Acasă Economie Peste 40% din creditele ipotecare acordate de bănci vor fi intermediate de...

Peste 40% din creditele ipotecare acordate de bănci vor fi intermediate de brokerii de credite, până la finalul anului  

Conform datelor furnizate de unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de credite bancare, AVBS Credit estimează că, până la finalul anului 2022, mai mult de 40% din creditele ipotecare acordate de bănci clienților pentru achiziționarea de imobile vor fi intermediate de brokerii de credite din România.

Trendul de achiziţii de imobile prin împrumuturi ipotecare intermediate de brokerii de credite este unul în creştere și înacest an. În primul trimestru al anului 2022, AVBS Credit a intermediat un volum total de credite ipotecare cu 30% mai mare faţă de aceea şi perioadă a anului trecut. Ca şi anul anterior, principala preocupare a românilor care contractează un credit bancar prin brokerii de credite este nevoia de a se muta într-o locuinţă mai spaţioasă și mai confortabilă.

În general, primăvara este un sezon în care apetenţa românilor pentru accesarea de produse de finanţare este una în creştere, mai ales în acest contextoptim, oferit pe de o parte de ridicarea restricţiilor, dar şi de posibilitatea refinanţării Creditelor Prima Casă/NouaCasă, ale căror rate lunare sunt influențate de creșterile ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) sau IRCC (Indicele de referință pentru creditele consumatorilor), în credite ipotecare standard cu dobânda fixă pe 5, 7, 8, 10, 15 sau chiar 30 de ani. Soluţiile de creditare cele mai potrivite pentru clienți sunt explicate şiintermediate cu succes de către cei peste 50 de brokeri de credite francizaţi ai AVBS Credit din Bucureştişi din tară”, explică Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.

 

În România, cele mai căutate imobile care vor fi cumpărate prin credite ipotecare intermediate de brokerii de credite sunt localizate în oraşe precum: București, Iași, Constanța, Cluj, Pitești, Ploiești, Timișoara, Craiova, Drobeta Turnu-Severin și altele. Clienții AVBS Credit  vor să achiziționeze prin credite ipotecare, de regulă, case și apartamente de peste 80-100mp, suprafață locuibilă.

Valoarea medie a unui credit ipotecar intermediat de brokerul AVBS Credit ajunge la 76.000€, valoarea medie a ipotecarului contractat în 2022 a crescut cu 15% față de 2021, iar cel mai mare credit ipotecar intermediat în primul trimestru al acestui an se situează la valoarea de 220.000€. Majoritatea românilor care contractează credite ipotecare intermediate de brokerii de credite AVBS au, de regulă, vârste cuprinse între 24 şi 40 ani şi au un venit mediu net de 5.000 Ron lunar.

Începând cu luna aprilie, AVBS Credit oferă 50% discount din taxa de franciză pentru specialiştii cu experienţă financiar-bancară, care doresc să obţină franciza în domeniul brokerajului bancarşi să facă parte dintr-o echipă de top performeri în cadrul companiei AVBS Credit. Cu sprijinul brokerilor de credite, românii beneficiază de soluții de creditare potrivite nevoilor și contextului lor financiar.

Notă.  AVBS Credit este compania de intermedieri credite bancare fondată în anul 2007 de către antreprenorul Valentin Anghel, care oferă servicii de intermedieri credite bancare personalizate și 100% gratuite pentru clienți. AVBS Credit lucrează cu peste 30 de bănci și IFN-uri din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienții care optează pentru un credit. AVBS Credit este membră Asociația Română a Brokerilor de Credite (ARBC).

Instituție financiară nebancară (IFN) este o entitate, alta decât instituțiile de credit (bănci), ce desfășoară o activitate de creditare cu titlu profesional, în condițiile stabilite de lege. În cazul României, înființarea și funcționarea IFN-urilor sunt reglementate de Legea nr. 93/2009 privind instituțiile financiare nebancare. Acestea pot desfășura, în condițiile legii, următoarele activități de creditare:

  • a) acordare de credite, incluzând, fără se limita la: credite de consum, credite ipotecare, credite imobiliare, microcredite, finanțarea tranzacțiilor comerciale, operațiuni de factoring, scontare, forfetare;
  • b) leasing financiar;
  • c) emitere de garanții, asumare de angajamente de garantare, asumare de angajamente de finanțare;
  • d) acordare de credite cu primire de bunuri în gaj, respectiv amanetare prin case de amanet;
  • e) acordare de credite către membrii asociașiilor fără scop patrimonial organizate pe baza liberului consimțământ al salariaților/pensionarilor, în vederea sprijinirii prin împrumuturi financiare a membrilor lor de către aceste entități, organizate sub formă juridică a caselor de ajutor reciproc;
  • f) alte forme de finanțare de natura creditului.

În funcție de natura activitații, instituțiile financiare nebancare au obligația de a se înscrie într-unul dintre registrele BNR: Registrul Special, Registrul General sau Registrul de Evidență. Instituțiile înscrise în registrele Special și General au obligația de a se constitui ca societăți comerciale pe acțiuni și sunt supravegheate de către Banca Națională a României.

Alte articole despre AVBS Credit în Jurnalul Bucureştiului

Nota redacției