Acasă Evenimente culturale Lansarea volumului „Armele. Istorie, poveste, pasiune”, un proiect editorial al Asociației  Naționale...

Lansarea volumului „Armele. Istorie, poveste, pasiune”, un proiect editorial al Asociației  Naționale a Colecționarilor de Arme, la Muzeul Național de Istorie a României  

Plagiatul în lumea contemporană (Plagiatul, boala copilăriei epigoniei. Responsabilitatea morală, răspunderea civilă și penală. Reforme structurale administrative și socio – juridice pentru combaterea cu eficacitate a plagiatului)

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) găzduiește joi, 17 februarie 2022, începând cu ora 12:00, la sediul său din Calea Victoriei nr. 12, sector 3, București, lansarea volumului „Armele. Istorie, poveste, pasiune”. Proiectul editorial este inițiat și realizat de către ANCA (Asociația Națională a Colecționarilor de Arme), înființată în 2007, cu scopul de a poteja la nivel național intresele colecționarilor de arme, dar și de a descoperi poveștile din spatele acestor piese, unele dintre ele adevărate bijuterii  din oţel.

Lansarea volumului va avea loc în prezența autorilor: Ioan Găucan, Pera Baity, Vili Stancu, Ștefan Bădică, Radu Vescan, Viorel-Liviu Pop, Ioan Scafeș, Roland-Adrian Vlăduț și Cristian Rădulescu.

În cadrul evenimentului vor lua cuvântul: Dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, director general al Muzeului Național de Istorie a României, Ioan Găucan, președintele Asociației Naționale a Colecționarilor de Arme, Dr. Emil Boboescu, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” și Horia Vladimir Talpeş, directorul Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România.

Lucrarea reprezintă o colecție de articole dedicate armelor din diverse perioade istorice, scrise de membri ai Asociației Naționale a Colecționarilor de Arme  și se remarcă prin bogăția și calitatea deosebită a ilustrației. Un vechi adagiu din domeniul colecţionării de arme spune „cumpăraţi arma, nu povestea”. Dar armele pot spune o poveste pe cont propriu. Unele poveşti din cartea-album sunt susţinute de documentaţia care însoţeşte arma, iar în alte cazuri, modificările, actualizările, siglele, marcajele pot împărtăşi detaliile unei saga deosebite.

____________________

Evenimentul este organizat cu respectarea normelor sanitare în vigoare. Accesul se va face pebază de invitație și este permis doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore saurezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentruinfecția cu virusul SARS-CoV-2 nu maiv echi de 48 de ore; persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Secția Relații Publice și Marketing Cultural 
Website: www.mnir.ro

Notă. A se vedea și celelate articolele asociate despre Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) în Jurnalul Bucureștiului

Nota redacției