Acasă Literatură (proză, critică literară) Tu poți, așa e? (Corespondență de la Conf. dr. Cristina –...

Tu poți, așa e? (Corespondență de la Conf. dr. Cristina – Mihaela Barbu, Craiova)

Cristina Barbu

Da, te-am învins, nu mai spuneai nimic, doar zâmbeai, dar zâmbetul tău era trist. Am strâns umerii și te-am întrebat ce știi tu?
Nu poate să moară copacul, dar frunza poate să moară, nici cocorul nu poate să moară, dar aripa, da, și luna poate să moară, și valul, și malul, tu știai atât de multe, eu te iubeam și eram atât de vulnerabilă, eu puteam muri!
Când iubești poți să mori de atâta iubire!
Și ți-era teamă că într-o vară, ai să mă iubești și tu, și vei putea muri. Atunci, nu mă iubi, ți-am spus! Lasă că te iubesc eu și pentru tine! Dar, tu cum vei putea trăi fără suflet? Se poate trăi cu sufletul gol?
Un suflet fără iubire e atât de pustiu, cum vei putea să învingi iar?
Cum vei putea să faci soarele să răsară? Și lumina să răzbată în întuneric?
Cum vei putea trăi orb?
Cum vei putea trăi surd? Și olog? Și gârbov?
Căci fără iubire, fără mine vei fi rouă, doar rouă.
Rouă în aer, între două lumi, neputând să te ridici, neputând să te apleci.
Vei fi copac fără frunze, vei fi mare fără val, mare fără țărm, te vei răscoli, te vei prăbuși, te vei vântura. De aceea ești trist? De aceea ochii tăi sunt goi?
De aceea lacrima are culoare de zaț de cafea?
Abia acum cade și lacrima mea, un râu e la picioarele mele, ești tu?

Și când va trebui să învăț cum se moare, o voi face senin, cu obrazul pe pământul cald, cuminte, iubindu-te, așteptându-te, strângând în gând un sărut pe gât, întrebându-mă ca un copil cum poate un om să oprească o inimă, și dacă poate opri o inimă, nu-i așa că poate opri ploaia? Și poate opri vântul? Și păsările le poate opri să mai plece? Tu poți, așa e?

Conf. dr. Cristina–Mihaela Barbu (Craiova)

,,Universitar de certă vocaţie pedagogică în Craiova ….(cu două licenţe la Universitatea din Bucureşti, în chimie–1993 şi psihologie–2007, plus o a treia, în marketing), din 2009 Doctor în Chimie Analitică, cercetător ştiinţific cu intuiţii irefragabile, Doamna Cristina –Mihaela Barbu– mai presus de acestea–este un intelectual rasat şi scriitor cu talent incontestabil, bine cultivat…..” (Dan Lupescu)

Notă. Articolele autoarei Cristina – Mihaela Barbu în Jurnalul Bucureştiului

Nota redacției

Investigations Criminelles (Investigații Criminale)

Direction Centrale de la Police Judiciaire (DCPJ)