Expoziția „Împreună în trecut, în prezent și-n viitor” la Galeria Romană

Expoziția de artă clasică și contemporană „ Împreună în trecut, în prezent și-n viitor" la Galeria Romană. Articolul face parte din ciclul „La pas prin galeriile bucureștene”, rubrică înființată de mine și consacrată deja, din luna mai 2015, în Jurnalul Bucureştiului. Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor, 1 iulie 2022. Notă: cele 3 organe de presă pentru care scriu sunt parteneri media ai Galeriei Romană (Jurnalul Bucureştiului şi Intell News din 2016, Ultima Oră din 2019).

Afișul expoziției „ Împreună în trecut, în prezent și-n viitor" la Galeria Romană. Sursă fotografii afiș: internet

Articolul face parte din ciclul „La pas prin galeriile bucureștene”, rubrică înființată de mine și consacrată deja, din luna mai 2015, în Jurnalul Bucureştiului. Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor. A se vedea și Supliment cultural, La pas prin galeriile bucurestene.

Notă. Cele 3 organe de presă pentru care scriu sunt parteneri media ai Galeriei Romană (Jurnalul Bucureştiului şi IntellNews Romania din 2016, Ultima Oră din 2019).

Galeria Romană din București, Bulevardul Lascăr Catargiu nr 1, sector 1. Credit foto: Claudiu Victor Gheorghiu, 2016

Comunicat de presă

„Împreună în trecut, în prezent și-n viitor”. Expoziție de artă clasică și contemporană.

În perioada 8 iulie–29 august 2022, Galeria Romană vă invită la o nouă expoziție de pictură și sculptură. Vernisajul va avea loc vineri, 8 iulie, începând cu ora 19:00. Bd. Lascăr Catargiu, nr 1, sector 1, București (Piața Romană). Pictorii care au creat Școala Românească de Arte Plastice și pictorii care transmit mai departe valorile acesteia stau împreună acum pe simezele Galeriei Romană. Lucrările de pictură și sculptură expuse îndeamnă privitorul la o introspecție: analizând cronologic istoria artei românești, se creează o punte și un dialog între întemeietorii Școlii românești de pictură, discipolii acestora și artiștii contemporani. O atentă selecție a lucrărilor s-a dorit a evidenția momente cheie, nume importante și teme ce i-au preocupat constant pe cei prezenți în expoziție.

„Cred nestrămutat în valoarea artei noastre. Și mai ales cred în valoarea de mâine a artei noastre…Datoria fiecărei generații noi este să desăvârșească și să sporească aportul artistic al străbunilor.” (Extras din Însemnările unui pictor, N.N. Tonitza)

Programul galeriei: luni-vineri: 10:00 – 18:00; sâmbătă: 10:00 –15:00. Parteneri: Catena pentru Artă, Evenimentul Zilei, Senso TV, TVR1, Jurnalul Bucureştiului („Le Petit Parisien”), Intell News, Modernism, Agenția pentru Carte, Ultima Oră, Propagarta, Curatorial.

„Începând din mai 2014, o casă-monument din centrul Capitalei devenea Galeria Romană. A luat naștere din dorința fondatorilor de a oferi publicului din România și nu numai, un spațiu  comun, care să poarte cu sine cel puțin un suflet și câteva priviri. La Galeria Romană veți găsi o perspectivă nouă care trece dincolo de expunerea clasică, impersonală, a operei de artă, un dialog între privitor și opera de artă, o oază de frumos și de educație a privirii intr-o lume grăbită și în continuă mișcare.”

A consemnat pentru Jurnalul Bucureştiului („Le Petit Parisien”) Claudiu Victor Gheorghiu   

Gheorghiu Claudiu – Victor, artist vizual, Senior Editor Jurnalul Bucureştiului

Nota redacției