Acasă Sănătate Cum să-ți îmbunătățești vederea? Exercițiu simplu pentru miopie și hipermetropie

Cum să-ți îmbunătățești vederea? Exercițiu simplu pentru miopie și hipermetropie

Ochelari de vedere

A treia săptămână din luna mai este Myopia Awareness Week. Listezi acest optotip (română, engleză) pe o foaie A4 pe care o lipești pe ușă/perete în dreptul înălțimii ochilor stând în picioare.

Miopie

Alegi un rând oarecare de la o oarecare distanță, pășești în spate încetișor până la punctul în care acel rând ales începe să devina neclar. Stabilești bine care este distanța de la care acel rând ti se pare neclar. Faci pași mici în spate pentru a găsi acel punct și te oprești. Din această poziție, ai un picior în față și unul în spate. Când fandezi pe piciorul din față, vezi rândul clar. Dacă fandezi pe piciorul din spate, ți se pare neclar rândul.
Oscilezi vreo 5-10 minute între piciorul din față (vedere clară) și piciorul din spate (vedere neclară)
Repeți exercițiul în fiecare zi, de preferință de mai multe ori pe zi. Punctul de la care vezi acel rând neclar se va muta in spate. Când ai reușit să vezi din capătul celalalt al încăperii rândul ales bine, treci la randul urmator.

Hipermetropie

Alegi un rând oarecare de la o oarecare distanță, pășești în față încetișor până la punctul în care acel rând ales începe să devina neclar. Stabilești bine care este distanța de la care acel rând ti se pare neclar. Faci pași mici în față pentru a găsi acel punct și te oprești. Din această poziție, ai un picior în față și unul în spate. Când fandezi pe piciorul din față, vezi rândul neclar. Dacă fandezi pe piciorul din spate, ți se pare clar rândul. Oscilezi vreo 5-10 minute între piciorul din față (vedere neclară) și piciorul din spate (vedere clară).

Repeți exercițiul în fiecare zi, de preferință de mai multe ori pe zi. Punctul de la care vezi acel rând neclar se va muta in față. Când ai reușit să vezi rândul ales bine stând cu nasul în el, treci la randul urmator.

Dacă ți-a plăcut acest articol, atunci te-ar putea interesa și:

Vrei să afli care sunt cele mai grave 7 greșeli pe care majoritatea oamenilor le fac în învățare? Vrei să înveți și tu cum să citești mai repede, cum să memorezi mai inteligent și cum să te concentrezi mai bine? Participă la seminarul de învățare eficientă!

Înscrie-te aici pentru webinarul gratuit

MVG (Marcus-Victor Grant)

Nota redacției

Lansare de carte la BCU București. Cultură generală contemporană prin intermediul faptului divers. Carte de investigaţii jurnalistice din actualitatea internaţională dedicată Generalului Bartolomeu–Constantin Săvoiu, Suveran Mare Comandor–Mare Maestru al Marii Loji Naționale Române fondată în 1880