Acasă Eveniment cultural-lansare de carte Lansare de carte. Manifestul unei generații rebele:  „Nu voi fi niciodată ce...

Lansare de carte. Manifestul unei generații rebele:  „Nu voi fi niciodată ce vreți”, de Teodor Burnar (Moderator jurnalistul și omul de litere Dumitru-Alexandru Filimon)

Poezia înseamnă viață trăită și mult mai mult decât atât. Dincolo de o armonie și de o știință a cuvintelor, poezia se leagă de orice simțământ omenesc, de orice nuanță a firii noastre. Poetul Teodor Burnar ne invită într-o astfel de lume, unde viața trăită estre portretizată cu realism și unde cuvintele devin purtătoare de emoție într-un labirint lăuntric.

Miercuri, 20 iulie, începând cu ora 19h00, la Bernschutz & Co. (strada Ion Nistor nr. 6, zona Universitate) vom lua aceste cuvinte, cu substanța lor, și le vom descoperi împreună în cadrul unei experiențe literare ce pledează pentru sinceritate, complexitate și reflecție. Moderator al evenimentului va fi omul de litere Dumitru-Alexandru Filimon (Jurnalist şi absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Universitatea Bucureşti. Interesat de analiza politică, psihosociologie şi cultură).

Bucureștiul rămâne un experiment al construcțiilor. Cum va arăta orașul în viitor? (Corespondență de la jurnalistul Dumitru – Alexandru Filimon)

„Nu voi fi niciodată ce vreți” (Editura Scrisul Românesc, iunie 2022), al doilea volum de poezie semnat de jurnalistul Teodor Burnar, este un mozaic al libertății, o libertate trăită într-un mediu abrutizat, birocratic, anti-poetic, unde poezia devine, exploziv, laitmotivul zilei. Poetul Teodor Burnar ne amintește „De ce trăim?” și de ce poezia vine să ne salveze dintr-un mediu care transformă banalitatea în monedă curentă. Totul rămâne un pariu pe care îl aruncăm șansei la un pahar de ceai rece, într-o seară de vară…

„Am scris Nu voi fi niciodată ce vreți deopotrivă ca un manifest personal, cât și ca un posibil manifest apostatic al generației mele”, explică Teodor Burnar. „A fi ceea ce ești, a nu fi ceea ce vor alții să fii, este prima condiție a unui trai onest. Volumul meu este despre curajul de a-ți asuma convingerile, despre cutezanța de a-ți urma drumul cu toate riscurile–și satisfacțiile–ce decurg din asta. Mai mult decât atât, NVFNCV este despre nevoia vitală de poezie, într-o lume aparent acaparată de pehlivani, mobilă și durere (ca să-mi citez tizul, Teodor Mazilu)… Poezia vine să ne scape de această aneantizare, ea este colacul de salvare pe care îl întindem lumii”.

Amintim că „Exerciții de liber arbitru” este volumul de debut în poezie al poetului și jurnalistului Teodor Burnar, câștigătorul Premiului „Al. Macedonski–Prima Verba” al Editurii Scrisul Românesc, ediția 2019.

Nota redacției

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.