Prima zi din Noul An aduce veşti pentru românii care au contractat credite cu dobânzi variabile, şi anume IRCC (Indicele de referință pentru creditele consumatorilor) creşte de la 4.06% la 5.71%. Specialiştii în creditare vin cu soluţia şi te învaţă cum să o aplici.
Ce soluţii au românii cu credite raportate la IRCC?
Brokerii de credite de la compania AVBS Credit le recomandă românilor să îşi refinanțeze acum creditele şi să aleagă dobânda fixă. Prin refinanțare, debitorii pot stagna valorile ratelor pe dobânda fixă aleasă, pentru o perioadă de 3-5-8-10 ani sau pe mai mulți ani, evitând ca ratele să le crească și mai mult în viitor.
„Principala variantă pe care o au românii cu credite raportate la IRCC este una simplă şi la îndemână prin care aceştia se pot proteja de efectele creşterii indicelui şi anume prin refinanţare în credit cu dobândă fixă. Dobândă fixă îi oferă debitorului un cadru sigur și stabil, protejându-l de viitoarele fluctuaţii ale IRCC (Indicele de referință pentru creditele consumatorilor) și păstrându-i rata la aceeași valoare pe toată perioada de dobândă fixă. Recomand în continuare refinanțarea pe dobândă fixă, măcar pentru 3 ani, deoarece IRCC pare să nu scadă nici de la 1 aprilie 2023, ci va rămâne în jurul a 6% și nu putem previziona încă ritmul de scădere, dacă va fi accelerat sau lent. Principalul avantaj este acela că debitorii câștigă timp și siguranță, căci în perioada de dobândă fixă, piața bancară se va stabiliza, IRCC va scădea, iar dobânzile variabile se vor diminua”, explică Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.
Românii afectaţi de creșterile IRCC își pot diminua valorile ratelor creditelor cu dobânzi variabile și apoi le pot stagna temporar pe valorile reduse prin refinanțarea pe dobândă fixă, soluția fiind recomandată de către brokerii de credite de la AVBS Credit. Așadar, cea mai bună soluție de finanțare a momentului rămâne creditul ipotecar cu dobândă fixă, iar românii cu credite vechi, raportate la IRCC, pot începe formalităţile de refinanţare în credit ipotecar cu dobândă fixă imediat, beneficiind de protecție absolută în privința oricăror actualizări.
Diminuarea ratelor creditelor cu dobândă variabilă influenţată de creşterile IRCC este principala preocupare a specialiştilor în domeniul financiar-bancar. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de finanţare actuale ale acestor clienţi, românii debitori beneficiază de soluții de refinanţare potrivite nevoilor și contextului lor financiar datorită brokerilor de credite. Reţeaua AVBS Credit este formată din 50 de francize, în peste 20 de orașe din România.
Notă. AVBS Credit (format din 50 de francize, în peste 20 de orașe din România, dintre care 7 au fost înfiinţate în prima jumătate a anului 2022) este compania de intermedieri credite bancare fondată în anul 2007 de către antreprenorul Valentin Anghel, care oferă servicii personalizate de intermedieri credite bancare, 100% gratuite pentru clienți. AVBS Credit lucrează cu peste 35 de bănci și IFN (Instituție financiară nebancară) din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienții care optează pentru un credit. AVBS Credit este membră ARBC (Asociația Română a Brokerilor de Credite). Detalii despre obținerea unei francize AVBS Credit: Detalii Obținere Franciză-AVBS Credit şi Facebook AVBS Credit
Instituția financiară nebancară (IFN) este o entitate, alta decât instituțiile de credit (bănci), ce desfășoară o activitate de creditare cu titlu profesional, în condițiile stabilite de lege. În cazul României, înființarea și funcționarea IFN-urilor sunt reglementate de Legea nr. 93/2009 privind instituțiile financiare nebancare. Acestea pot desfășura, în condițiile legii, următoarele activități de creditare:
- a) acordare de credite, incluzând, fără se limita la: credite de consum, credite ipotecare, credite imobiliare, microcredite, finanțarea tranzacțiilor comerciale, operațiuni de factoring, scontare, forfetare;
- b) leasing financiar;
- c) emitere de garanții, asumare de angajamente de garantare, asumare de angajamente de finanțare;
- d) acordare de credite cu primire de bunuri în gaj, respectiv amanetare prin case de amanet;
- e) acordare de credite către membrii asociașiilor fără scop patrimonial organizate pe baza liberului consimțământ al salariaților/pensionarilor, în vederea sprijinirii prin împrumuturi financiare a membrilor lor de către aceste entități, organizate sub formă juridică a caselor de ajutor reciproc;
- f) alte forme de finanțare de natura creditului.
În funcție de natura activitații, instituțiile financiare nebancare au obligația de a se înscrie într-unul dintre registrele BNR: Registrul Special, Registrul General sau Registrul de Evidență. Instituțiile înscrise în registrele Special și General au obligația de a se constitui ca societăți comerciale pe acțiuni și sunt supravegheate de către Banca Națională a României.
Articole asociate
Notă. Alte articole despre AVBS Credit în Jurnalul Bucureştiului
Nota redacției
Parteneriat Jurnalul Bucureştiului
[…] Ai contractat un credit raportat la IRCC (Indicele de referință pentru creditele consumatorilor)? … […]
[…] Ai contractat un credit raportat la IRCC (Indicele de referință pentru creditele consumatorilor)? … […]
[…] Ai contractat un credit raportat la IRCC (Indicele de referință pentru creditele consumatorilor)? … […]
[…] Ai contractat un credit raportat la IRCC (Indicele de referință pentru creditele consumatorilor)? … […]
[…] Ai contractat un credit raportat la IRCC (Indicele de referință pentru creditele consumatorilor)? … […]