul universitar cât și pentru mediul de business”.

Conferința „Building Your Future: Mitigating the Impacts of Climate Change” a fost concepută pentru a analiza problemele actuale de mediu cu care ne confruntăm și pentru a evalua potențialele probleme care se preconizează că vor apărea în următorul deceniu. Odată cu succesul acestui parteneriat esențial de sustenabilitate între cele două instituții de învățământ, sunt multe de așteptat în viitoarele eforturi de colaborare.

Notă. Ca instituție inovatoare de excelență, Colegiul Canyons (COC), oferă o educație accesibilă, îmbogățitoare, care oferă studenților seturi de abilități academice esențiale și îi pregătește pentru educație de transfer, dezvoltarea competențelor forței de muncă și atingerea rezultatelor învățării corespunzătoare cursului lor preferat. Misiunea cadrelor didactice de la Colegiul Canyons (COC) este de a oferi educație la nivel universitar la o școlarizare accesibilă și de a garanta studenților promisiunea oportunității.

Colegiul Canyons (situat pe 153,4 acri (62,1 ha) de dealuri ondulate, punctate cu copaci, în cartierul Valencia din orașul Santa Clarita din nordul comitatului Los Angeles, California) aprobat de către alegătorii locali în 1967 și deschis oficial în 1969, funcționând în spații temporare în campusul Liceului William S. Hart din Newhall, este un colegiu comunitar public din Santa Clarita, California, care cuprinde districtul Santa Clarita Community College, fiind acreditat de Asociația de Vest a școlilor și colegiilor și are campusuri în Valencia și Canyon Country. Adăugările recente la campus includ un centru de arte spectacolului cu 926 de locuri, construit în parteneriat cu orașul Santa Clarita, care oferă producții academice, comunitare și profesionale.

USH Pro Business (Evenimente, Comunicare și Internaționalizare)

Universitatea Spiru Haret este o universitate cu puternic profil antreprenorial, atât prin centrul său antreprenorial USH Pro Business cât și prin programe de start up și de pregătire antreprenorială desfășurate de centrele din București și din țară ale universității.

Nota redacției

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.