Acasă Anchete Remember. Legea vaccinării. Propunerea legislativă și vaccinarea contra coronavirusul 2019-nCoV (SARS-CoV-2)

Remember. Legea vaccinării. Propunerea legislativă și vaccinarea contra coronavirusul 2019-nCoV (SARS-CoV-2)

 

În plină campanie a vaccinării contra coronavirus 2019-nCoV (SARS-CoV-2), prezentâm câteva observații legate de legea vaccinării obligatorii, aprobată în plenul Senatului pe 23 octombrie 2017 (adoptată cu 99 de voturi „pentru” şi o abţinere) care prevede sancţiuni pentru părinţii care refuză vaccinarea copiilor ce pot merge de la avertisment şi până la amenzi de 10.000 de lei.

Fapte

1. Ministerul Sănătăţîi vrea să oblige efectiv părinţîi să-şi vaccineze copiii. În lipsa unei adeverinţe care să ateste vaccinarea, copiii nu vor putea să fie înscrişi în mediul de şcolarizare – creşă, grădiniţă sau şcoală. Totodată, se au în vedere şi amenzi pentru părinţîi care nu au aceste avize care să ateste vaccinarea, dar care îşi duc copiii în comunitate.

2. Medicii şi asistenţîi trebuie să susţînă vaccinarea copiilor, iar dacă sunt împotriva imunizării, riscă să piardă dreptul de liberă practică, potrivit aceluiaşi proiect. Cam ceaușistă prevederea dar ce să ne mai mire în acest colț de răi? Cu alte cuvinte, dacă un vaccin este periculos, și dovedit în repetate rânduri, ei trebuie să treacă peste conștiința profesională și Jurământul lui Hipocrate și să continue să recomande utilizarea acelui vaccin! Minunat! Dragă Bantustanule, situația e mai mult decât clară?

Proiectul Legii vaccinării este finalizat din punct de vedere tehnic şi va fi suspus dezbaterii publice. În proiect sunt şi sancţiuni pentru părinţîi care refuză în mod repetat accesul copiilor la vaccinare. Ne preocupă foarte mult atitudinea personalului medical care trebuie să susţînă vaccinarea. Pentru cei care se manifestă împotrivă, vom discuta cu Colegiul Medicilor şi cu Ordinul Asistenţilor. S-ar putea să piardă dreptul de liberă practică. Nouă lege va asigura accesul continuu la acest vaccin, accesul la informaţie de bună calitate, pentru toţi profesioniştii din sănătate“, a declarat Alexandru Rafila, preşedintele Societăţîi Române de Microbiologie. (Realitatea)

Ce se întâmplă în cazul erorilor, vaccinurilor netestate, al vaccinurilor care au lăsat o parte din populație cu o fertilitate scăzută, sau complet afectată, această lege evident că nu precizează.

Propunere

1. Cei ce-și asumă riscul acestor vaccinari forțate să stabilească tot prin lege că în caz de deces a persoanei vaccinate, cei vinovați, „în corpore” să plătească cu închisoarea pe viață, inclusiv cei ce au legiferat această situație!

2. Pentru cazurile grave, în care copii rămân cu sechele mai mult sau mai puțîn grave, cu paralizii, în incapacitate fizică, mentală, survin amputări, pierderea fertilitățîi și așa mai departe să se stabilească în mod clar, prin aceeași lege și pedepsele. Și acestea să fie și ele la rândul lor tot exemplare.

3. Vaccinările multiple, aplicate în pachete de 5 până la 8 sau chiar 12 vaccinuri odată, cu care un nou născut sau un copil sugar având un sistem imunitar în formare este imunizat să fie complet și competent monitorizate pe o perioada îndelungată, iar medicul din vină căruia au apărut problemele la o anumită vârstă să plătească pentru acestea în funcție de gravitatea și urmările imunizarii. Pentru că, exact acestea sunt și cele mai des incriminate vaccinuri, relatări despre acestea apărând în presă din toată lumea și este deja evident că aici este zona în care apar și cele mai mari probleme. Din momentul în care aceste vaccinuri generează probleme și până în momentul în care se stabilește clar vină, medicul care a făcut recomandarea unei astfel de vaccinari să primească direct proporțional și o binemeritată perioada de meditație! Și interzicerea dreptului de a profesa, șamd.

În acest fel, cei ce au devenit în ultima vreme doar vânzători de sănătate cu diplomă vor avea, pe lângă numeroasele beneficii obținute din recomandarea unuia sau altuia din zecile de vaccinuri existente pe o piață supraaglomerată deja să-și ia și responsabilitatea ce îi revine, să își asume eventualele erorii, iar fapta să fie urmată în mod firesc de un „timp de meditație”, mai scurt sau mai lung, în funcție de gravitatea urmărilor la respectivă persoană.

Să vedem dacă, în această situație, cei ce azi tună și fulgeră pentru vaccinare vor rămâne la fel de mulți, susțînând în continuare astfel de propuneri legislative. Cazurile de utilizare a unor vaccinuri netestate suficient sau, mai rău, testate direct pe copiii din anumite zone “cu o natalitate ridicată” ar deveni astfel mult mai sigure pentru noi toți.

Efecte

O astfel de situație, ar determina chiar și pe cei mai reticenți adversari ai vaccinării să se supună și să accepte vaccinarea. Iar rezultatele s-ar vedea, … în timp. Ca și erorile. Responsabilizarea tuturor celor implicați va da însă cu siguranță exact roadele așteptate, nu-i așa?

PS. Vaccinările „inutile” pentru diversele tulpini de gripă sunt efectiv o glumă sinistră, anuală, țînând cont că mutațiile tulpinilor sunt deja mult prea rapide pentru a avea un vaccin cu adevărat eficient de la un an la altul, iar perioada de testare ar fi mai mică de 6 luni.

Notă. Completările și hiperlinkurile din text aparțin redacției

Bibliografie

Sisteme complexe. Subiect de teză de doctorat inter-pluri și transdisciplinar. Formalismul (modelul) matematic al algebrei și analizei matriciale în contaminarea unui „human specimen” cu un virus (agent patogen inframicrobian, inclusiv, Covid-2019/SARS-CoV-2). Aplicații la crearea unui vaccin rezistent contra acestuia. [Subject of inter-pluri and transdisciplinary doctoral thesis. Mathematical (model) of algebra and matrix analysis in contamination of a „human specimen” with a virus (inframicrobial pathogen, including Covid-2019/SARS-CoV-2). Applications to create a resistant vaccine against it. (Multi-and inter-disciplinary dissertation topic. The mathematical algebraic and matrix model in the contamination of a human specimen with a virus)].