Acasă Turism Plaja sălbatică, neștiută, accesibilă cu mașina, poate cel mai frumos loc din...

Plaja sălbatică, neștiută, accesibilă cu mașina, poate cel mai frumos loc din România

Vă arătăm, astăzi, o plajă superbă, săpată în inima munților, care te va duce gândul departe, prin cele mai exotice locuri. Și, totuși, deși nu pare, este la noi în România.

E plaja aceea la care visezi un an de zile și în care vei găsi  și multă natură și libertate. Asta ni s-a întâmplat și nouă când am ajuns aici, la plaja dintre munți. Este locul în care nu îți pasă dacă ai semnal sau nu, îți lași telefonul pe silent și te bucuri că, măcar pentru câteva zile, nu mai vrea nimeni nimic de la tine. Adio, deadline-uri, adio, șefi morocănoși și lucruri pe care le faci doar pentru că trebuie!

Ce-am găsit, la Șuncuiuș, în Bihor? Vorbim de o plajă amenajată în inima Apusenilor, cu nisip fin, sezlonguri ca la mare și un view care te duce gândul, departe, la Thailanda. Și nu e nicio exagerare și asta datorită stâncii, ce te duce cu gândul la exoticul Krabi. Este proiectul inedit și îndrăzneț al medicului stomatolog Sebi Lascu, care, din dragoste pentru natură, a făcut aici imposibilul: a adus marea la munte.

Practic, cu fonduri europene și-a deschis o pensiune tradițională și a știut și cum să se folosească de minunile naturii. Râul Criș îi trece prin curte, iar stâncile din jur completează perfect peisajul de poveste, care vă va face să reveniți. Pensiunea este una clasică, curată, dar punctul forte rămâne plaja și natura.

Ce spuneți? Ați văzut fotografiile. Nu-i așa că merită să vă pregătiți mașina și să porniți la drum, acum, când încă nu mulți cunosc locul? Vă veți relaxa după un an de muncă și veți uita de toate, în acest mic colț de rai.

Cum ajungi cu mașina?

Traseu: București – Alba – Turda – Huedin – Negreni – Șuncuius. La 544 de km de București, la 230 de km de Timișoara, la 103 km de Cluj

Unde te cazezi?

Drumul este ușor accesibil cu mașina. Asfaltul este ca în palmă până la Șuncuiuș, iar de aici sunt de parcurs doar doi kilometri, pe un drum de țară. Practic, e doar începutul unui traseu superb, care te va duce spre câteva dintre cele mai spectaculoase peșteri din România: Izbândiș, Batanului, Vântului și Moanei. Noi ne-am cazat la Pensiunea Grădia, cea de care aparține plaja de poveste, dintre munți. Atenție,  plaja nu este foarte mare iar perioada verii locul poate să fie aglomerat! Chiar lângă plajă mai există o pensiune: Pensiunea Lavinia.

Cât costă?

Accesul la plajă și închirierea sezlongului costă 10 lei. Prețul unei nopți de cazare este de 170 pe noapte pentru o cameră dublă. (N.r. sunt preturile pentru sezonul 2019. Pentru sezonul 2020, preturile urmează să fie stabilite curând).

Ce ai de făcut?

– Pentru amatorii de cațărări montane sunt amenajate, chiar lângă plajă, câteva trasee de via ferata, pentru toate nivelurile de experiență.

– Cei care iubesc muntele pot să se exploreze zona și să facă plimbări pe mai multe trasee: unele mai puțin bătătorite, altele cunoscute.

– Rafting pe râul Criș

– Speologie

De explorat cu mașina: Parcul Național Padiș, aflat la 58 de kilometri distanță; Satul tradițional Roșia – una dintre cele mai mari comune din lume, ca suprafață locuită; Moara de apă din Roșia; Peștera cu Cristale

Sursa: Plaja sălbatică, neștiută, accesibilă cu mașina, poate cel mai frumos loc din România

Autor

Călători în Bascheți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.