Acasă Congres Internațional - Conferință Internațională Wallachia eHub dezvoltă parteneriate internaționale în domeniul transformării digitale în Italia (Corespondență...

Wallachia eHub dezvoltă parteneriate internaționale în domeniul transformării digitale în Italia (Corespondență de la Conf. dr. Costin Lianu, președinte Inter-Bio, director general USH Pro Business și președinte ACEX – coordonator al proiectului „IH Bio Danubius” din cadrul Agroecology-Transect, respectiv, al proiectelor Cyrus și WeH)

În cadrul conferinței internaționale dedicată digitalizării, „Orizzonti Digitali” (Orizonturi digitale), desfășurată în perioada 14-15 septembrie 2023 la Isola Polvese, regiunea Umbria, de Confindustria Umbria și Umbria Digital Innovation Hub, (organizație promovată de Confindustria Umbria pentru servicii de transformarea digitală), Wallachia eHub a prezentat oferta sa de servicii și exemple de bună practică în fața unei audiențe de două sute de persoane interesate în domeniu. De asemenea, a fost prezentat și proiectul condus de Confindustria Umbria pentru înființarea unui Hub European de Inovare Digitală. Alături de Romania au fost prezenți la dezbateri, managerii de cooperare internațională și reprezentanți ai centrelor europene de inovare digitală din Argentina, Uruguay, Peru, Columbia, Mexic, Finlanda, Portugalia, Lituania, Germania și Polonia. Conferința a reprezentat  o oportunitate de a prezenta Centrul  European Wallachia eHub, coordonat prin USH Pro Business  cu sprijinul a 15 parteneri. Reprezentanți din lumea cercetării, industriei și instituțiilor au discutat despre practica centrelor  de inovare digitală.

A impresionat prezența online a profesorului Luciano Floridi, unul dintre cei mai mari gânditori mondiali privind implicațiile tehnologiei informației, în prezent profesor emerit al Universității Yale unde conduce Centrul pentru Etică Digitală. Fost profesor al Universității Oxford, distinsul filozof, recunoscut ca autoritate de prima rang în materie, a explicat cum inteligența artificială schimbă lumea și afacerile, și ce probleme morale sunt legate de apariția impetuoasă a acestei tehnologii.

Conform  președintelui Confindustria UmbriaVincenzo Briziarelli,  se vor aloca prin PNRR italian 5 Mil€, prin UDD Umbria, pentru a ajuta afacerile și administrația publică să dezvolte inovația digitală. Proiectele vizează experimentarea de tehnologii avansate, introducerea de aplicații de inteligență artificială,  securitatea cibernetică, dezvoltare  abilități s.a..„Am avansat în cunoașterea reciprocă a potențialului centrelor de inovare digitală din Europa și alte continente, inițiativa UDD Umbria și Confindustria fiind remarcabile. Vom coopera în viitor pe multiple planuri cu centrele prezente, în vederea creării a unui veritabil coridor internațional digital care să lege aceste centre. Am reținut preocuparea, subliniată de vorbitori de talia lui Luciano Floridi, privind „capcanele” digitalizării necontrolate cu neglijarea aspectelor etice sau de tranziție ecologică și vom prelua acest subiect în dezbaterile noastre. Pentru noi este onorant ca UDD Umbria și Confindustria vor fi prezente la summit-ul nostru de la Sinaia, eveniment ce va avea loc în perioada 16-17 noiembrie 2023, unde invităm pe toți cei interesați să participe. În plus, evenimentul nostru permite și sesiuni de matchmaking pe zona de digitalizare unde se poate intra imediat și gratuit (InnopRo-Innovation Pathways Romania-About the event (EN) (b2match.io) a declarat Conf. dr. Costin Lianu, președinte Inter-Bio, director general USH Pro Business și președinte ACEX–Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export, coordonator al proiectului „IH Bio Danubius” (din cadrul Agroecology-Transect), coordonator WeHub.

Un loc central în dezbateri a fost dedicat inteligenței artificiale, un aspect care nu trebuie omis în activitatea centrelor digitale. „Inteligența artificială digitală în general–a observat Luciano Floriditransformă radical lumea și modul în care putem fi creativi și productivi. Dar cel mai influent factor nu este profunzimea schimbării, ci viteza și polarizarea acesteia. Primul, îngreunează societatea atât privind adaptarea, cât și adoptarea celor mai eficiente măsuri de gestionare și direcționare a tranziției. Al doilea, creează diviziuni între cei care beneficiază de soluții noi și cei care rămân excluși, sau chiar plătesc costurile. În ambele cazuri, soluția aplicării inteligenței artificiale este mai multă inteligență umană și capacitate de predicție, managerială și inovatoare. Acesta este motivul pentru care viitorul aparține noilor lucrători cu guler verde, care au responsabilitatea de a gestiona și dirija revoluția digitală și IA, ca resurse extraordinare pentru a rezolva problemele globale cu care trebuie să se confrunte, de la creșterea economică la nedreptatea socială și la impactul asupra mediului. Și din acest motiv, lumea corporativă și productivă poate ar trebui să acorde o importanță mai mare nu numai creării de bogăție ci și a unei repartizări a ei pe principii sociale și de sustenabilitate”.

„Rețeaua internațională–a declarat președintele Umbria Digital Innovation Hub Alessandro Tomassinieste o mare valoare pe care o punem la dispoziția companiilor din Umbria, care pot astfel lucra cu cele mai bune competențe internaționale în domeniul digital. De asemenea, ne permite să ne promovăm excelența digitală în străinătate. De fapt, am prezentat trei proiecte, două în America de Sud și unul în Africa, pentru a aduce profesionalismul umbrian și european în acele țări.

Conf. dr. Costin Lianu (Președinte ACEX-Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export). Președinte Asocia’iei Inter-Bio, director general USH Pro Business și Coordonator național Strategia Națională de Export 2004-2015. Coordonator științific al Programului de cooperare elvețiano-român de promovare a exportului la nivel de IMM-uri. Autor al lucrării „Managementul Strategiilor de export la nivel național, regional și sectorial”, Editura Economică, București, 2010. Co-autor al lucrării „Perspective şi provocări ale exporturilor româneşti în perioada 2010-2014, prin prisma relaţiilor comerciale bilaterale şi regionale ale Uniunii Europene”, Insitutul European Român, 2012. Titular de curs universitar „International Market Access Strategies & Branding” Unesco Chair, 2008-2021).  Coordonator al proiectului „IH Bio Danubius” din cadrul Agroecology-Transect, respectiv, al proiectelor Cyrus și WeH.

Notă. Alte articole despre USH Pro Business în Jurnalul Bucureștiului

Nota redacției

„Urmuz şi Eminescu”. Editorial – Revista de Cultură „Curtea de la Argeș” (Corespondență de la Acad. Gheorghe Păun – Redactor șef)

Țebea – Comemorarea a 151 ani de la moartea marelui revoluționar român pașoptist Avram Iancu în prezența G-ralului de Bg (r). Constantin – Bartolomeu F. Săvoiu (înalt demnitar al masoneriei naționale și internaționale, Suveran Mare Comandor, Mare Maestru al MLNR 1880, directorul jurnalului independent „Patria Română”) însoțit de prof. dr. Thomas Csinta (jurnalist de investigații criminale, director și redactor șef al publicației cultural – educaționale și științifice cu caracter socio – judiciar „Jurnalului Bucureștiului” – atașat de presă din partea OADO al Națiunilor Unite la Cuțile cu Jurați ale tribunalelor judiciare franceze)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 1)

Drama de pe Bulevardul La Défense de la Nanterre (Métropole du Grand Paris). Moartea adolescentului franco – algerian Nahel (Naël) Merzouk – o crimă (asasinat) cu caracter rasial (conform organizațiilor musulmane și ale drepturilor omului) sau legitimă apărare din parte polițistului – motociclist Florian Menesplier (conform sindicatelor de poliție și organizațiilor de extremă dreaptă)? Consecințele evenimentului dramatic. În căutarea adevărului istoric.

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez, napoleonian, de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra