Acasă Opinii Săracă ţărişoara mea, România! (I). Corespondenţă de la fostul deţinut politic, Prof....

Săracă ţărişoara mea, România! (I). Corespondenţă de la fostul deţinut politic, Prof. dr. Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului (Naţiunile Unite)

M-am născut aici, în România, în oraşul port la Marea Neagră, Constanţa, şi este ţara pe care nu am părăsit- o niciodată şi nici în viitor nu mă bate gândul să o fac, chiar dacă din cauza unor mentalităţi greşite şi a unor indivizi fără suflet şi caracter am suferit cu vârf şi îndesat aici, unde am crescut, m- am format şi afirmat ca cetăţean al acestui stat.

Și sincer, de- a lungul vieţii,  am avut multiple oferte de a- mi alege o altă ţară. De ce oare? Fiindcă am învăţat, la şcoală, şi ştiu de la istorici că, mă trag dintr- un popor european care trăieşte, încă, acolo unde a văzut lumina zilei pentru prima dată. Mă trag dintr- un popor care a cunoscut scrierea înaintea tuturor. O dovedesc tăbliţele de la Tărtăria. Stră-străbunicii mei ştiau  să se semneze încă cu 7000 de ani în urmă în timp ce scrierea sumeriană a apărut 1000 de ani mai târziu.

M-am născut în rândul poporului  care niciodată de- a lungul istoriei nu a fost cucerit chiar dacă a fost despărţit, împărţit şi asuprit de mari Imperii, precum cel Roman, Otoman, Austro-Ungar sau Rus şi Sovietic. Nici tot teritoriu al  Daciei nu a fost cucerit de Imperiul Roman, în totalitate,  rămânând totuşi Dacii liberi, cum nici Imperiul Otoman nu a reuşit să ne transforme în paşalâc aşa cum a făcut- o cu alte popoare.

Dar şi când am pierdut câte o bătălie, ea s-a făcut prin trădare de către alte ţări pe care le consideram, la un moment dat,  aliate. Mor de necaz, când văd ce am ajuns, cum  însuşi Europa, din care nu am plecat niciodată, caută să ne umilească, să ne jignească şi asuprească  şi cum nu pierde nici un prilej să ne lovească, chiar, pe la spate de multe ori.

S-a uitat, probabil, că prin sacrificiul nostru al  românilor,  Europa a fost salvată, cândva, şi chiar  creştinitatea, oprind invazia otomană cu luptători eroi precum  Iancu de Hunedoara care a salvat Viena şi tot spaţiul creştin. Constat cu durere în suflet cum actualii conducători nu au nici o legătură cu poporul. Ei sunt indiferenţi de interesele şi destinele oamenilor, de lipsurile şi preocupările lor, ei nu ştiu decât să promită lucruri pe care ştiu sigur că nu le pot înfăptui, mint şi abuzează de funcţiile lor din care nu ar pleca niciodată.

Munca lor nu are decât un singur scop, îmbogăţirea grabnică, pentru ei, familiile şi gaşca de partid  din care face parte. Observ cum toate bogăţiile acestei ţări, denumită generic „Grădina Maicii Domnului”, altădată aparţinând acestui popor, astăzi sunt exploatate de noii stăpâni. Lemnul, petrolul, gazele sau aurul, argintul şi chiar pământul şi apele minerale sunt  furate prin aşa zisa Privatizare, de stăini prin  munca muncitorilor români, care au  devenit cumpărători de bunuri occidentale.

După ce am distrus industria grea dar şi pe cea uşoară şi am vândut-o la fier vechi, tot mai mulţi români îşi vând forţa de muncă şi inteligenţa în ţări străine, căci sunt refuzaţi de propria ţară. Am devenit ţara cu cea mai mare migraţie, pe timp de pace, din lume,  cu peste 5 milioane de emigranţi, pe parcursul  ultimilor 30 de ani. Cu conducători, de tipul lui „Băse”, care nu şi- au  iubit poporul  niciodată, şi- au ales colaboratori din rândul celor lipsiţi de demnitate, fără coloană vertebrală, dobitoci, fără educaţie şi cu caractere îndolienice, drama poporului se vede şi se simte, imediat.

Ei promovează trădarea şi trădătorii, linguşeala şi linguşitorii, traseiştii politici, oameni care nu au conştinţă şi responsabilitate, pe care îi folosesc pentru a fura banul public, a minţii fără ruşine şi a-şi consolida funcţiile calde  pe care le-au obţinut, de fapt, tot printr- o mare fraudă de data asta electorală.

Toate guvernele, sunt făcute parcă de aceiaşi mamă, nu gândesc decât cum să-ţi mărească, ţie amărâtul de român, zilnic taxele şi impozitele, cum să te jecmănească şi să- ţi ia banii din buzunar şi aşa puţini pe care îi mai ai, consideraţi în opinia lor că am fii, vezi Doamne, prea bogaţi. Au scos ţara la mezat, prin contractarea de credite, de zeci de miliarde de euro, cu termene matusalemice, fără să se gândească ce lume lăsăm, de fapt, copiilor noştri. Este sigur că le oferim un viitor incert şi greu de parcurs.

Corespondenţă de la Prof. dr. Florentin Scaleţchi, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului – Naţiunile Unite, fost deţinut politic, condamnat  de două  ori la moarte de  regimul  dictatorului Ceauşescu, pentru complot în vederea trădării,  subminării şi  sabotării societăţii comuniste din RSR.

Thomas CSINTA, research professor of Mathematical modeling and Applied mathematics in Social Sciences and criminal investigative journalist (Press Attached, Organization for the Defense of Human Rights – United Nations)

Alte articole ale autorului

Întâlnirile dintre oameni sunt întâmplătoare? (Corespondenţă de la fostul deţinut politic, Prof. dr. Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului-Naţiunile Unite)

 

 

 

 

Articolul precedentProtejat: Thomas CSINTA, research professor of Mathematical modeling and Applied mathematics in Social Sciences and criminal investigative journalist (Press Attached, Organization for the Defense of Human Rights – United Nations)
Articolul următorProiectul EU & UE al lui Grid Modorcea (Scriitor, Dr. în Arte)
Fizician teoretician și matematiciancian de formaţie pluri-inter și transdisciplinară, adept şi promotor al educaţiei de excelenţă (gifted education) şi jurnalist de investigaţii criminale francez, de origine română, specializat în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale), în studiul fenomenelor socio - judiciare cu ajutorul unor structuri matematice complexe (teoria haosului - sisteme complexe, teoria ergodică, teoria teoria categoriilor și rețelelor, cercetarea operațională și teoria sistemelor formale de tip Gödel). Cofondator al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia de Excelenţă), de peste un deceniu și jumătate, este Director de studii în cadrul CUFR România (Conseil Universitaire-Formation-Rechereche auprès des Grandes Ecoles Françaises-Consultanţă Universitară, Studii şi Cercetări de pe lângă Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii), organism educaţional franco-român agreat de stat, având ca obiectiv, consilierea, orientarea şi pregătirea candidaţilor români cu Diplomă de bacalaureat, respectiv ai studenţilor din primul ciclu universitar (Licenţă), la concursurile de admitere în sistemul elitist de învatamânt superior „La conférence des grandes écoles françaises” (Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii - CPGE-Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles, Grandes Ecoles) şi Universităţile elitiste franceze (Licenţă, Master). Este autor a peste 600 de lucrări cu caracter științifico–didactic (articole și cărți de matematică și fizică, respectiv, de investigație jurnalistică – atât în limba română cât și în limba franceză, repertoriate și în BNF – Bilibioteca Națională a Franței, „François, Mitterrand”), care au contribuit la promovarea culturii și civilizației franceze în lume, precum și la admiterea a peste 1.000 de tineri români cu abilități intelectuale înalte (absolvenți de liceu și studenți) în școlile superioare franceze de înalte studii – Les Grandes Ecoles (un sistem educațional elitist și unic în lume), în special, în cele științifico–inginerești și economico–comerciale, dintre care, astăzi, majoritatea ca absolvenți, contribuie în calitate de cadre superioare sau de conducere la prosperitatea spirituală și materială a națiunii franceze în cadrul unor prestigioase instituții de învatamânt superior și de cercetare, mari companii private sau de stat, civile si militare, multinaționale, specializate în tehnologia de vârf, respectiv, în cadrul administrației locale și centrale de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.