Acasă Conferinte, Dezbateri Conferința „Securizarea lanțurilor de aprovizionare cu semiconductori și metale rare la nivelul...

Conferința „Securizarea lanțurilor de aprovizionare cu semiconductori și metale rare la nivelul Uniunii Europene” la CCIR (Camera de Comeț & Industria a României) din București (de la corespondentul nostru Geo Scripcariu, Strategy Director al Jurnalului Bucureştiului)

Conferinta „Securizarea lanțurilor de aprovizionare cu semiconductori și metale rare la nivelul Uniunii Europene”, se va desfășura joi, 30 iunie 2022, începând cu ora 10h00 (înregistrare de la ora 9.30), la sediul CCIR (Camera de Comerț & Industrie a României) Business Center, intrarea oficială (D), etaj 4, Amfiteatrul A. I. Cuza. 

Contact Oana Alexe
Consilier Biroul Organizații Europene și Internaționale
Direcția Relații Externe

CCIR Business Center, B-dul Octavian Goga nr. 2,
sector 3, Bucureşti, România
Tel.: +40374 474 391
Fax: +4021 319 01 56
Camera de Comerț & Industrie a României (CCIR), Sistemul Național de Informații de Afaceri (SNIA), Topul Național al Firmelor (TNF)

În direct (live) de la corespondentul nostru Geo Scripcariu, Strategy Director al Jurnalului Bucureştiului (3o iunie 2022)

Articole asociate

Notă. Un izolator topologic este un material care se comportă ca un izolator în interiorul său, dar a cărui suprafață conține stări conductoare, ceea ce înseamnă că electronii se pot mișca doar de-a lungul suprafeței materialului. Izolatorii topologici au o ordine topologică netrivială protejată de simetrie; totuși, a avea o suprafață conducătoare nu este unică pentru izolatorii topologici, deoarece izolatorii obișnuiți de bandă pot suporta și stări de suprafață conductoare. Ceea ce este special la izolatorii topologici este că stările lor de suprafață sunt fermioni Dirac protejați de simetrie prin conservarea numărului de particule și simetria inversă în timp. În sistemele bidimensionale (2D), această ordonare este analogă cu un gaz de electroni convențional supus unui câmp magnetic extern puternic care provoacă un interval de excitație electronică în volumul probei și conducție metalică la limite sau suprafețe. Distincția dintre izolatorii topologici 2D și 3D este caracterizată de invariantul topologic Z-2, care definește starea fundamentală. În 2D, există un singur invariant Z-2 care distinge izolatorul de faza cuantică spin-Hall, în timp ce în 3D, există patru invarianți Z-2 care diferențiază izolatorul de izolatorii topologici „slabi” și „puternici”.

Nota redacției

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.