Acasă Divertisment Cel mai mare producător independent de jocuri şi jucării (din România), D-Toys,...

Cel mai mare producător independent de jocuri şi jucării (din România), D-Toys, a intrat pe pieţele din vestul Europei (The largest independent producer in Romania of games and toys, D-Toys, has entered the Western European markets)

Producătorul român de jocuri și jucării D-Toys a intrat anul acesta pe pieţele din vestul Europei şi are planuri de extindere pe întreg continentul. Cunoscută pentru marca Roovi, compania a beneficiat de consultanță din partea Aptiq Global prin Accountess I Aptiq Tax Romania, Aptiq Legal Romania și Aptiq Legal Germany în vederea extinderii. Totul se întâmplă după ce anul trecut compania a reușit atragerea unei investiții de 2M€ din partea Black Sea Fund pentru dezvoltarea mărcii, produselor și infrastructurii de producție și depozitare.

Producătorul român de jucării D-Toys s-a extins în Germania, Austria și Elveția

D-Toys a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproape 16MRon aportul majoritar fiind constituit de vânzările interne. Din 2022 jocurile și jucăriile marca Roovi, produse de D-Toys, sunt disponibile și pe piețele din Germania, Austria, Elveția și urmează să ajungă în toată Europa.

Încă de la începuturile noastre, din 2001, ne-am propus să aducem oamenii împreună, să le oferim ocazii de a petrece timp de calitate. În vremurile pe care le trăim, în care totul trebuie să se întâmple rapid, oamenii pot fi mai fericiți dacă învață din nou bucuria de a se juca, de a investi în timp personal, cu copiii, familia și prietenii. După 20 de ani în care am creat bucurie pentru clienții noștri din România, în 2022 pășim cu încredere și către piețele din Europa de Vest în care venim cu produsele Roovi, superioare din punct de vedere calitativ și al siguranței față de alternativele de import din Asia”, declară Alex Bute, CEO al D-Toys.

D-Toys produce jocuri educaţionale, de societate şi puzzle-uri pentru copii şi adulţi în fabrica de la Sfântu Gheorghe, unde lucrează 120 de oameni. Intrarea pe pieţele mari din Europa este o acţiune care necesită informaţii foarte clare şi bine structuate. În acest sens, Accountess I Aptiq Tax Romania, ca membră Aptiq Global a oferit consultanță companiei D-Toys pentru eficientizarea fluxurilor de lucru și transmitere a documentelor, pregătirea de noi proceduri interne și instruirea resursei umane, optimizarea fluxurilor de plată și a cash-flow-ului.

„Extinderea pe noile piețe este un pas important pentru D-Toys și avem un sentiment plăcut, fiindcă le-am fost aproape de-a lungul întregului proces. Este o situație firească pentru Accountess I Aptiq Tax Romania să fim implicați în planurile de viitor ale partenerilor noștri, mai departe de cifrele contabile, și să construim împreună fiecare etapă a unor povești de succes, așa cum este intrarea pe noi piețe. Experții noștri au lucrat cot la cot alături de echipa D-Toys, pentru a ne asigura că ceea ține de fluxurile de lucru, proceduri, cash-flow și celelalte detalii semnificative pentru un asemenea pas sunt realizate la standardele necesare”, a declarat Mihaela Teleman, CEO Accountess I Aptiq Tax Romania

Cu o echipă de peste 300 de consultanți, Aptiq Global își asistă clienții în extinderea activității la nivel internațional, oferind un pachet de servicii complexe în care, pe lângă consultanță fiscală, audit, resurse umane și salarizare, sunt acoperite domenii precum asistență juridică, evaluări, fuziuni și achiziții, consultanță în management și IT&C. „A fost o plăcere să lucrăm cu D-Toys, o companie inovativă și cu viziune pe termen lung. Europa este o piață profitabilă pentru firmele românești care pot și doresc să se extindă, un avantaj fiind și cadrul comun legislativ și financiar pe care noi îl putem valorifica în interesul lor”, a declarat Andreas Ludl, Președintele Consiliului Executiv Aptiq Global, care a oferit asistența juridică, prin Aptiq Legal Germany, pentru extinderea D-Toys în Europa.

Notă. D-toys SA, înființată în 2001, este cunoscută prin marca Roovi,  brand sub care produce la Sfântu Gheorghe jocuri educative, distractive – jucării din lemn, puzzles, board games pentru copii, dar și pentru adulți. Accountess I Aptiq Tax Romania, are o echipă de peste 50 de experți în consultanță și management financiar, consultanță financiar-contabilă și fiscală, gestionarea resurselor umane, payroll și audit financiar. Înființată în 2003 de Mihaela Teleman, organizația contribuie la dezvoltarea sustenabilă a companiilor pentru care lucrează prin soluții financiare inovative și profitabile. Aptiq Global,  este un One-Stop Shop pentru servicii profesionale integrate dedicate întregului ciclu de viață al unei companii, având ca și clienți antreprenori, fonduri de investiții, family offices și corporații. Organizația oferă consultanță în domeniile fiscal, contabilitate, HR, juridic, evaluare, M&A și consultanță în management și IT&C în Germania, Austria, Elveția, Italia, Spania, România, Cehia și Slovacia. Aptiq Global își asistă regulat clienții în legătură cu extinderea afacerilor pe piața Europeană și cea Globală.

Nota redacției