„Titlul cărții lui Thomas Csinta care abordează o gamă largă de subiecte precum atentate, terorism, jihadologie, marea criminalitate, crime de sânge, crime economico-financiare, crime sexuale, erori judiciare și aspecte sociale-economice, m-a intrigat încă de la început. Această lucrare exhaustivă și bine documentată oferă o perspectivă cuprinzătoare asupra unor probleme grave cu care se confruntă societatea contemporană. Una dintre cele mai remarcabile aspecte ale cărții este abordarea echilibrată și obiectivă a subiectelor sensibile. Autorul reușește să prezinte informații complexe și detaliate, fără a se lăsa influențat de prejudecăți sau de opinii personale. Acest lucru este deosebit de important într-o lume în care subiectele precum terorismul și crimele violente sunt adesea tratate cu sensaționalism și senzaționalism. Un alt aspect valoros al cărții este profunzimea cercetării și a analizei prezentate. Thomas a petrecut ani de zile studiind și investigând aceste subiecte, iar rezultatele se reflectă în detaliile și informațiile oferite. Cititorul este condus printr-o călătorie captivantă și informativă, în care fiecare subiect este abordat într-un mod riguros și bine argumentat. Un alt punct forte al cărții este abordarea interdisciplinară a subiectelor. Autorul nu se limitează doar la aspectele juridice sau criminologice, ci explorează și aspecte sociale, economice și politice. Această abordare holistică oferă o perspectivă mai amplă asupra problemelor abordate și permite cititorului să înțeleagă mai bine contextul în care acestea apar. Cu toate acestea, trebuie menționat că cartea poate fi uneori dificilă de parcurs datorită nivelului ridicat de detalii și informații prezentate. Pentru un cititor neinițiat în aceste subiecte, poate fi necesară o atenție sporită și o familiarizare prealabilă cu terminologia specifică. Cu toate acestea, acest aspect nu diminuează în niciun fel valoarea și importanța cărții. Concluzionând putem spune că această carte este o lucrare remarcabilă și indispensabilă pentru oricine este interesat de subiectele enumerate mai sus. Abordarea echilibrată, cercetarea riguroasă și abordarea interdisciplinară fac din această lucrare o sursă valoroasă de informații și o contribuție semnificativă la înțelegerea și combaterea acestor probleme grave cu care se confruntă societatea contemporană” (Dr. Dr. Christian W. Schenk,poet și traducător trilingv membru al USR, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondentul permanent al Jurnalului Bucureștiului din Boppard–Renania-Palatinat, Germania)
Aceaastă carte de „Investigații Jurnalistice” cu tematică socio-judiciaro-economică din actualitatea internațională, cu o tematică foarte diversificată (marea criminalite–crima organizată, crime de sânge, crime sexuale–kidnapping, terorism–jihadologie, erori judiciare, crime economico–financiare, economie–societate, etc.) pe înţelesul tuturor, este absolut inedită (fără precedent în literatura de specialitate), adresată unui public larg, care are la baza cele 10 volume de „investigații jurnalistice în serial” +1 „hors serie” cu caracter științifico–didactic și educațional, adresate unui public restrâns (din mediul academic–universitar), dintre care 9 sunt deja apărute–iar cele doă rămase sunt în curs de apaiție și a căror lansare va avea loc, aproximativ, simultan, la BNF (Bibliothèque Nationale de France–François Mitterrand și la BCU (Biblioteca Centrală Universitară din București), atunci când seria va fi completă.
Cartea este dedicată, în semn de recunoștiinţă și preţuire, prietenului meu, Generalul (r) Constantin–Bartolomeu Săvoiu [Prea Puternic Suveran, Mare Comandor al Supremului Consiliu de grad 33° și ultim al Ritului Scoțian Antic și Acceptat pentru România, Prea Respectabil Mare Maestru al Marii Loji Naționale Române fondată în 1880, Cel mai onorabil arhonte, deputat în Parlamentul European al Patriarhiei Ecumenice al Constantinopolului, (Co)Președinte Executiv al Uniunii Mondiale Masonice Tradiţionale, (Co)Preşedinte al Alian șiei Mondiale a Bisericilor Canonice Ortodoxe], iar cuprinsul acesteia este organizat astfel încât să corespundă secției Economic–Juridic–Sociologie a Academiei Române la care candidez la propunerea lui, având în vedere faptul că secția de MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale–Sociologie Matematică), specialitatea mea, nu există la secția de Matematică (sub formă de matematici aplicate) a Academiei Române. Ca și seria de „Investigații jurnalistice în serial”, această carte va fi lansată, tot, la BCU (Biblioteca Centrală Universitară din București), împreună cu seria de „Investigații jurnalistice în serial” (în total, 13 volume: 1-10, 8bis, 9bis, 10bis, în cca 50.000 de pagini, în format ceva mai mic de A4)
În cele cca 760 de pagini ale sale (în format aproape A4) cu cele 5 anexe (totalizând cca 400 de pagini) sunt incluse (în formă simplificată, sub formă de rezumat) cele mai importante lucrări din seria de lucrări mai sus menționată, fiecare, în numai câteva pagini (2–9) în loc de 55–70, în forma sa orginală, publicate și în Jurnalul Bucureştiului [Thomas Csinta (research professor of Mathematical modeling and Applied mathematics in Social Sciences and criminal investigative journalist)] și au ca scop restabilirea adevărului istoric în problemele pe care le abordează (în limita posibilului).
La baza acesteia stau în exclusivitate, fie informaţiile obţinute de către autor la locul evenimentelor (ca ataşat de presă), fie sursele proprii ale acestuia (mai mult sau mai puţin oficiale, majoritatea necunoscute publicului–dar de mare fidelitate, menţionate în lucrare), care, de fiecare dată când a fost posibil (şi cazul), au fost confruntate cu datele furnizate de către alţi jurnalişti (nu rareori, depășite, confuze, false sau contradictorii) în presa internaţională de largă circulaţie (franceză: Le Monde, Le Figaro, Le Parisien, La Tribune, Libération, La Croix, La Dépêche du Midi, etc.; americană: New York Times, New York Post, The Washington Post, etc.; britanică: The Daily Telegraph, The Times, The Guardian, The Independent, etc.; germană: Bild Zeitung, Berliner Zeitung, Frankfurter Allgemaine Zeitung, Die Welt, Der Tagesspiegel, etc., sau în cazuri mai rare, cea spaniolă: El Pais, El Mundo; italiană: La Republica, Il Giornale; portugheză, mexicană şi braziliană).
Anexă
Parteneriat Jurnalul Bucureştiului