Acasă Filozofie politică Am ratat tot ce se putea (Corespondență de la Pompiliu Comșa, Prof....

Am ratat tot ce se putea (Corespondență de la Pompiliu Comșa, Prof. univ. asoc. Univ. Apollonia, directorul ziarului Realitatea – partener media al Jurnalului Bucureștiului & directorul executiv al Trustului de Presă Pompidu – Iași)

comsa pompiliu

V-o spun din start. Clasa politică postdecembristă este cea mai incompetentă, cea mai lacomă și cea mai arogantă din istoria României. N-am spus-o numi eu de nenumărate ori, ci și alții. Dar nimeni nu vede, nimeni nu aude.

În ultimul său interviu academicianul Florin Constantiniu, parcă gând în gând cu noi, spunea tranșant că politicienii postdecembriști au făcut românilor mai mult rău decât mongolii, ungurii turcii, nemții și rușii. Ca și ilustrul savant citat și noi ne dorim să scăpăm cât mai repede din această lume de hoție, ticăloșie și nevolnicie care este România de azi. Sunt prea bătrân să emigrez, clinici de eutanasiere voluntară lipsesc, iar procurarea Furadanului e oprită prin lege. De la Revoluție toți așteptam să se întâmple ceva istoric. Dar ne lipsesc făcătorii de istorie. Ba mai mult, parcă am fost scoși din istorie.

A dispărut și latina, limba întemeietoare a romanilor. Academicianul avea dreptate când afirma că ne indreptam spre o saracire intelectuala, care va transforma Romania intr-un deșert cultural. Noile forțe economice globale își propun nu ocuparea unui teritoriu sau dominarea unei țări, ci subordonarea întregii lumi. Globalismul nu are nevoie de oameni cu un larg orizont de cultură, el vrea specialiști de nișă, performanți într-un domeniu restrâns. De 32 de ani se fac reforme și iar reforme ale învățământului, care, în realitate, submineaza functia instructiv-educativă a școlii.

Cultura și globalizarea ei în secolul XXI (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk, medic, poet, eseist, editor și traducător trilingv, Germania, Boppard – Renania-Palatinat)

În timp ce bulgarii își împânzesc țara cu șantiere arheologice, în cautarea tracilor cu care nu au nici o legătură, romanii, urmași direcți ai dacilor și romanilor, sunt gata să cedeze străinilor, spre distrugere, vestigiile daco-romane de la Roșia Montana. Să ne mai aducem aminte de un alt fapt cutremurător. Este o rușine ca statul român nu a participat la „licitația Brâncuși”, pentru a achiziționa măcar pipa unui român care a deschis drumuri noi în artă.

Acad. Florin Constantiniu – Confruntarea dintre Globalism şi Identitatea naţională. Clasa politică din România

Spre rușinea guvernanților noștri, avem mult mai puține șantiere arheologice astăzi, în România, decât pe vremea lui Mihail Roller, de tristă amintire. Clasa politică postdecembristă nu a avut–indiferent de partid–nici un proiect național. A avut, în schimb, un unic gând: să se căpătuiască. Din nefericire, am rămas un popor de țărani, o turmă de oi care se lasă exploatată, batjocorită, călcată în picioare, fără nici o tresărire de revoltă sau de demnitate (Goga observase, în 1916, acelasi lucru).

Academicianul se întreba ca și noi dacă românii, nu au părăsit deja scena istoriei. Oameni ca pașoptiștii, oameni ca făuritorii României Mari ar fi priviți astăzi ca anacronici și nostalgici. Marii guru ai culturii române de astăzi nu mai vor să știe că sunt români. Românii au mai trecut prin crize. Spre exemplu, Marea Criză din 1929-1933. A fost marea neșansă a lui Nicolae Iorga, cea mai strălucită minte a românilor, să fie prim-ministru în anii 1931-1932, când criza se îndrepta spre apogeu.

De aceea într-un glas la final urăm poporului român, să se revitalizeze și să fie capabil să reânnoiască, în condițiile secolului al XXI-lea, performanțele strămoșilor din timpul lui Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul și al luptătorilor pașoptiști. Restul comentariilor vă aparțin.

Pompiliu Comșa (Prof. univ. asoc. Univ. Apollonia, directorul ziarului Realitateadublă campioană a presei de provincie și partener media al Jurnalul Bucureștiului, director executiv al Trustului de Presă Pompidu–Iași)

Notă. Alte articole ale autorului Pompiliu Comșa în Jurnalul Bucureștiului

Articol asociat

Subiect de teză de doctorat în Științe Social – Economice și Juridice. Montaje financiare frauduloase în legătură cu organizația criminală „French Connexion” (Montages financiers frauduleux en liaison avec la „French Connexion”) – prof. dr. Thomas CSINTA (Corespondență din Franța)

Nota redacției

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.