Acasă Conferințe - Seminarii - Dezbateri - Simpozioane Conferința de Ortopedie si Traumatologie – SOROT 2022 de la Brașov....

Conferința de Ortopedie si Traumatologie – SOROT 2022 de la Brașov. Zimmer Biomet, lider mondial ȋn tehnologie medicală, deschide o sucursală ȋn România și crește investițiile ȋn piața locală.

Zimmer Biomet Holdings, lider mondial în tehnologie medicală, deschide o sucursală ȋn România, ȋn 2023. Trecerea de la reprezentarea prin distribuitor la cea directă va ȋnsemna aducerea pe piața locală a unor produse medicale inovatoare ȋn domeniul ortopediei, a unei serii de tehnologii digitale și robotice integrate, precum și extinderea ofertei de educație medicală. Investiția ȋn țara noastră va ȋncepe cu peste 3,5M€, anul viitor (în 2023) și va merge către cheltuieli logistice (birou nou, depozit etc.), construirea unei echipe locale de cel puțin 25 de persoane și asigurarea stocului de echipamente. Compania va trece de la reprezentarea prin distribuitor la cea directă, iar această schimbare va ȋnsemna extinderea portofoliului de produse, a ofertei de educație medicală și introducerea pe piața românească a unei serii de tehnologii digitale și robotice integrate.

Compania, ȋnființată ȋn 1927 ȋn Indiana, SUA, are birouri ȋn 31 de țări și desfășoară operațiuni ȋn peste 100. Detalii despre investiția ȋn România, planuri de extindere pe piața locală, precum și prezentarea portofoliului de soluții medicale care vor deveni accesibile pacienților români, inclusiv pentru ROSA (Romanian Space Agency), platforma de Chirurgie Robotică Ortopedică, au fost oferite de către reprezentanții companiei vineri, 4 noiembrie 2022, ȋn cadrul Conferinței Societății Române de Ortopedie(SOROT). Pentru prima dată în România, Societatea Română de Ortopedie și Traumatologie a realizeazat în cadrul conferinței, o reuniune a asistenților medicali din secții și blocuri operatorii. Peste 150 de asistenți medicali au asistat la un training pentru prevenirea infecțiilor și și-au împărtășit păreri și sfaturi utile din domeniul medical, desfașurat în perioada 3-5 noiembrie 2022 la Brașov.

Mobilitatea urbană în ZMBv (Zona Metropolitană Brașov) – probleme și identificarea de soluții (Conf. dr. ing. Stelian Țârulescu – Universitatea „Transilvania” Brașov). Lista zonelor metropolitane românești (peste 100.000 de locuitori) și franceze (peste 500.000 de locuitori)

Timp de 3 zile, în cadrul manifestării au fost dezbătute lucrări științifice ale medicilor ortopezi și asistenților medicali din întreaga țară iar din partea ANMCS (Autoritatea Națională a Managemerntului Calității în Sănătate) a fost prezent directorul Unității de Standarde pentru Servicii de Sănătate, Dr. Marius Filip. ANMCS a participat activ la Secțiunea asistenților medicali, unde au fost prezentate lucrări care vizează și aspecte referitoare la managementul calității și siguranței pacienților: de la planul de îngrijire/nursing în sala de operație, la managementul pacientului în Clinica de Ortopedie si managementul motivațional în optimizarea intervențiilor medicale.

Nota redacției. Pe dată de 31 martie 1990, imediat după revoluție, la Spitalul Universitar din București a avut loc întrunirea în urmă căreia s-a format nouă societate de ortopedie, Societatea Română de Ortopedie și Traumatologie (SOROT). Reprezentanți ai clinicilor de ortopedie din regiunile cele mai importante ale țării au ales comitetul de organizare și noul președinte al asociației, în persoana lui Ion Dinulescu (1990-1995). La propunerea Prof. Dr. A. Denischi, este ales redactor șef la Jurnalul de Ortopedie, Acad. Prof. Dr. Nicolae Gorun, iar primul număr apare în 1991. La conducerea SOROT urmează: Dinu Antonescu (1995-1997), Nicolae Georgescu (1997-1999), Nicolae Gorun (1999-2001), Alexandru Pop (2001-2003), Andrei Firică (2003-2005), Ors Nagy (2005-2007), Dumitru Stănculescu (2007-2009), Dan Poenaru (2009-2011), Dan Lucaciu (2011-2013), Cătălin Cirstoiu (2013-2015), Radu Prejbeanu (2015-2017), Gheorghe Popescu (2017-2019) și Tiberiu Bataga (2019-2021). Printre cei care au contribuit la dezvoltarea ortopediei și traumatologiei îi pemționăm pe: Al. Rădulescu, C. Andreoiu, Cl. Baciu, D. Baciu, I. Baier, I. Balacescu, D. Berceanu, P. Borș , Gh. Buzescu, V. Caracotta, D. Caramzulescu, Al. Călin, V. Callinescu, E. Christidi, Gh. Cihodaru, C. Ciugudean, V. Climescu, A. Cosacescu, N. Covali, D. Cuper, A. Denischi, I. Dinulescu, C. Dobsiu, I. Dobre. St. Dorobanțu, A. Dortheimer, I. Fazakas, Th. Firică, A. Füllop, I. Georgescu, N. Ghergulescu, E. Gherman, I. Ghiulamila, F. Gotlieb, I. Grigorescu, At. Ianas, M. Ionescu, A. Jianu, I. Jianu, E. Juvara, C. Leonte, Olivera Lupescu, Tr. Maciu, I. Marian, A. Marinescu, O. Medrea, Gh. Meghea, Gh. Mică, Tr. Nasta,I. Negrea, Gh. Niculescu, I. Olaru, M. Olteanu, N. Orfanu, P. Panaitiu, Gh. Panoza, Al. Pesamosca, D. Pintilie, I. Pragoiu, M. Priboianu, C. Radu, N. Robanescu, I. Rusdea, N. Rusu-Ardeleanu, I. Sgarbura, Al. Simionescu, I. Stavrache. M. Socoelescu, C. Stănescu, B. Susan, I. Szava, Th. Sora, T. Teodoriu, D. Tomescu, P. Topa, O. Troianescu, A. Trosc, B. Țurcanu, I. Ududec, D. Vereanu și A. Voinea.

SOROT 2022 – Scientific Program

Evenimentul a avut loc la Hotelul Kronwell din Brașov ȋntre orele 08h00- 18h00. La standul Zimmer Biomet au fost prezenți:

  • Wilfred VanZuilen, Președinte Zimmer Biomet Europa, Orientul Mijlociu, Africa
  • Erik Antos, Vicepreședinte Zimmer Biomet Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu, Africa
  • Marian Isac, General Manager Zimmer Biomet România
  • Echipa de specialiști și tehnicieni regionali și locali.

Este o perioadă istorică în domeniul sănătății, iar industria din România caută modalități de a oferi servicii noi pacienților, care au așteptări din ce în ce mai mari în ceea ce privește sănătatea și mobilitatea lor continuă”, a declarat Wilfred VanZuilen, președintele Zimmer Biomet pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Din 2023, pacienții români vor avea acces la cele mai noi și moderne produse Zimmer Biomet, la o gamă mai largă de soluții pentru medicină sportivă, reconstrucția articulațiilor și a extremităților, dar și la tehnologiile digitale și robotice ale companiei. Gama ZBEdge™ combină tehnologii digitale integrate, implanturi, robotică și servicii de monitorizare, oferind o platformă medicală unică în ortopedie. Această platformă pune la dispoziția medicilor date precise și informații care ȋi ajută să ia decizii mai bune pentru pacienți, atât ȋn timpul intervențiilor chirurgicale, cât și ȋn procesul de recuperare după intervenții chirurgicale la genunchi, șold etc.

Institutul Zimmer Biomet, care oferă educație de clasă mondială pentru profesioniștii în ortopedie, își extinde, de asemenea, oferta de educație medicală în țara noastră, începând de anul viitor. România este una dintre cele mai mari piețe din Europa Centrală și de Est și o bază importantă de clienți pentru Zimmer Biomet. Suntem mândri să colaborăm cu chirurgi, spitale, clinici și universități pentru a îmbunătăți experiențele și rezultatele pacienților din România și pentru a spori eficiența operațiunilor lor”, a completat Wilfred VanZuilen.

Nota redacției. Cu peste 90 de ani de leadership și expertiză dovedite, Zimmer Biomet Gama ZBEdge™ este o companie de dispozitive medicale fondată în 1927 (cu cca 17.000 de angajați pe plan mondial dintre care 5.000 în Euroipa) cotată în bursă, care produce atele (folosite pentru imobilizareea provizorie ale membrelor fracturate) din aluminiu. Deasdemenea, aceasta proiectează, dezvoltă, produce și comercializează și produse ortopedice, inclusiv articulații artificiale pentru genunchi, șold, umăr, cot, picior și gleznă și proteze dentare. Zimmer operează în peste 40 de țări din întreaga lume (SUA, Australia, Austria, Belgia, Canada, China, Republica Cehă, Finlanda, Franța, Germania, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, America Latină, Țările de Jos, Brazilia, Polonia, Portugalia, Rusia, Africa de Sud, Spania etc.) și vinde produse în peste 100 de țări. Firma are sediul în Warsaw, Indiana (SUA), unde face parte din clusterul de afaceri cu dispozitive medicale. În 2001, Zimmer Biomet s-a fost separat de Bristol-Myers Squibb și a început să fie cotată la Bursa de Valori din New York pe 7 august, cu sigla „ZMH”. În noiembrie 2011, compania a achiziționat ExtraOrtho Inc. (ExtraOrtho). Pe 12 ianuarie 2012, compania a achiziționat Synvasive Technology Inc, cu sediul în Reno, Nevada. Pe 29 iunie 2015, compania și-a schimbat  sigla în „ZBH” pentru a evidenția achiziția Biomet. Pe 12 ianuarie 2017, Zimmer Biomet a anunțat o rezoluție (hotărâre luată în urma unor dezbateri colective)  DOJ (Departamentul de Justiție al Statelor Unite) și SEC (Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare al Statelor Unite) prin care a fost de acord să plătească o amendă de aproximativ 30,5M$US, o sumă care nu i-ar afecta perspectivele acesteia. Pentru primul an pe piața românească, compania are ȋn plan angajarea a minim 25 de persoane. Sediul local al Zimmer Biomet va fi deschis ȋn ianuarie 2023, ȋn București, la Sema Park. Anunțul despre investiția ȋn România a fost făcut de către reprezentanții companiei, în cadrul Conferinței Societății Române de Ortopedie (SOROT) unde Zimmer Biomet a expus ȋntreaga gamă de soluții medicale.

Nota redacției