Acasă IT-Tehnologia informai - Aplicații în Economie Achiziție importantă în domeniul IT din România și din Europa de Sud-Est...

Achiziție importantă în domeniul IT din România și din Europa de Sud-Est | Asseco SEE (ASEE) preia pachetul majoritar de acțiuni din Bithat

ASEE, cea mai mare companie IT din Europa de Sud-Est, parte a ASEE Group (Asseco Group), continuă extinderea și face o nouă investiție strategică în zona soluțiilor de document management prin unirea forțelor cu Bithat, unul dintre jucătorii locali importanți din domeniul digitalizării și automatizării datelor, a documentelor și a proceselor de business. Scopul comun, urmărit de cei doi acționari majoritari, ASEE și Bithat, este de a accelera dezvoltarea soluțiilor existente și a noilor servicii dedicate clienților din România și regiunea SEE. Asseco SEE (ASEE) este o companie cu impact semnificativ în mediul de afaceri din România. Prezentă pe piață încă din 2005, compania are un număr de aproximativ 120 de angajați în țara noastră și o cifră de afaceri ce depășește 130 de milioane de lei.

BSTS_ASEE

Asseco SEE (ASEE), cea mai mare companie de IT din Europa de Sud-Est, achiziționează BSTS și aduce în România soluții de trafic inteligent și Smart City

Bithat este dezvoltatorul propriei platforme de document management-Documenta DMS, de arhivare electronică, automatizare fluxuri de date și documente, e-Sign, e-Registry, BPM, OCR și Robotic Process Automation, implementată de peste 10 ani pe piața din România. „Achiziția Bithat Solutions vine să reconfirme angajamentul ASEE de a extinde portofoliul de produse și servicii în zona de document management și servicii online digitale. Prin consolidarea soluțiilor IT și a expertizei oferite împreună cu Bithat, marcăm un pas important spre a deveni unul dintre principalii furnizori de pe piață în domeniul digitalizării”, a declarat Adrian Năstase, Country Leader, ASEE România.

Bithat a experimentat o creștere rapidă în ultimii ani, iar alăturarea Grupului ASEE reprezintă o oportunitate extraordinară de a continua extinderea pe noi piețe externe. Suntem încântați să vedem că eforturile remarcabile, pasiunea echipei și performanța companiei noastre sunt confirmate prin trecerea la o nouă etapă de dezvoltare a business-ului, prin consolidarea poziției pe piața internă și extindere pe cea globală, ca parte a Grupului ASEE. Ne-am dorit un partener strategic, cu prezență și expertiză solide la nivel internațional, pentru continuarea viziunii și strategiei de dezvoltare“, a completat Daniela Boboc, General Manager Bithat Solutions.
 
Această achiziție confirmă strategia ASEE de dezvoltare continuă și diversificare a ofertei de servicii și soluții pentru clienții săi. Clienții companiei Bithat Solutions fac parte din sectoare variate de activitate, atât din rândul administrațiilor publice locale și centrale, cât și din sectorul privat: petrol și gaze, utilități, energie, construcții, agricultură, inginerie, FMCG, sănătate, asigurări, bănci, IMM-uri, producție.
 
Este un pas important pentru noi, atât în direcția poziționării ca lideri locali de soluții de digitalizare, cât și pentru extinderea spre alte piețe din Europa”, a concluzionat Adrian Bărcuțean, CTO și arhitectul produsului software Bithat Solutions.

 
Notă. Bithat Solutions este o companie românească cu capital privat 100%, care îşi propune sa fie lider în Romania în domeniul soluţiilor de stocare, digitalizare, de arhivare şi management (date şi documente). Aplicaţiile de management al documentelor acoperă soluții tehnice integrate pentru gestionarea documentelor și a conținutului, digitalizarea documentelor și proceselor(e-Sign, platformă de colaborare, e-Registry, BPM, OCR), tehnologie pentru end-to-end, low code, ca un software all-in-one pentru managementul datelor, documentelor și serviciilor digitale care satisface nevoile digitale atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat, constând în principal în software specializat, mentenanță și suport tehnic.


Grupul ASEE operează în 23 de țări și are aproape 3.500 de angajați. ASEE face parte din ASEE Group (Asseco Group), cea mai mare companie IT din Polonia și din Europa Centrală și de Sud-Est. Asseco Group este prezent în peste 55 de țări (majoritatea țărilor europene, Israel, SUA, Africa, Japonia și Canada) și are peste 27.000 de angajați. ASEE este una dintre cele mai mari companii IT în domeniul producției și implementării de soluții software și servicii proprii în regiunea Europei de Sud-Est, Turcia, Spania, Portugalia, Andorra, Columbia, Peru, Republica Dominicană, Slovacia și Republica Cehă. Compania oferă soluții TIC pentru o varietate de verticale industriale, inclusiv pentru sectorul financiar, industria plăților, administrația publică și telecomunicații. Totodată, în domeniul plăților, serviciile și produsele companiei sunt comercializate sub denumirea Payten.
ASEE operează pe piața din România de 17 ani și are o cifră de afaceri anuală de peste 130 de milioane de leiASEE în România este una dintre cele mai mari companii integratoare și furnizoare de sisteme, soluții și servicii IT din țară.

Notă

Potrivit unui studiu recent realizat de Agenția Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA), care include răspunsurile a peste 250 de companii din UE, 85% dintre acestea consideră amenințările cibernetice ca fiind o preocupare majoră pentru evoluția business-urilor. Aceasta în contextul în care 80% dintre companiile participante la studiu au răspuns că dețin sau operează informații critice sau sensibile, a căror compromitere ar pune în pericol desfășurarea activităților.

În acest context, ASEE cea mai mare companie IT din Europa de Sud-Est, parte a ASEE Group (Asseco Group), prezentă și pe piața din România, anunță obținerea Microsoft Threat Protection Certification, una din certificările în domeniul Advanced specializations–Security. Ca urmare a obținerii acestei certificări, ASEE devine una dintre cele mai sigure companii în oferirea de servicii informatice, punând la dispoziția partenerilor cele mai avansate soluții de securitate cibernetică, ce pot răspunde nevoilor din ce în ce mai exigente pe care companiile le întâmpină.

„În timp ce obținerea unei specializări avansate necesită o investiție de timp și resurse, acest lucru este o modalitate eficientă de a prezenta capacitățile tehnice și expertiza, ceea ce ajută la diferențierea organizației în piață. Suntem încrezători că specializările avansate îi ajută pe clienți să identifice cu ușurință companiile care sunt cel mai bine poziționate pentru a-și satisface nevoile și deschid o vizibilitate mai mare pentru compania noastră, în căutările clienților. Pe măsură ce ritmul rapid al transformării digitale continuă să remodeleze peisajul digital, securitatea cibernetică va crește în relevanță pentru indivizi, organizații, guverne și comunități din întreaga lume. Suntem astfel încurajați să depunem eforturi pentru obținerea mai multor specializări avansate în protecția amenințărilor, astfel încât să existe o poziționare mai bună, pentru a răspunde nevoilor în continuă evoluție ale clienților în materie de securitate cibernetică” a declarat Mădălina Manon Stratulat, Sales Manager, Dedicated Solutions Business Unit, ASEE.

Adopția rapidă din ultimul timp a transformării digitale a avut ca rezultat creșterea importanței securității cibernetice, nu numai în rândul profesioniștilor IT, ci și în toate departamentele companiilor. Incidentele de profil înalt petrecute în ultimii ani au repoziționat ca importanță securitatea cibernetică pentru liderii de afaceri, iar adoptarea accelerată a muncii la distanță, a crescut și mai mult importanța protecției datelor pe care organizațiile le gestionează.

Potrivit aceluiași studiu elaborat de ENISA, peste 70% dintre companiile respondente au adoptat doar soluții minimale de securitate cibernetică, precum back-up-ul datelor, antivirus, firewall și actualizări ale software-urilor utilizate. Doar 30% dintre companii au o strategie mai complexă când vine vorba de protecția împotriva atacurilor cibernetice, care să includă cursuri pentru angajați pentru conștientizarea amenințărilor cibernetice, angajarea de personal specializat în securitate cibernetică, structuri de răspuns la incidente sau planuri de recuperare a datelor și continuare a activității în urma unor atacuri.

Prin obținerea Microsoft Threat Protection Certification, una din certificările în domeniul Advanced Specializations– Security, ASEE vine în întâmpinarea business-urilor care, prin adoptarea de tehnologii și servicii de tip Cloud, fie el public, privat sau hibrid, sunt expuse unor riscuri tot mai mari, ca urmare a măririi suprafețelor de atac. Potrivit studiului ENISA, peste 64% dintre companii utilizează servicii de tip-Cloud pentru diverse servicii de informații și instrumente de acces la distanță de diferite tipuri, funcționalități și niveluri de securitate. În funcție de serviciile folosite din Cloud, ASEE pune la dispoziția companiilor soluții certificate Microsoft ATP (Advanced Thread Protection), precum Microsoft Office 365 Advanced Threat Protection, Microsoft Azure Advanced Threat Protection, sau Windows Defender Advanced Threat Protection.

Nota redacției

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.