Acasă Economie AVBS Credit: „Am încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de...

AVBS Credit: „Am încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 1,4 Mil€” în contextul majorării IRCC (Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor). Posibilitatea obținerii unei „francize AVBS Credit  la jumătate de preț”

„Târgu’ Ieșilor” – prin intermediul Universității Apollonia – din nou Capitala Culturală a Cercetării Internaționale. Corespondență de la Pompiliu Comșa (Prof. univ. asoc. Univ. Apollonia, directorul ziarului Realitatea – partener media al Jurnalului Bucureștiului & directorul executiv al Trustului de Presă Pompidu – Iași), membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

AVBS Credit, brokerul de credite a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de 1,4Mil€ şi cu un volum de credite intermediate de aproape 73Mil€. De-a lungul celor 15 ani de activitate, AVBS Credit a intermediat aproximativ 18.000 credite, în sumă totală de peste 450Mil€.

Avem porțile deschise pentru cei care aplică pentru o franciză AVBS Credit. Îi invit pe toţi specialiştii financiari-bancari care doresc să îşi înceapă anul cu forţe proaspete, să continue activitatea în acelaşi domeniu, dar sub o altă formă, ca brokeri de credite. Doritorii pot să ne viziteze la sediul central al AVBS Credit pentru 1-2 săptămâni, pentru a vedea „la cald” cum se desfășoară activitatea de brokeraj de credite și pentru a-și forma o opinie corectă în privința compatibilității cu rolul de broker de credite în sistem de franciză, antreprenor prosper și de succes”, declară Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.

Brokerii AVBS Credit au posibilitatea de a servisa cu credite o paletă cât mai largă de clienți (ca broker de credite ai zeci de produse de creditare disponibile, de la 35 de bănci și Instituții financiare nebancară). Principalul palier de creştere constantă a AVBS Credit s-a dovedit a fi servisarea impecabilă a clienților și îmbunătățirea constantă a serviciilor de intermediere credite.

În perioada ianuarie–decembrie 2022, brokerul de credite AVBS Credit a înregistrat o cifră de afaceri de 1,4Mil€ şi a intermediat un volum total de credite care însumează 73 Mil€, din care 81% au fost credite ipotecare, 10% credite de nevoi personale, 6% credite Noua Casă și 3% alte tipuri de credite (în special credite pentru persoane juridice și carduri de credite). Față de 2021, compania se bucură de o creștere de peste 12% în privința volumului intermediat de credite ipotecare, în vreme ce volumul de credite Noua Casă a scăzut cu aproape 36% în 2022 față de anul precedent. Astfel, se poate constata că în contextul majorării IRCC, în 2022, oamenii au ales creditele ipotecare cu dobânzi fixe în detrimentul creditelor Noua Casă cu dobânzi variabile.

Notă. IRCC sau Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor a fost gândit de către Guvernul României ca o soluție pentru Robor-ul ce tot creștea de la o lună la alta spre finele anului 2018. Cu cât Robor-ul era mai mare, cu atât și costurile creditelor cu dobânzi variabile erau mai ridicate. Astfel, cei din conducerea țării au decis prin OUG 19/2019 ce vine ca o modificare a OUG 114/2018 ca noul indice IRCC să se aplice tuturor împrumuturilor ce intră sub incidența OUG 50/2000. Cu alte cuvinte, acelor carduri de credit, credite de consum, credite potecare și descoperiri de cont cu dobânzi variabile acordate începând cu luna mai a anului 2019. Conform OUG 19/2019, dobânda creditelor variabile în lei trebuie să fie compusă din IRCC, la care creditorul va putea adăuga o marjă fixă, valabilă pe toată perioada contractuală. În acest sens, începând cu 2 mai 2019, Banca Națională a României publică zilnic indicele de referință calculat exclusiv pe baza tranzacțiilor interbancare dintr-o anumită perioadă (acest IRCC BNR). La finalul fiecărui trimestru, se determină o valoare actualizată a acestuia, care apoi este aplicată pentru următorul trimestru tuturor împrumuturilor cu dobândă variabilă luate de consumatori.

Demn de menționat este faptul că din cele 59Mil€ intermediate sub forma creditelor ipotecare, 60% din volum au fost credite ipotecare de refinanțare. Un număr mare de debitorii din țara noastră și-au refinanțat anul trecut creditele Prima Casă legate de Robor și creditele Noua Casă legate de IRCC în credite ipotecare cu dobânzi fixe pe 3-5-8 sau 10 ani, ulterior dobânzile acestor credite devenind variabile până la finalul rambursării, fiind formate de marjele băncilor + IRCC

În privința creditelor pentru persoane juridice, în 2022 compania și-a majorat vânzările cu 50% față de anul trecut. Pentru anul 2023, brokerul îşi propune să intermedieze un volum total de credite cu cel puțin 35% mai mare decât în 2022 și să își extindă rețeaua de francize în cele mai mari orașe din țara noastră. Principalele orașe vizate pentru extinderea francizei AVBS Credit sunt București, Brașov, Cluj, Oradea, Sibiu, Timișoara. Până la sfârșitul lunii martie 2023, specialiștii din domeniul financiar-bancar cu o experiență de cel puțin 2 ani primesc franciza AVBS Credit  la jumătate de preț.

Notă. AVBS Credit (format din 50 de francize, în peste 20 de orașe din România, dintre care 7 au fost înfiinţate în prima jumătate a anului 2022) este compania de intermedieri credite bancare fondată în anul 2007 de către antreprenorul Valentin Anghel, care oferă servicii personalizate de intermedieri credite bancare, 100% gratuite pentru clienți. AVBS Credit lucrează cu peste 35 de bănci și IFN (Instituție financiară nebancară) din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienții care optează pentru un credit. AVBS Credit este membră ARBC (Asociația Română a Brokerilor de Credite). Detalii despre obținerea unei francize AVBS Credit: Detalii Obținere Franciză-AVBS Credit şi Facebook AVBS Credit

Instituția financiară nebancară (IFN) este o entitate, alta decât instituțiile de credit (bănci), ce desfășoară o activitate de creditare cu titlu profesional, în condițiile stabilite de lege. În cazul României, înființarea și funcționarea IFN-urilor sunt reglementate de Legea nr. 93/2009 privind instituțiile financiare nebancare. Acestea pot desfășura, în condițiile legii, următoarele activități de creditare:

  • a) acordare de credite, incluzând, fără se limita la: credite de consum, credite ipotecare, credite imobiliare, microcredite, finanțarea tranzacțiilor comerciale, operațiuni de factoring, scontare, forfetare;
  • b) leasing financiar;
  • c) emitere de garanții, asumare de angajamente de garantare, asumare de angajamente de finanțare;
  • d) acordare de credite cu primire de bunuri în gaj, respectiv amanetare prin case de amanet;
  • e) acordare de credite către membrii asociașiilor fără scop patrimonial organizate pe baza liberului consimțământ al salariaților/pensionarilor, în vederea sprijinirii prin împrumuturi financiare a membrilor lor de către aceste entități, organizate sub formă juridică a caselor de ajutor reciproc;
  • f) alte forme de finanțare de natura creditului.

În funcție de natura activitații, instituțiile financiare nebancare au obligația de a se înscrie într-unul dintre registrele BNR: Registrul Special, Registrul General sau Registrul de Evidență. Instituțiile înscrise în registrele Special și General au obligația de a se constitui ca societăți comerciale pe acțiuni și sunt supravegheate de către Banca Națională a României.

Articole asociate

Peste 40% din creditele ipotecare acordate de bănci vor fi intermediate de brokerii de credite, până la finalul anului  

Ai contractat un credit raportat la IRCC (Indicele de referință pentru creditele consumatorilor)? Iată ce trebuie să faci de la 1 ianuarie 2023

De ce să alegi o franciză în brokeraj bancar

Ce trebuie să facă românii care au credite raportate la Robor? Refinanțarea în credit ipotecar cu dobândă fixă (prin AVBS Credit)

Notă. Alte articole despre AVBS Credit în Jurnalul Bucureştiului

Nota redacției