Acasă Opinii Eseul de sâmbătă. Lumina vine de la Realitatea (Corespondență de la prof....

Eseul de sâmbătă. Lumina vine de la Realitatea (Corespondență de la prof. univ. asoc. Pompiliu Comșa, directorul ziarului Realitatea)

comsa pompiliu

Mă strădui la fiecare final de săptămână să vă relatez cum arată viața dintr-un praf de provincie. Dacă nu se pune frână, în câteva luni îl vom avea din nou, în variantă modernă pe legionarul („căpitan” al Cămășilor verzi”) Corneliu Zelea Codreanu (1899-1938, om politic român fondatorul și liderul organizației de extremă-dreaptă Garda de Fier, cunoscută și sub denumirea de Legiunea Arhanghelul Mihail sau Mișcarea Legionară din România interbelică). Imagine promovată de niște medievali retardați. Poate și din frica de străini care e în condul nostru genetic. Fiecare are ifose de crocodil împăiat. La orizont este un neo-securism de tip colhoznic. Baștanii nu fac altceva decât să-și păzească cururile obeze. Dar cineva trebuie să spună lucrurilor pe nume. Și au găsit băieții personajul: pe mine.Asta pentru că mi se rupe-n paișpe și mi se fâlfâie cu entuziasm proletar.

Nici o lege nu ar fi în stare să vindece societatea de parvenitism, nepotism, privilegii. Dacă tai din privilegiile puliticienilor și ale justiției, e ca și cum clasa politică și-ar tăia coaiele singură.
Așa cum în discursul public toate blondele sunt proaste.
Spun asta fără a avea erori de logică, ca mulți alții.
Trebuie tot timpul să presezi această clasă politică pentru a avea rezultate și asta după ani de zile. Sunt sătul de gargara nou-majorității.
Mi se cam face ușurel lehamite. Nu mai am stomac pentru nimic.
Cum nu putem avea pretenții de la o coaliție pestriță chemată să îți reformeze societatea.
Este și clipa când hAURarii au ușă cu fermoar. Sunt la fel ca băieții de la salubritate pe care-i aștept să intre în sufletul meu să-l curețe. Geaba vreau să-i fac speranței un loc confortabil în care să locuiască. Am mâinile rupte cât tot am încercat să desfac multele capcane în care am intrat de când naiba m-a pus Necuratu să cred că particip la o revoluție împotriva comunsimului. Acum doar îmi bandajez planetarele. Dacă ne lipim urechea de pământ vom auzi schelălăitul adversarilor, nu puțini la număr, pe care-i are fiecare individ. Nutreț pentru cretinei, înfumurări de capre râioase. Trump care ne-a trădat și o jumătate de ONU ar trebui duși la Guantanamo.
Toți sunt croiți pe același calapod, la toți le sunt exarcebate pornirile animalice de torționari sadici, toți sunt subiecți irecuperabili ai stabilimentelor psihiatrice.
Comunismul ne-a vaccinat cu semnul egal.
Nu e așa, inegalitatea e peste tot acum.
Poponautzeala este sau nu mai este toată la pisic.
România este o țară din Uniunea Europeană născută și cu blestemul lui Ceaușescu.

Centrul de detenție de la Guantanamo (o parte a sistemului de lagăre de detenție pe care le menține Statele Unite ale Americii în exterior, incluzând acest sistem și alte lagăre în Irak și Afganistan componente ale centrelor secrete de detenție ale CIA) este o închisoare de înaltă securitate din cadrul Bazei Navale Americane din golful Guantanamo, bază situată pe insula Cuba. Golful este proprietate a Statelor Unite ale Americii. Din 2002, autoritățile americane l-au folosit ca centru de detenție pentru deținuți acuzați de terorism, majoritatea acestor deținuți fiind reținuți în Afganistan, în timpul invaziei din această țară care a urmat atacurilor de la 11 septembrie 2001.

A se vedea prntru detalii articolele autorului

Bilanțul terorismului și antiterorismului american în ultimul deceniu (2001 – 2011). GWOT (Global War on Terror). Corespondență de la New York (SUA)

Remember (1921–2021). Centenarul Partidului Comunist Român (PCR). Unde am fost si unde suntem?! Raportul prezentat în 1961 la Adunarea festivă cu prilejul aniversării a 40 de ani de la crearea PCR („40 de ani de luptă sub steagul atotbiruitor al Marxism–Leninismului”)

 

Aberațiile se adaugă ca în coșul de cumpărături. Trăim în plină epocă de glorie a chiorului. Poporul e așezat în șir indian și așteaptă formatorii de opinie, câini pastorali gen Border Collie (rasa de câini considerată cea mai inteligentă care face parte din grupul câinilor pastorali,  originară din zona de frontieră dintre Scoîia și Anglia).  Îmi vine să-i strig, de aici, din hău de lume: băi, păcăliciule. Tot mai mulți au pe agenda de business gazele din Marea Neagră și aurul din Apuseni. Sunt mulți căcănari care se bagă în seamă, dar tot ce zic sunt aiureli pe care le tot întâlnim repetate în fel și chip. R’-ați ai dracului de nemernici. România arată jumulită, batjocorită.

Toți infractorii din America sunt deportați pe plaiuri mioritice. Nu au cum să spună adevărul pentru că apoi bizonii nu mai pun botul la vrăjeală. Așa că, deocamdată, trăiască secta usr-satanisto-nazistă. Mulți își arogă posesia și uzufructul pâinii și a cuțitului, a cărnațului, a mesei de tăiat și a catering-ului. Sunt jocuri măsluite până-n prăsele. Cei cu plaivaz în dotare au adormit. Părem găini bezmetice. Ioc fapte, doar vorbe. Țara e condusă de o șleahtă de mafioți, care n-au câștigat alegerile, dar sunt la butoane, cu sprijinul CSM-Cucuvele Sataniste Mânjite. Treziți-vă, pentru numele lui Dumnezeu.

Cu plecăciune, ca de obicei Pompiliu Comșa