Acasă Opinii Tranziție din perspectivă social-politică (corespondență de la prof. dr. Vasile Dâncu, Universitatea...

Tranziție din perspectivă social-politică (corespondență de la prof. dr. Vasile Dâncu, Universitatea București)

 

Vasile Sebastian Dîncu (n.1961) este profesor de sociologie la Universitatea București (la facultatea de Sociloogie), cu o bogată carieră didactică și de cercetare în domeniul științelor sociale și în publicistică, fiind implicat activ în viața publică din România. Este autor a numeroase cursuri, lucrări și volume de sociologie și cercetare sociologică, dar și a opt volume de publicistică în care radiografiază societatea contemporană. Susține cursuri de Sociologie Generală, Opinie publică, Comunicare, Cercetare de  piață, Management strategic. Este conducător de doctorat din 2005, membru ESOMAR (European Society for Opinion and Marketing Research), al Societății Sociologilor din România și al Asociației Sociologilor din România. El este fondator al săptămânalului regional Transilvania Reporter și al Revistei Sinteza (revistă de cultură și gândire strategică). Din anul 2014, este membru al USR (Uniunea Scriitorilor din România).

Activitatea sa științifică este centrată pe dezvoltarea unor analize și a unor teme de cercetare empirică privind realitatea românească din multiple unghiuri, dar mai ales pe mutațiile din zona realității simbolice și a infrastructurilor mentalitare (care este, de altfel, și subiectul tezei de doctorat), pe crearea de instituții, pe un proiect de prezență publică constantă, pe articularea de contraideologii. De-a lungul carierei didactice a pus bazele mai multor facultăți, centre de cercetare sau masterate în universități publice și private din București și Cluj Napoca.

Activitatea sa didactică este orientată pe dezvoltarea unui proiect de discurs sociologic aplicat. A realizat numeroase studii în domeniile: teorie socială, sociologia opiniei publice, cercetarea relațiilor interetnice, sociologia mass media și a comunicării de masă, cercetare sociologică, atitudini și comportamente politice, securitate și gestiunea riscurilor, cultură și instituții, studiul credințelor colective, ideologiilor și superstițiilor.

Bibliografie

 

 Lucrări științifice ale autorului publicate sub egida  Jurnalul Bucureştiului

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.