Acasă Evenimente culturale Coresopndență de la Mihaela & Gabriela Modorcea gemenele de la Indiggo...

Coresopndență de la Mihaela & Gabriela Modorcea gemenele de la Indiggo Twins (New York) de Ziua Internațională a Păcii (21 septembrie)

Ziua Internațională a Păcii este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie. Aceasta este dedicată păcii  și în special absenței războiului și a violenței. De exemplu cum ar fi încetarea temporară a focului într-o zonă de război pentru accesul ajutorului umanitar. Ziua a fost sărbătorită pentru prima oară în 1982, iar de atunci este sărbătorită în fiecare an de mai multe națiuni, organizații politice și militare. Pentru a inaugura ziua, „Clopotul Păcii” este sunat la sediul general al ONU (la New York City). Clopotul este turnat din monede donate de copii de pe toate continentele, cu excepția Africii și a fost un cadou de la Asociația Națiunilor Unite din Japoniac „un memento al costului uman în război”. Pe inscripția de pe o parte se poate citi, „Trăiască pacea absolută în lume”.

Proiectul Clopot de pace japonez a fost fondat de Chiyoji Nakagawa, cu un clopot donat sediului Națiunilor Unite din New York prin intermediul Asociației Națiunilor Unite din Japonia în iunie 1954. Este un bonsho (un clopot al templului budist) de 60 de centimetri în diametru, 1 metru înălțime și 116 kg în greutate. Ceremoniile se desfășoară la deschiderea Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite în septembrie a fiecărui an, precum și în Ziua Internațională a Păcii din 21 septembrie, unde clopotul este sunat în onoarea păcii mondiale de către secretarul general, executivii ONU și alte personalități publice.

În 1951, Chiyoji Nakagawa, care era membru al consiliului actual al Asociației ONU din Japonia și a devenit ulterior primar al orașului Uwajima (prefectura Ehime), a participat la a 6-a Adunare Generală a Organizației Națiunilor Unite, pe cheltuiala sa ca observator din Uwajima, un oraș situat în sud-vestul regiunii Shikoku. Cu ajutorul lui Benjamin Cohen, secretarul general, el a făcut apel la reprezentanții naționali: „Vreau să adun monede și medalii de la oameni din întreaga lume, mergând dincolo de diferențele de idei, principii, regiuni, rase și naționalități, pentru a le topi. într-o singură piesă turnată pentru a arunca un clopot ca simbol al dorinței de pace și a-l prezenta la sediul Organizației Națiunilor Unite. Vreau ca clopotul să fie sunat pentru pace”. Nu s-a ridicat nicio obiecție din partea reprezentanților; propunerea a fost aprobată în unanimitate și acceptată oficial de Consiliul Economic și Social al ONU în anul următor. Au decis să plaseze clopotul în grădina japoneză a sediului Organizației Națiunilor Unite ca „clopot japonez de pace”.  

Pornind de la monedele primite de la reprezentanți din peste șaizeci de țări care au susținut scopul și 9 monede de aur de la Pius al XII-lea, Papa de la Roma, Nakagawa a petrecut trei ani vizitând țări din întreaga lume pentru a colecta monedele și a comandat turnătoria Tada din orașul Takamatsu (Kagawa Prefecture) pentru a fonda clopotul. Caracterele japoneze „世界 絶 対 平和 萬 歳” (sekai zettai heiwa banzai/„Trăiește pacea mondială absolută”) sunt inscripționate pe clopot, iar soarele și luna sunt înconjurate de dafin, reprezentat în punctul lovit de ciocanul din lemn. Clopotnița, construită de Rinpei Oshita, un meșter arhitectural tradițional din Uwajima, a fost realizată sub forma templului înflorit în care sa născut Buddha și a fost transportat la New York din portul Yokohama în 1954 de către Tsuneshima-maru, deținut de Iino Kaiun Kaisha, ca călătorie inițială pentru navă. O mână de nisip din zonele bombardate cu atomi a fost trimisă de un preot șef zen din Hiroshima și de o studentă creștină din Nagasaki care a supraviețuit bombardamentului, pentru a fi purtat cu clopotul și îngropat sub piatra de temelie pentru clopotniță. Clopotnița și clopotnița au fost instalate în sediul ONU și o ceremonie de prezentare a avut loc pe 8 iunie. În prezent, Clopotul Păcii din Japonia se află în Grădina Japoneză a sediului ONU și se sună de două ori pe an: în jurul Zilei Pământului, pe 21 martie, și pentru Ziua Internațională a Păcii, pe 21 septembrie, în special în Ziua Internațională a Păcii, secretarul general al ONU sună clopotul pentru a se ruga pentru pacea mondială în prezența directorilor ONU, a altor membri ai ONU și a vedetelor

Good News Corporation, est. 2002, founded by veteran TV Executive, formerly, from CBS & PBS TV Paul Sladkus and team have created Peace Day Party. GNC peace initiative continues, even though it was postponed from our Times Square Event, where we create the largest human peace sign in Times Square. Our Virtual Broadcast will share our Peace Day efforts and also focus this year on, Water and Peace.  Participants and messages will be from: i.e. Ringo Starr, Leonardo DiCaprio, Paul McCartney, Michael Douglas, Dr. Jane Goodall, Shakira, Stevie Wonder, Dionne Warwick, Dr. Mahmet Oz, Ed Asner, Dr. Deepak Chopra, World Peace Orchestra, Annie, David Lynch, Harlem Globetrotters, Kayla Peale, Sharon Abreu, Claire Diab, Kemp Harris, Dr. Bob Lee/9/11 Children, Oprah Winfrey, Pete Seeger, Eco-Logic, Children from California, Katya Grineva, Giorgia Fumanti, Indiggo Twins, Chloe Temtchine, Reid Stowe, NY State Governor Huchul, Borough Presidents of Manhattan/Brewer & Brooklyn/Adams, Ms. Ma in China, Family Film Awards in LA., Woodstock Forever/Richie Havens, Upper Westside Hero Bell Ringers. Good Corporate Citizens from Edelman Trust Barometer, Sarabeth, Luke’s Lobsters 1-800 Flowers/Smile Farms, Hugo Boss/Sam Waxman Cancer Research, Quinnipiac University, Dr. Harmon, Playa Betty, Sikling Farms, Miss America Chair, Italian Government Tourist Board and more”.

Summer is still on! Who’s coming with us to Coney island? Watch Eureka & Dance the night away like a warrior!

 

Notă. Ale articole despre Indiggo Twins

Gabriela & Mihaela Modorcea gemenele de la Indiggo Twins (Corespondenţă de la Grid Modorcea, scriitor, Dr. în Arte, SUA-New York)

Simultaneitate spațio – temporală. București – publicarea cărții „Corona Lisa” (de Grid Modorcea) și New York – lansarea the long-running „Take off your Mask” by Indiggo Twins (from „Wicked Clone” off Broadway original album)

Indiggo Twins: Mesaj de la New York (de la Grid Modorcea, scriitor, Dr. în Arte)

Inutilitatea măștii în măsurile de protecție contra Covid – 19 (Corespondență de la scriitorul și cineastul Grid Modorcea, Dr. în Arte)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.